reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Bardzo dziękuje za pomoc.
Nam chodzi tylko o 3 dni żebym nie musiała wszystkiego sama załatwiać, bo nie czuje się na siłach. Ale dziękuje

Bierzcie tyle ile Wam dadzą, to bardzo trudny czas i dobrze spędzić go razem.

I pamiętaj nie istnieje żaden powód żeby umniejszać Twojej stracie i przykro mi ze musiałaś tu to czytać.
Spotkało Was coś bardzo bolesnego i niesprawiedliwego, macie prawo do wszystkich emocji.
Gdybyś potrzebowała pogadać jestem dla Ciebie 🤍

reklama
Bierzcie tyle ile Wam dadzą, to bardzo trudny czas i dobrze spędzić go razem.

I pamiętaj nie istnieje żaden powód żeby umniejszać Twojej stracie i przykro mi ze musiałaś tu to czytać.
Spotkało Was coś bardzo bolesnego i niesprawiedliwego, macie prawo do wszystkich emocji.
Gdybyś potrzebowała pogadać jestem dla Ciebie 🤍
Ogromnie dziękuje 💔

Dziewczyny właśnie zauważyłam, że po miesiącu od mojej prośby zmienili mi nick. To ja Lili88😃

Byłam dzisiaj na badaniu krwi. Ludzie w kolejce patrzyli na mnie z nienawistnym wzrokiem kiedy wcisnęłam guzik „ciężarne” 🫣
Badania zrobione. Teraz będę musiała prosić się by je dostać bo wg pań pobierających krew „moje wyniki należą do przychodni” 😂 szok. Potrzebuje tych badań do innych lekarzy wiec będę się prosić.

Bardzo dziękuje za pomoc.
Nam chodzi tylko o 3 dni żebym nie musiała wszystkiego sama załatwiać, bo nie czuje się na siłach. Ale dziękuje
Wiesz co najlepiej podjechać do lekarza , bo niby przepisy przepisami ale każdy mówi co innego. Kiedyś jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem lekarz powiedział że musimy nimi być ( teraz może się zmieniło)Mój mąż teraz też chciał wziąć opiekę na mnie to lekarz powiedział że nie może wystawić dlatego że ja też jestem na L4 🙈 no i koniec końców wystawił mu zwykle L4 na niego

Dziewczyny to TSH nie jest za niskie?

Załączniki

• IMG_4314.jpeg
    IMG_4314.jpeg
    15,8 KB · Wyświetleń: 111
Jutro ok 16... Ciężko myśleć pozytywnie po 8 ciążach z czego najdłuższa zakończona ok 11tc... w 5 pewnie jeszcze nie było serca bo poronienia ok 6tc ale w 3 kolejnych za każdym razem zatrzymanie akcji serca.
bardzo mi przykro ze takie coś Ciebie spotkało 💔 ale myśle ze takie negatywne nastawienie niewiele pomoże , wiem że to bardzo trudne sama nie wiem jakbym ja się zachowała w takiej sytuacji ale postaraj się nie myśleć o tym , może jakas dobra książka ?
Mam nadzieje ze jak już wróciłaś i się położyłaś to plamienia ustały
Oby jutro ta wizyta Cię uspokoiła, trzymam mocno kciuki za Was !

Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
Zaleceniem wszystkich moich lekarzy łącznie z endokrynolog było zażywanie preparatów z kwasem foliowym, jodem, witaminą D oraz kwasami Omega, czyli suplementy dla kobiet starających się o ciążę.

Ja zażywam MamaDHA Premium+.

Uważam, ze sam kwas foliowy to ciut za mało.

reklama
Tak, ale mówi aby nie panikować, bo to najprawdopodobniej wina nadżerki, która jest w tym momencie dość spora 🤷🏼‍♀️ Mam jechać do szpitala jeśli zaczęłabym krwawić jak podczas okresu, a dotychczas aż tak mocnego krwawienia nie miałam na szczęście. No ale z drugiej strony nie są to pojedyncze kropelki krwi, więc cały czas obserwuje i czekam czy krwawienie się nie rozkręci.
Jeżeli czujesz się zaniepokojona to zawsze możesz podjechać na IP ( o ile ufasz tamtejszej obsłudze lekarskiej ) albo wysłać smska do lekarza może przyspieszy wizytę.
Oby to była wina tylko nadzerki a plamienia niedługo ustały 🤞

Do góry