reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Bardzo dziękuje za pomoc.
Nam chodzi tylko o 3 dni żebym nie musiała wszystkiego sama załatwiać, bo nie czuje się na siłach. Ale dziękuje

Bierzcie tyle ile Wam dadzą, to bardzo trudny czas i dobrze spędzić go razem.

I pamiętaj nie istnieje żaden powód żeby umniejszać Twojej stracie i przykro mi ze musiałaś tu to czytać.
Spotkało Was coś bardzo bolesnego i niesprawiedliwego, macie prawo do wszystkich emocji.
Gdybyś potrzebowała pogadać jestem dla Ciebie 🤍

reklama
Bierzcie tyle ile Wam dadzą, to bardzo trudny czas i dobrze spędzić go razem.

I pamiętaj nie istnieje żaden powód żeby umniejszać Twojej stracie i przykro mi ze musiałaś tu to czytać.
Spotkało Was coś bardzo bolesnego i niesprawiedliwego, macie prawo do wszystkich emocji.
Gdybyś potrzebowała pogadać jestem dla Ciebie 🤍
Ogromnie dziękuje 💔

Dziewczyny właśnie zauważyłam, że po miesiącu od mojej prośby zmienili mi nick. To ja Lili88😃

Byłam dzisiaj na badaniu krwi. Ludzie w kolejce patrzyli na mnie z nienawistnym wzrokiem kiedy wcisnęłam guzik „ciężarne” 🫣
Badania zrobione. Teraz będę musiała prosić się by je dostać bo wg pań pobierających krew „moje wyniki należą do przychodni” 😂 szok. Potrzebuje tych badań do innych lekarzy wiec będę się prosić.

Bardzo dziękuje za pomoc.
Nam chodzi tylko o 3 dni żebym nie musiała wszystkiego sama załatwiać, bo nie czuje się na siłach. Ale dziękuje
Wiesz co najlepiej podjechać do lekarza , bo niby przepisy przepisami ale każdy mówi co innego. Kiedyś jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem lekarz powiedział że musimy nimi być ( teraz może się zmieniło)Mój mąż teraz też chciał wziąć opiekę na mnie to lekarz powiedział że nie może wystawić dlatego że ja też jestem na L4 🙈 no i koniec końców wystawił mu zwykle L4 na niego

Dziewczyny to TSH nie jest za niskie?

Załączniki

• IMG_4314.jpeg
    IMG_4314.jpeg
    15,8 KB · Wyświetleń: 101
Jutro ok 16... Ciężko myśleć pozytywnie po 8 ciążach z czego najdłuższa zakończona ok 11tc... w 5 pewnie jeszcze nie było serca bo poronienia ok 6tc ale w 3 kolejnych za każdym razem zatrzymanie akcji serca.
bardzo mi przykro ze takie coś Ciebie spotkało 💔 ale myśle ze takie negatywne nastawienie niewiele pomoże , wiem że to bardzo trudne sama nie wiem jakbym ja się zachowała w takiej sytuacji ale postaraj się nie myśleć o tym , może jakas dobra książka ?
Mam nadzieje ze jak już wróciłaś i się położyłaś to plamienia ustały
Oby jutro ta wizyta Cię uspokoiła, trzymam mocno kciuki za Was !

Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
Zaleceniem wszystkich moich lekarzy łącznie z endokrynolog było zażywanie preparatów z kwasem foliowym, jodem, witaminą D oraz kwasami Omega, czyli suplementy dla kobiet starających się o ciążę.

Ja zażywam MamaDHA Premium+.

Uważam, ze sam kwas foliowy to ciut za mało.

reklama
Tak, ale mówi aby nie panikować, bo to najprawdopodobniej wina nadżerki, która jest w tym momencie dość spora 🤷🏼‍♀️ Mam jechać do szpitala jeśli zaczęłabym krwawić jak podczas okresu, a dotychczas aż tak mocnego krwawienia nie miałam na szczęście. No ale z drugiej strony nie są to pojedyncze kropelki krwi, więc cały czas obserwuje i czekam czy krwawienie się nie rozkręci.
Jeżeli czujesz się zaniepokojona to zawsze możesz podjechać na IP ( o ile ufasz tamtejszej obsłudze lekarskiej ) albo wysłać smska do lekarza może przyspieszy wizytę.
Oby to była wina tylko nadzerki a plamienia niedługo ustały 🤞

Do góry