reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny dziękuję za wsparcie.
Ja dziś wychodzę do domu,udało się bez zabiegu.
W tej całej ciężkiej sytuacji ,chociaż taki plus tego.
Życzę wam spokojnych 9 miesięcy😘😘❤️
Jesteś silna babka 💪 odezwij się czasem co u Ciebie słychać , mam nadzieje ze niedługo Nas zaskoczysz pozytywna wiadomością ❤️ trzymaj się 🥰

Dziewczyny ja po pierwszej wizycie! Tak naprawdę nie wiem co myśleć, serduszko jest, bije, z USG 6+4, z okresu 7+3 więc martwi mnie ta rozbieżność.... Dodatkowo dostałam skierowanie NFZ na badania prenatalne a mam dopiero 27, z powodu chorób, naprawdę myślałam że dają dopiero po 35 roku, ale chciałam do innego miejsca i mam dylemat. Jeszcze mam dylemat co do prowadzenia ciąży, bo do niej poszłam prywatnie na samo potwierdzenie, a chciałam prowadzić u lekarza oddalonego o 80 km ode mnie z super prywatnym szpitalem, jednak okazało się że pani jest naprawdę kompetentna i dała mi to skierowanie, nie wiem czy nie zostać tutaj tylko wtedy musiałabym rodzić w tym szpitalu dziadowskim niedaleko mnie, eh. Mam dylemat straszny.
U mnie również ciąża wyszła o tydzień młodsza, zamiast 7+1 to było 6+1, a wiem kiedy miałam owulacje, bo mierzyłam temperaturę + robiłam testy owulacyjne. Według miesiączki to w ogóle by było 7+6 czy jakoś tak. 🤷🏼‍♀️ Kazano mi się tym nie przejmować, ważne że serduszko biło ❤️

Kochane jestem już w domu 🙏💔
Ostatni raz Wam się tu wcinam ale macie ogromna wiedzę i może któraś z Was będzie się orientować jak to wyglada.

Czy narzeczony może wziąć na mnie kilka dni opieki ? Jak to zalatwic jeśli by mógł ?
Chcemy zalatwic przed świetami wszystkie formalności i po prostu spędzić ten czas razem.
Trzymaj się kochana ❤️ odezwij się czasem do Nas ❤️ trzymam kciuki za dalsze starania 🥰

Zaleceniem wszystkich moich lekarzy łącznie z endokrynolog było zażywanie preparatów z kwasem foliowym, jodem, witaminą D oraz kwasami Omega, czyli suplementy dla kobiet starających się o ciążę.

Ja zażywam MamaDHA Premium+.

Uważam, ze sam kwas foliowy to ciut za mało.
dziękuję za kolejna odpowiedź 😊, w takim razie muszę to zmienić, i zacząć brać suplementy. Poczytam sobie o tych, które zażywacie.

Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
Mi lekarz zalecił pregna plus dodatkowo pregna dha . Ale niedługo jak skończę to chce zmienić na MAMADHA PREMIUM

Dziewczyny właśnie zauważyłam, że po miesiącu od mojej prośby zmienili mi nick. To ja Lili88😃

Byłam dzisiaj na badaniu krwi. Ludzie w kolejce patrzyli na mnie z nienawistnym wzrokiem kiedy wcisnęłam guzik „ciężarne” 🫣
Badania zrobione. Teraz będę musiała prosić się by je dostać bo wg pań pobierających krew „moje wyniki należą do przychodni” 😂 szok. Potrzebuje tych badań do innych lekarzy wiec będę się prosić.
U mnie w szpitalu jest to samo 🤦🏻‍♀️ wyniki odrazu przesyłają tylko lekarzowi który je zlecił … 🥴
Musisz pisać "podanie" 🤪 i po kilku dniach łaskawie Ci je dają do rąsi 😂

U mnie w szpitalu jest to samo 🤦🏻‍♀️ wyniki odrazu przesyłają tylko lekarzowi który je zlecił … 🥴
Musisz pisać "podanie" 🤪 i po kilku dniach łaskawie Ci je dają do rąsi 😂
No to u mnie na szczęście mogę wybrać się do poradni i łaskawie mi je dadzą do wglądu, ale niestety nie otrzymam ich do rąk własnych 😏.
Pani położna powiedziała, że zdjęcia mogę porobić.
Potrzebuję je na jutro na wizytę u drugiego lekarza.

Dziewczyny ja po pierwszej wizycie! Tak naprawdę nie wiem co myśleć, serduszko jest, bije, z USG 6+4, z okresu 7+3 więc martwi mnie ta rozbieżność.... Dodatkowo dostałam skierowanie NFZ na badania prenatalne a mam dopiero 27, z powodu chorób, naprawdę myślałam że dają dopiero po 35 roku, ale chciałam do innego miejsca i mam dylemat. Jeszcze mam dylemat co do prowadzenia ciąży, bo do niej poszłam prywatnie na samo potwierdzenie, a chciałam prowadzić u lekarza oddalonego o 80 km ode mnie z super prywatnym szpitalem, jednak okazało się że pani jest naprawdę kompetentna i dała mi to skierowanie, nie wiem czy nie zostać tutaj tylko wtedy musiałabym rodzić w tym szpitalu dziadowskim niedaleko mnie, eh. Mam dylemat straszny.
Ja zawsze miałam @ co 28 dni ,a ciąża jest młodsza o 2 tygodnie . Lekarz karze się tym nie martwić ,bo beta hcg pokazała ze faktycznie miałam pozna owulacje .

reklama
Do góry