reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Mnie niestety nie kręci wyprawka, kupowanie. To będzie (o ile się oczywiście uda) moje 3 dziecko. Nawet przy pierwszym nie czułam takiego parcia. Kupiłam co trzeba i tyle. Poprostu w codziennym nawet życiu ja nie lubię zakupów, chodzenia po sklepach wybierania. Nie kręci mnie to jakoś. Natomiast samo dziecko, zapach bobasa, te chwile 😍😍 moje dzieci mają już 6 i 8 lat, a ja poznam ich po zapachu, dotyku. To dla mnie jest magia, której nie da się opisać. Mam bardzo mocną więź emocjonalna z córką i synem. Oby jak najdłużej.

Edit. To że nie lubię kupowania nie znaczy,.że moje dzieci nie mają ładnych ubrań 🤣 no jednak mus to mus. Ale nie przeginam.

Kochanie, ja mam wyprawkę wybraną już chyba z 5 lat, jeszcze zanim mąż „zgodził się” na dziecko to moim ulubionym zajęciem było oglądanie filmików na yt „best strollers 2017” i „all the things you need as a first time mom” 😄 mam wybrane praktycznie wszystko, od majtek poporodowych, przez kosz na pieluchy, po monitor oddechu 😂 teraz tylko jeszcze czytam czy laktator lepszy pojedynczy czy podwójny 🙈😂 ostatnio ta kumpela od super rad powiedziała, ze jest jakaś strona, na której wysyłasz liste rzeczy które są Ci potrzebne i oni kompletują całość wyprawki i wysyłają 3-4 ogromne kartony i ze oczywiście MUSZE TAM KUPIĆ, powiedziałam ze nie chce, co to za frajda? Wole wszystko osobno sama sobie wybrać 😛😛😛

hahah ja też od 5 lat przeglądam te wszystkie piękne rzeczy i mam zamiar się tym delektować bo czas szybko ucieka. Po mimo, że nie myślałam o jesiennym dziecku, to jestem zakochana w jesiennej wyprawce. Będą brązy i beże ! Motyw przewodni - retro miś !

Zastanawiam się, czy nie jestem wyrodną matką🫣.
Chcę kupić używany, bo szkoda mi 3 koła na taki, jaki chcę😅.

Tak żydzę na dziecku, a ono jeszcze w łonie.
ja cześć rzeczy kupię nowych pewnie ale wózek to będę łapała okazje ;) z pierwszym oczywiście nowy bo babcie No i przesady etc. Z drugim używane i zmieniałam co chwila jak wariatka 🙈 z 3 miał być używany nawet się z kobietka umówiłam już wstępnie ale pojechaliśmy do sklepy po coś a tam promocja wiec kupiony nowy. Teraz mam upatrzone niektóre i będę patrzeć ogłoszenia i w sklepach już nawet u mnie w miasteczku byłam zobaczyć co i jak …. Łóżeczko dostanę chyba od koleżanki bo już mi powiedziała wiec wiadomo materacyk nowy do niego etc ;)
Dziewczyny my tu o wyprawiacie dla maleństw ale …. Czy któraś już ma koszyk w sklepie na internecie ma ciążowym ciuszkami wypełniony albo już sobie kupiła fajnego ??

reklama
Zastanawiam się, czy nie jestem wyrodną matką🫣.
Chcę kupić używany, bo szkoda mi 3 koła na taki, jaki chcę😅.

Tak żydzę na dziecku, a ono jeszcze w łonie.
Ale ja teraz tak zamierzam zrobić. Kupić używaną gondolę by te zimowe miesiące przeczekać a spacerówkę kupić porządną. W końcu ona posłuży dłużej. Zresztą te z zestawów są o kant dupy 😂
ja cześć rzeczy kupię nowych pewnie ale wózek to będę łapała okazje ;) z pierwszym oczywiście nowy bo babcie No i przesady etc. Z drugim używane i zmieniałam co chwila jak wariatka 🙈 z 3 miał być używany nawet się z kobietka umówiłam już wstępnie ale pojechaliśmy do sklepy po coś a tam promocja wiec kupiony nowy. Teraz mam upatrzone niektóre i będę patrzeć ogłoszenia i w sklepach już nawet u mnie w miasteczku byłam zobaczyć co i jak …. Łóżeczko dostanę chyba od koleżanki bo już mi powiedziała wiec wiadomo materacyk nowy do niego etc ;)
Dziewczyny my tu o wyprawiacie dla maleństw ale …. Czy któraś już ma koszyk w sklepie na internecie ma ciążowym ciuszkami wypełniony albo już sobie kupiła fajnego ??
Polecam leginsy ciążowe z Lidla ale te kupowane pojedynczo (te z dwupakow prześwitują) oraz staniki sloggi z Triumpha. Moje odkrycie w tamtej ciąży 🤩🤩🤩

Do góry