reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

ja od 5. tygodnia 🤣 ale przez wzdęcia, które powoli się zmniejszają. najlepiej w dresach i bez stanika, bo cycki już mi się nie mieszczą w staniki przedciążowe. i też się zastnawiam czy nie przez ilość jedzenia częściowo to wszystko jest spowodowane 🤣
Noo, ja tak samo wszędzie gdzie mogę to chodzę w dresie albo legginsach a jak mam ubrać spodnie to dramat. Czekam aż się zrobi ciepło i wjadą lekkie sukienki 🤞...a potem będę przeklinać upał 😂

reklama
Ja Wam napiszę, że dziś miałam i mam ciężki dzień z moimi dolegliwościami żołądkowymi.

Średnio do 11 nie umiem nic zjeść jednocześnie czując głód- nie przez mdłości, bo ich nie miewam/miewałam, ale po prostu nie mam chęci. Dziwne uczucie.
W pewnym momencie tak mnie zemdliło (pierwszy raz), że szybko zrobiłam sobie herbaty imbirowej ( na szczęście mam taką w pracy) i otworzyłam okno.
Teraz zjadłam obiad, ale mało i w trakcie jedzenia robi mi się niedobrze, a to oznacza, że muszę skończyć jeść.
Cały dzień ciężko mi na żołądku.

Na dodatek lekko boli mnie głowa, czuję ćmienie, ale na szczęście nie rozwija się w migrenę. To akurat może być przez pogodę.

sąsiadka w 6. miesiącu ciąży mówi, że ona spodnie robi na gumkę, legginsy kupuje rozmiar, dwa większe i jest git. sporo tunik ma i bluzek luźnych na brzuchu, ale też nie typowo ciążowych. jej druga ciąża, w pierwszej do końca tak chodziła z tego co się dowiedziałam. nic typowo ciążowego nie kupowała
Ale wiesz, że kobiety są różne i mają różne brzuchy? Ja tak przytyłam, że w swoje stare spodnie wchodziłam do kolan. Najlepsze jest to, że już na początku przestałam nosić dżinsy bo mnie piły i nie tylko w brzuch ale i w uda. Jedna do 8 będzie chodzić w starych a inne w drugim miesiącu muszą nosić luźniejsze.

Ale wiesz, że kobiety są różne i mają różne brzuchy? Ja tak przytyłam, że w swoje stare spodnie wchodziłam do kolan. Najlepsze jest to, że już na początku przestałam nosić dżinsy bo mnie piły i nie tylko w brzuch ale i w uda. Jedna do 8 będzie chodzić w starych a inne w drugim miesiącu muszą nosić luźniejsze.
ona akurat miała spory brzuch w 1. ciąży. chłopak też się duży urodził

Ja pikolę, nasz ZOZ nie dość, że wygląda, jak PRL, to jeszcze zasady też mają niczym z PRL-u.
Czekam na resztę wyników. Dla mnie najważniejszych: różyczka, cytomegalia, tokso.
Widzę w systemie, że są zakończone, ale ich nie widać. Ciekawe, czy je zobaczę.
Nie wspomnę, że HIV mam tylko do wglądu w ośrodku 🙄.

Ja pikolę, nasz ZOZ nie dość, że wygląda, jak PRL, to jeszcze zasady też mają niczym z PRL-u.
Czekam na resztę wyników. Dla mnie najważniejszych: różyczka, cytomegalia, tokso.
Widzę w systemie, że są zakończone, ale ich nie widać. Ciekawe, czy je zobaczę.
Nie wspomnę, że HIV mam tylko do wglądu w ośrodku 🙄.
HIV wszędzie jest ukryty w internecie. bardzo poufna dana. pewnie jeszcze wyniki nie są podpisane przez laborantów

Jeśli chodzi o ubrania to zależy czy brzuch idzie do przodu czy do przodu i na boki, mi poszedł do przodu, dzięki temu też chodziłam w swoich spodniach, tak na prawdę nic ciążowego nie miała, jedynie zmieniłam biustonosz bo cycki miałam 2 razy większe. Teraz ciąże przechodzą 3x gorzej więc nie zdziwię się jak z dnia na dzień zacznę tyć 😂 póki co mam wzdęty brzuch.

reklama
Do góry