reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Jeśli chodzi o wózki, 7 lat temu miałam x lander x move, kupiłam 3w1, fotelik w tym był maxi cosi. Teraz mocno się zastanawiam czy nie kupić takiego samego wózka, wtedy to był strzał w 10. Ale kusi mnie jeszcze thule Urban glide. Kolor na pewno czarny. Mąż innym nie wyjedzie 🤣
to ja będę szukać bardzo podobnie. Tez chce x landera i tez czarny 🫣

reklama
U nas to samo, mieszkamy na wsi gdzie wokół jest pełno lasów, więc wózek nie może być stricte miejski. 🤷🏼‍♀️ Tez takie oglądanie na zdjęciach to jedno, a na żywo mogą nam się spodobać zupełnie inne wózki, dlatego ja już się nie mogę doczekać wycieczek do sklepów z wózkami 😁
Ja tez potrzebuję wózka do lasu i na wertepy, bo u nas wszędzie zielono, ale nie parki tylko właśnie lasy :) chodnikami między autami to dla mnie żadna przyjemność spacerować, po lesie mogę chodzić godzinami. Dlatego zdecydowałam się na bugaboo bo ma przekładaną rączkę bez konieczności przekręcania siedziska i opcje złożenia przednich kół żeby ciągnąć tylko tylnymi, np po piachu - u nas w mieście są cztery plaże :) tak jak na zdjeciu. dla mnie to jest naprawdę wózek do zadań specjalnych :)
BE880B0B-D32C-47B6-A86E-434769814C9A.jpeg

No nie wiem jak to wybrzmiało z mojej strony, ale na pewno nie tak, ze bardziej zależy mi na seksie niż dziecku, a troszkę tak teraz w Twojej wypowiedzi to odebrałam.
Raczej mówimy tutaj to pół żartem pół serio i żadna z nas nie przedłoży przyjemności wynikającej z seksu nad dobro dziecka ;)
Absolutnie nie było to do Ciebie.
Ogólnie do dyskusji na temat doznań w czasie seksu w ciąży.

Jeśli chodzi o wózki, 7 lat temu miałam x lander x move, kupiłam 3w1, fotelik w tym był maxi cosi. Teraz mocno się zastanawiam czy nie kupić takiego samego wózka, wtedy to był strzał w 10. Ale kusi mnie jeszcze thule Urban glide. Kolor na pewno czarny. Mąż innym nie wyjedzie 🤣
Ja właśnie też szukam wózka do zadań specjalnych bo mieszkam we wsi i tu drogi są piaskowe i koszmarne. Ten X Lander wygląda super. A jak z jego wagą, jest ciężki? Bo widzę, że ma 15kg a do tej pory wszystkie wózki, które oglądałam miały 11-12kg.

Ja właśnie też szukam wózka do zadań specjalnych bo mieszkam we wsi i tu drogi są piaskowe i koszmarne. Ten X Lander wygląda super. A jak z jego wagą, jest ciężki? Bo widzę, że ma 15kg a do tej pory wszystkie wózki, które oglądałam miały 11-12kg.
Dobra amortyzacja musi ważyć.
Jak.wozek jest lekki to amortyzację ma tylko z nazwy.
Mieliśmy Bebetto Holland i to był czołg. Ale po lasach i wertepach sunął jak złoto. Gorzej po plaży 😂
Sprzedałam go w styczniu a niesety o czym axy dowiedziałam się w marcu. Inaczej na pewno bym została przy nim 😂

@Kimcia - wtedy jak kupowałam wydawał mi się jeden z lepszych i wagowo było ok, przez tez czas dużo się zmieniło i nie mam porównania. Ale wydaje mi się że jeśli wózek ma być stabilny i do „zadań specjalnych” musi być ciut cięższy. Tej wagi przy prowadzeniu wózka myśle, że nie czuć.

@Lili88 - właśnie plus dla wózka jeśli chodzi o spacerówkę, jest duża i ma duży kosz pod wózkiem, można dużo zapakować. Córka będąc już duża jeździła w nim i nie wyglądało to „głupio” dzięki temu nie musiałam mieć 3 różnych spacerówek.

@Kimcia - wtedy jak kupowałam wydawał mi się jeden z lepszych i wagowo było ok, przez tez czas dużo się zmieniło i nie mam porównania. Ale wydaje mi się że jeśli wózek ma być stabilny i do „zadań specjalnych” musi być ciut cięższy. Tej wagi przy prowadzeniu wózka myśle, że nie czuć.
Jasne, liczę się z tym, że dobrze prowadzący się wózek z dobrą amortyzacją będzie ważył więcej. Po prostu się zastanawiam czy to już nie jest taka waga, że sprawia kłopoty przy przenoszeniu wózka czy coś 😊

reklama
Do góry