reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
spróbuj naparu z imbiru lub mięty. świetnie pomaga, przynajmniej w moim przypadku pomogło. a ochota na seks wróci. kiedyś musi
moje ostatnie napoje to tylko woda z cytryną 😝 próbowałam tez imbiru i nawet próbowałam jeść bo byłam z rana tak zdesperowana żeby nie czuć tych mdłości i nic .. ale za to ogarnęłam ze woda z cytryna pomaga i z rana zamiast kawy wlatuje woda z cytryna zalana wrzątkiem a jak co kolwiek chce mi się pic na codzień to pije wodę zimną z cytrynką 😆 i tak non stop nic innego ostatnio nie pije 😅

Dziewczyny, czy któraś z was bierze leki na tarczycę i na wieść o ciąży miała zmienianą dawkę?
Ja automatycznie zwiększyłam dawkę, o 25. wcześniej brałam novothyral 100 1/2 i euthyrox 100 1/2. na początku ciąży odstawiałam novo stopniowo, euthyrox teraz biorę 125 i co 3. dzień dorzucam jeszcze połówkę 125. jestem po całkowitej strumektomii

Dzień dobry, miłej soboty 🥰
Jak jesteśmy w temacie wózków to mi bardzo podoba się Bebetto Luca Pro i jest w miarę przystępny cenowo. Teoretycznie dziadkowie zaoferowali, że kupią wózek ale nie chciałabym ich zbytnio naciągać + jak wiele z was tu pisze, nastawiam się później na zakup porządnej spacerówki 😁 No i fotelik, na tym również nie zamierzamy oszczędzać.
Czy ktoś z was planuje zakup bazy pod fotelik? Zastanawiam się czy warto, ale chyba tak, bo dla mnie to będzie duża wygoda aby go na szybko wpiąć. Dość dużo jeździmy, a nie będę się martwić czy na pewno dobrze zabezpieczyłam ten fotelik pasami 🤔

Edit: pomyliłam nazwy wózka 🤣 Bebetto Flavio Pro a nie Luca
Przy córce nie mieliśmy bazy i nie był to problem. Teraz będę się zastanawiać, bo pewnie będę częściej jeździć z maluchem, chociażby zawieźć i odbierać z przedszkola, więc chyba tym razem przyda się to ułatwienie.
Wózek super! 🤩 Ja zostawiam po córce, tzn gondole, a potem spacerówkę na pewno kupię nowa, chce jakiejś odmiany, już sobie nawet upatrzyłam 😁
Hej ja się witam z mdłościami na maxa, na dodatek powrócił ból brzucha.
Seks ? A co to jest ? 🤣 od pewnego czasu moje libido wynosi zero 🤣
Mi pomagała pregna vomi.

moje ostatnie napoje to tylko woda z cytryną 😝 próbowałam tez imbiru i nawet próbowałam jeść bo byłam z rana tak zdesperowana żeby nie czuć tych mdłości i nic .. ale za to ogarnęłam ze woda z cytryna pomaga i z rana zamiast kawy wlatuje woda z cytryna zalana wrzątkiem a jak co kolwiek chce mi się pic na codzień to pije wodę zimną z cytrynką 😆 i tak non stop nic innego ostatnio nie pije 😅
Mam to samo 🫣 nic innego nie umiem wypić

Może i nie mam żadnych „objawów” ale hormony definitywnie dają we znaki 🤣 to będzie ciężki rok co dla niektórych (mam na myśli partnera oczywiście) 😇

reklama
Do góry