reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny co polecacie na suche pięty? Ja ze względu na chora tarczyce mam ducha skore a na piętach to jest masakra. Nie wiem co stosować.

Muszę się umówić do mojej Podolog bo oszaleje…
Ja mam od dermatologa przepis - kupić i zmieszać w słoiku trzy maści bez recepty. Alantan niebieski, dernilan i maść z witaminą A. Taka mieszankę trzymać w lodówce, spokojnie długo wytrzyma. Smarować na noc dość grubo i nakładać skarpety bo tłuste to jest. Działa.

reklama
Jestem w szoku - wydawało mi sie, że to normalne badanie i wynik do odbioru. Rozumiem gdyby wynik był pozytywny to mogą od razu umówić cię na wizytę i omówienie z lekarzem ale nadal to twoje prawo odebrać wyniki.
A ja nie jestem w szoku. U mnie w przychodni na NFZ jak robisz wyniki to nie masz w ogóle możliwości podpatrzyć ich przez neta :) odbiór osobiście albo na podstawie karteczki, część wyników w ciągu dnia (mają labo), część dopiero w kolejnych :) Jest to całkowicie normalna sytuacja.

Ja mam od dermatologa przepis - kupić i zmieszać w słoiku trzy maści bez recepty. Alantan niebieski, dernilan i maść z witaminą A. Taka mieszankę trzymać w lodówce, spokojnie długo wytrzyma. Smarować na noc dość grubo i nakładać skarpety bo tłuste to jest. Działa.
Ten przepis obejmuje kobiety w ciąży?
Z witaminą A w ciąży ostrożnie

Dziewczyny co polecacie na suche pięty? Ja ze względu na chora tarczyce mam ducha skore a na piętach to jest masakra. Nie wiem co stosować.

Muszę się umówić do mojej Podolog bo oszaleje…
Przepisu na ciąże nie mam, używam kremu niebieskiego z eveline 8w1 na pękające pięty i pewnie znów skończę na moczeniu, ścieraniu, nawilżaniu.
To tez moja zmora, ale odkryłam, co z tym zrobić w domowych warunkach nie spiąc w skarpetach (nie znoszę) i nie nakładając grubych warstw kremów. Próbowałam tez pełnych zabiegów z pedicurem w salonie i nic (może jakieś stricte dedykowane, to wówczas).
NIE MOŻNA W CIĄŻY, ale polecam spróbować po.
-zdejmujemy hybrydę/lakier
-używamy skarpetek złuszczających (polecam z bebeauty z biedronki za jakieś 8zl max.) - wlewa się płyn w skarpetki, zamyka, można nałożyć swoje skarpetki i siedzi się z tym 1-1,5 h
- po kilku dniach skóra zaczyna się złuszczać - trzeba jej dać to zrobić i czekać,
-po jakimś tygodniu można delikatnie pumeksem/tarka usunąć resztę skory
- skarpetki nawilżane na kilkanaście minut i gotowe
Miałam pęknięcia poprzeczne, których nie mogłam usunąć, non stop zgrubienia, ciągła tarka- wszystko usunęły „głupie” skarpetki złuszczające 🙈
Po tym zabiegu stosuje odrobine kremu na pięty tego z eveline i tez nie codziennie, jak zapomnę, to trudno i mam spokój z piętami na kilka miesiecy ;)

Wam też zmieniły się brodawki i ich otoczki?
Ja już od ponad tygodnia zauważyłam zmianę, albo nawet i więcej 😝.

Otoczki stały się całkiem gładkie, bez tych charakterystycznych grudek, nieco powiększyły rozmiar, a brodawki ściemniały.

Wam też zmieniły się brodawki i ich otoczki?
Ja już od ponad tygodnia zauważyłam zmianę, albo nawet i więcej 😝.

Otoczki stały się całkiem gładkie, bez tych charakterystycznych grudek, nieco powiększyły rozmiar, a brodawki ściemniały.
Mąż do mnie dzisiaj podczas seksu: ale masz fajne sutki, aż zaczęłam ogladac 😂 i mam rzeczywiście większe i ciemniejsza otoczkę 🙈

reklama
Do góry