reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Prawda jest taka, ze większość tych rzeczy z wyprawki to człowiek kupuje dla siebie a nie dla dziecka 🙈 ja czekałam na swoje dziecko tak długo, ze zamierzam teraz oszaleć ze szczęścia i wydawać pieniądze bez opamiętania na co tylko mi się zamarzy 😂 metki mnie nie interesują totalnie, ale cena jakby tez nie 😬😅😂 i w ogóle się tego nie wstydzę 🙈🤷🏻‍♀️
Ja tak samo o ile dotrwam do drugiego trymestru. 🙂 chcę kupić wszystko nowe, takie jak mi się spodoba, niekoniecznie aż tak bardzo patrząc na cenę- w końcu za koszty leczenia niepłodności i tego wszystkiego miałabym pewnie już ze 2 niezłe wyprawki. Ale jeśli ktoś chce kupować wszystko używane to jego sprawa bo to jego dziecko. 🙂

reklama
ja mam tak samo , każdy kupuje taki na który go stać. Nie zaglądam nikomu do portfela.
I nie rozumiem właśnie ludzi który mówią ze tańsze =gorsze.
I chyba źle mnie odebrałaś 🤭
Nie serio, wiem o co Ci chodziło ;) nie pomyślałam, ze jesteś jedna z „takich osób” spokojnie 😘

nie biorę progesteronu :( tak jak piszesz muszę czekać do wtorku nic innego mi nie zostało,jak ma coś być nie tak to po prostu będzie i staram się myśleć ze ani ja ani lekarz teraz nie ma na to wpływu tylko natura .. myśle ze gdyby lekarz miał wpływ to by mnie od razu przyjął a jednak nie chciał.. pewnie to ze dziś bym poszła nic by nie dało trzeba czekać na rozwój sytuacji 😓

dziękuje ze uspokajasz.. staram się nie panikować ale wiadomo nie przyjemny widok takie upławy w ciąży,nie było skrzepów ani wczoraj ani dziś po prostu to wyglądało jak śluz zabarwiony na brązowy kolor a raczej jak woda a nie śluz bo nie było ciągnące ani gęste
Domcia bądź dobrej myśli, ważne ze nie ma krwawienia. Może wystarczy troszkę odpocząć , może za duże obroty. Ja tez mialam taki śluz kawa z mlekiem. Chyba nawet jakby prog spadał to by się bardziej rozkręcało to plamienie.

Dziewczyny a takie pytanie, czy jak dużo porobicie w ciągu dnia itd to tez was później pobolewa brzuch ?
Ja dziś większe porządki w domu i na zakupy z babcia się wybrałam, teraz klapłam trochę i czuje takie pobolewanie trochę :/
Tak zdecydowanie

Świeżutka bagietka z masłem , ogórek zielony , sól ♥️
Jenyyy jak to wchodzi 🤤🤤🤤
Aż mi ślina pociekła, dzięki 🤣

Ja córki w ogóle nie karmiłam piersią, od urodzenia mleko modyfikowane, nie czuje się z tego powodu gorsza, mało to, córka ma 7 lat i nigdy nie miała gorączki.
Więc jeśli urodzę i będę miała jakiś problem to na pewno nie będę się z tego powodu katować i obwiniać.
Ja nie chciałam syna karmić piersią, później stwierdziłam ze spróbuje, w szpitalu był dramat bo urodziłam 17.40, moje dziecko wyło do rana, dzwoniłam po położna ta do mnie ze nie da mm a rano się okazało ze mały miał glukoze 14 i przybiegły z mm same. I od 2 doby życia moje dziecko jest na mm. Drugiego dziecka nawet nie zamierzam przystawić raz do piersi 🤷‍♀️

Dziewczyny które mają już dzieci, z jakich miesięcy są? Ja córkę miałam rodzić w grudniu a urodziła się 1 stycznia, i powiem Wam, że pierwsza polowa roku na rodzenie, to duża wygoda dla dziecka, trochę mnie ten listopad martwi, pewnie gdybym „planowała” ciąże, końcówkę roku omijałabym z daleka.
Ja mam synka z kwietnia:) w sumie to ja myśle ze bez różnicy z jakiego miesiąca 😅

Dziewczyny a czy któraś z Was teraz lub w poprzedniej ciąży miała tak, że z dnia na dzień przeszły jej mdłości? Wczoraj jeszcze chodziłam zielona a dziś jak ręką odjął i zaczęłam panikować czy to dobry znak. Piersi nadal bolą, dalej jestem wrażliwa na zapachy i nie mogę pić kawy ale strasznie się zaniepokoiłam, że nie mam nudności. Dziś 9+0 😟
Spokojnie brak objawów to żaden wyznacznik. Ciesz się brakiem mdłości bo jutro rano możesz zacząć dzien od rzyganka i stwierdzisz ze za tym nie tęskniłas 😁

Dziewczyny ja już po wizycie serduszko bije, 0,35cm, 6 tydzień. A z gorszych informacji to czekają mnie na razie 3 miesiące zasrzyków na rozrzedzenie krwi i luteina dopochwowo. Za 3 tygodnie kolejna wizyta.
A z jakiego powodu zastrzyki? Ja się tez kłuje i cała poprzednia ciąże tez musiałam 🙈

Uff nadrobiłam było ciężko a to tylko pół dnia 🤣

Prawda jest taka, ze większość tych rzeczy z wyprawki to człowiek kupuje dla siebie a nie dla dziecka 🙈 ja czekałam na swoje dziecko tak długo, ze zamierzam teraz oszaleć ze szczęścia i wydawać pieniądze bez opamiętania na co tylko mi się zamarzy 😂 metki mnie nie interesują totalnie, ale cena jakby tez nie 😬😅😂 i w ogóle się tego nie wstydzę 🙈🤷🏻‍♀️
Jak coś to służę radą, jestem w sumie na świeżo 😏

Ja na drugie dziecko czekałam bardzo długo, ale różne sytuacje życiowe stawały na drodze, jak już było wszytko ok, to okazało się, że nie mogę zajść w ciąże i muszę się leczyć. Po pond roku starań, leków, zastrzyków, prywatnych wizyt - udało się. Jestem tak zachwycona niemowlęcym światem i tak długo czekałam, że pewnie w którymś momencie przesadzę. Gdybym już znała płeć, pewnie już zaczęłabym "zbierać" 😂 w sumie czeka mnie jeszcze wyprawka do 1 klasy i tego też nie mogę się doczekać.

Czy do wyprawki - nieważne czy kupicie nowe czy używane. Wasze dziecko naprawdę będzie miało to gdzieś 😂
Aczkolwiek jest jedna rzecz jakiej nie potrafię pojąć. Jak matki kupują nowe wózki za kilka tysięcy tylko dla szpanu na dzielni a fotelik do auta kupują w markecie bez żadnych testów. Serio...nie rozumiem tego.

Czy do wyprawki - nieważne czy kupicie nowe czy używane. Wasze dziecko naprawdę będzie miało to gdzieś 😂
Aczkolwiek jest jedna rzecz jakiej nie potrafię pojąć. Jak matki kupują nowe wózki za kilka tysięcy tylko dla szpanu na dzielni a fotelik do auta kupują w markecie bez żadnych testów. Serio...nie rozumiem tego.
I używany materac do łóżeczka 🙃 to tez dla mnie abstrakcja

reklama
No to kolacyjka 😂🐷

Załączniki

• F13BFD05-9E99-4C85-ACE4-5A39D77AFE96.jpeg
    F13BFD05-9E99-4C85-ACE4-5A39D77AFE96.jpeg
    1 011,7 KB · Wyświetleń: 89
Do góry