reklama
i to wszystko z zaleceń lekarza? teraz nie wiem, może pójdę do przychodni i spróbuję załatwić wcześniej wizytę niż 26.04
Bo sama wolałabym się nie suplemenowac.
Żelaza nie powinno się samemu suplementować.kwas foliowy z zleceń lekarza i żelazo też,witaminę D z wapnem sama biorę z siebie lekarz nic nie mówił
Po pierwsze wyleciało z wytycznych PTGiP suplementowania w I trymestrze.
Po drugie należałoby sprawdzić morfologię oraz poziom ferrytyny i dopiero jeśli ferrytyna byłaby na niskim poziomie, wtedy należy żelazo suplementować.
Kobiety bez anemii nie powinny go zażywać.
G
guest-1715015400
Gość
Dziewczyny a jak długo przyjmuje się kwas foliowy w ciąży ? O 13:30 mam wizytę z lekarzem i mam nadzieje ze usg mi zrobi a nie tylko rozmowa bo bardzo się zmartwiłam po tych mocnych upławach na pewno usg by mnie bardziej uspokoiło
G
guest-1715015400
Gość
możliwe ze masz racje,tutaj gdzie mieszkam lekarze i na każdej stronie zalecają branie żelaza od 10 tyg najpóźniej od 18Żelaza nie powinno się samemu suplementować.
Po drugie należałoby sprawdzić morfologię oraz poziom ferrytyny i dopiero jeśli ferrytyna byłaby na niskim poziomie, wtedy należy żelazo suplementować.
Joola12448
Fanka BB :)
wychodzi na to ze najbezpieczniej konsultować z lekarzem wszystko.Żelaza nie powinno się samemu suplementować.
Alexz89
Znając życie, na pewno wyjdzie u mnie anemia i znowu zacznie się picie feroplexu i dieta bogata w żelazoŻelaza nie powinno się samemu suplementować.
Shika
Aktywna w BB
Ja też zawsze miałam regularne cykle i owu w tym samym dniu cyklu, a raz jak akurat byłam na monitoringu, owu przesuneła się o ponad tydzień. Więc jeśli nie sprawdzałaś to myślę że jak najbardziej mogło się obsunąć i nie masz się czym martwić jak narazie28 dni zawsze, w tym cyklu nie sprawdzałam, ale we wczesniejszych kilku miałam owu właśnie centralnie w połowie, chyba że faktycznie się obsunęło.
Joola12448
w którym jesteś dokładnie tygodniu? Ja to niecierpliwie czekam na badania prenatalne.. Może po nich będę spokojniejsza, jednak są to dokładniejsze badania..Dziewczyny a jak długo przyjmuje się kwas foliowy w ciąży ? O 13:30 mam wizytę z lekarzem i mam nadzieje ze usg mi zrobi a nie tylko rozmowa bo bardzo się zmartwiłam po tych mocnych upławach na pewno usg by mnie bardziej uspokoiło
Nie wszystko należy konsultować, są jasne wytyczne.wychodzi na to ze najbezpieczniej konsultować z lekarzem wszystko.
I są składniki, które wręcz trzeba zażywać.
Apteka Melissa
Szukasz apteki internetowej, gdzie znajdziesz leki na receptę, kosmetyki, suplementy diety i wiele innych? Sprawdź ofertę apteki wysyłkowej Melissa w Łodzi.
www.apteka-melissa.pl
reklama
KEJTI1990
Mi lekarz kazał brać prenatal UNO, a wczoraj wspomniał że jak zacznę 12 tydzień to zaczynam prenatal DUODziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
Podziel się: