reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Jeśli chodzi o wózki, 7 lat temu miałam x lander x move, kupiłam 3w1, fotelik w tym był maxi cosi. Teraz mocno się zastanawiam czy nie kupić takiego samego wózka, wtedy to był strzał w 10. Ale kusi mnie jeszcze thule Urban glide. Kolor na pewno czarny. Mąż innym nie wyjedzie 🤣
to ja będę szukać bardzo podobnie. Tez chce x landera i tez czarny 🫣

reklama
U nas to samo, mieszkamy na wsi gdzie wokół jest pełno lasów, więc wózek nie może być stricte miejski. 🤷🏼‍♀️ Tez takie oglądanie na zdjęciach to jedno, a na żywo mogą nam się spodobać zupełnie inne wózki, dlatego ja już się nie mogę doczekać wycieczek do sklepów z wózkami 😁
Ja tez potrzebuję wózka do lasu i na wertepy, bo u nas wszędzie zielono, ale nie parki tylko właśnie lasy :) chodnikami między autami to dla mnie żadna przyjemność spacerować, po lesie mogę chodzić godzinami. Dlatego zdecydowałam się na bugaboo bo ma przekładaną rączkę bez konieczności przekręcania siedziska i opcje złożenia przednich kół żeby ciągnąć tylko tylnymi, np po piachu - u nas w mieście są cztery plaże :) tak jak na zdjeciu. dla mnie to jest naprawdę wózek do zadań specjalnych :)
BE880B0B-D32C-47B6-A86E-434769814C9A.jpeg

No nie wiem jak to wybrzmiało z mojej strony, ale na pewno nie tak, ze bardziej zależy mi na seksie niż dziecku, a troszkę tak teraz w Twojej wypowiedzi to odebrałam.
Raczej mówimy tutaj to pół żartem pół serio i żadna z nas nie przedłoży przyjemności wynikającej z seksu nad dobro dziecka ;)
Absolutnie nie było to do Ciebie.
Ogólnie do dyskusji na temat doznań w czasie seksu w ciąży.

Jeśli chodzi o wózki, 7 lat temu miałam x lander x move, kupiłam 3w1, fotelik w tym był maxi cosi. Teraz mocno się zastanawiam czy nie kupić takiego samego wózka, wtedy to był strzał w 10. Ale kusi mnie jeszcze thule Urban glide. Kolor na pewno czarny. Mąż innym nie wyjedzie 🤣
Ja właśnie też szukam wózka do zadań specjalnych bo mieszkam we wsi i tu drogi są piaskowe i koszmarne. Ten X Lander wygląda super. A jak z jego wagą, jest ciężki? Bo widzę, że ma 15kg a do tej pory wszystkie wózki, które oglądałam miały 11-12kg.

Ja właśnie też szukam wózka do zadań specjalnych bo mieszkam we wsi i tu drogi są piaskowe i koszmarne. Ten X Lander wygląda super. A jak z jego wagą, jest ciężki? Bo widzę, że ma 15kg a do tej pory wszystkie wózki, które oglądałam miały 11-12kg.
Dobra amortyzacja musi ważyć.
Jak.wozek jest lekki to amortyzację ma tylko z nazwy.
Mieliśmy Bebetto Holland i to był czołg. Ale po lasach i wertepach sunął jak złoto. Gorzej po plaży 😂
Sprzedałam go w styczniu a niesety o czym axy dowiedziałam się w marcu. Inaczej na pewno bym została przy nim 😂

@Kimcia - wtedy jak kupowałam wydawał mi się jeden z lepszych i wagowo było ok, przez tez czas dużo się zmieniło i nie mam porównania. Ale wydaje mi się że jeśli wózek ma być stabilny i do „zadań specjalnych” musi być ciut cięższy. Tej wagi przy prowadzeniu wózka myśle, że nie czuć.

@Lili88 - właśnie plus dla wózka jeśli chodzi o spacerówkę, jest duża i ma duży kosz pod wózkiem, można dużo zapakować. Córka będąc już duża jeździła w nim i nie wyglądało to „głupio” dzięki temu nie musiałam mieć 3 różnych spacerówek.

@Kimcia - wtedy jak kupowałam wydawał mi się jeden z lepszych i wagowo było ok, przez tez czas dużo się zmieniło i nie mam porównania. Ale wydaje mi się że jeśli wózek ma być stabilny i do „zadań specjalnych” musi być ciut cięższy. Tej wagi przy prowadzeniu wózka myśle, że nie czuć.
Jasne, liczę się z tym, że dobrze prowadzący się wózek z dobrą amortyzacją będzie ważył więcej. Po prostu się zastanawiam czy to już nie jest taka waga, że sprawia kłopoty przy przenoszeniu wózka czy coś 😊

reklama
Do góry