reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Prawda jest taka, ze większość tych rzeczy z wyprawki to człowiek kupuje dla siebie a nie dla dziecka 🙈 ja czekałam na swoje dziecko tak długo, ze zamierzam teraz oszaleć ze szczęścia i wydawać pieniądze bez opamiętania na co tylko mi się zamarzy 😂 metki mnie nie interesują totalnie, ale cena jakby tez nie 😬😅😂 i w ogóle się tego nie wstydzę 🙈🤷🏻‍♀️
Ja tak samo o ile dotrwam do drugiego trymestru. 🙂 chcę kupić wszystko nowe, takie jak mi się spodoba, niekoniecznie aż tak bardzo patrząc na cenę- w końcu za koszty leczenia niepłodności i tego wszystkiego miałabym pewnie już ze 2 niezłe wyprawki. Ale jeśli ktoś chce kupować wszystko używane to jego sprawa bo to jego dziecko. 🙂

reklama
ja mam tak samo , każdy kupuje taki na który go stać. Nie zaglądam nikomu do portfela.
I nie rozumiem właśnie ludzi który mówią ze tańsze =gorsze.
I chyba źle mnie odebrałaś 🤭
Nie serio, wiem o co Ci chodziło ;) nie pomyślałam, ze jesteś jedna z „takich osób” spokojnie 😘

nie biorę progesteronu :( tak jak piszesz muszę czekać do wtorku nic innego mi nie zostało,jak ma coś być nie tak to po prostu będzie i staram się myśleć ze ani ja ani lekarz teraz nie ma na to wpływu tylko natura .. myśle ze gdyby lekarz miał wpływ to by mnie od razu przyjął a jednak nie chciał.. pewnie to ze dziś bym poszła nic by nie dało trzeba czekać na rozwój sytuacji 😓

dziękuje ze uspokajasz.. staram się nie panikować ale wiadomo nie przyjemny widok takie upławy w ciąży,nie było skrzepów ani wczoraj ani dziś po prostu to wyglądało jak śluz zabarwiony na brązowy kolor a raczej jak woda a nie śluz bo nie było ciągnące ani gęste
Domcia bądź dobrej myśli, ważne ze nie ma krwawienia. Może wystarczy troszkę odpocząć , może za duże obroty. Ja tez mialam taki śluz kawa z mlekiem. Chyba nawet jakby prog spadał to by się bardziej rozkręcało to plamienie.

Dziewczyny a takie pytanie, czy jak dużo porobicie w ciągu dnia itd to tez was później pobolewa brzuch ?
Ja dziś większe porządki w domu i na zakupy z babcia się wybrałam, teraz klapłam trochę i czuje takie pobolewanie trochę :/
Tak zdecydowanie

Świeżutka bagietka z masłem , ogórek zielony , sól ♥️
Jenyyy jak to wchodzi 🤤🤤🤤
Aż mi ślina pociekła, dzięki 🤣

Ja córki w ogóle nie karmiłam piersią, od urodzenia mleko modyfikowane, nie czuje się z tego powodu gorsza, mało to, córka ma 7 lat i nigdy nie miała gorączki.
Więc jeśli urodzę i będę miała jakiś problem to na pewno nie będę się z tego powodu katować i obwiniać.
Ja nie chciałam syna karmić piersią, później stwierdziłam ze spróbuje, w szpitalu był dramat bo urodziłam 17.40, moje dziecko wyło do rana, dzwoniłam po położna ta do mnie ze nie da mm a rano się okazało ze mały miał glukoze 14 i przybiegły z mm same. I od 2 doby życia moje dziecko jest na mm. Drugiego dziecka nawet nie zamierzam przystawić raz do piersi 🤷‍♀️

Dziewczyny które mają już dzieci, z jakich miesięcy są? Ja córkę miałam rodzić w grudniu a urodziła się 1 stycznia, i powiem Wam, że pierwsza polowa roku na rodzenie, to duża wygoda dla dziecka, trochę mnie ten listopad martwi, pewnie gdybym „planowała” ciąże, końcówkę roku omijałabym z daleka.
Ja mam synka z kwietnia:) w sumie to ja myśle ze bez różnicy z jakiego miesiąca 😅

Dziewczyny a czy któraś z Was teraz lub w poprzedniej ciąży miała tak, że z dnia na dzień przeszły jej mdłości? Wczoraj jeszcze chodziłam zielona a dziś jak ręką odjął i zaczęłam panikować czy to dobry znak. Piersi nadal bolą, dalej jestem wrażliwa na zapachy i nie mogę pić kawy ale strasznie się zaniepokoiłam, że nie mam nudności. Dziś 9+0 😟
Spokojnie brak objawów to żaden wyznacznik. Ciesz się brakiem mdłości bo jutro rano możesz zacząć dzien od rzyganka i stwierdzisz ze za tym nie tęskniłas 😁

Dziewczyny ja już po wizycie serduszko bije, 0,35cm, 6 tydzień. A z gorszych informacji to czekają mnie na razie 3 miesiące zasrzyków na rozrzedzenie krwi i luteina dopochwowo. Za 3 tygodnie kolejna wizyta.
A z jakiego powodu zastrzyki? Ja się tez kłuje i cała poprzednia ciąże tez musiałam 🙈

Uff nadrobiłam było ciężko a to tylko pół dnia 🤣

Prawda jest taka, ze większość tych rzeczy z wyprawki to człowiek kupuje dla siebie a nie dla dziecka 🙈 ja czekałam na swoje dziecko tak długo, ze zamierzam teraz oszaleć ze szczęścia i wydawać pieniądze bez opamiętania na co tylko mi się zamarzy 😂 metki mnie nie interesują totalnie, ale cena jakby tez nie 😬😅😂 i w ogóle się tego nie wstydzę 🙈🤷🏻‍♀️
Jak coś to służę radą, jestem w sumie na świeżo 😏

Ja na drugie dziecko czekałam bardzo długo, ale różne sytuacje życiowe stawały na drodze, jak już było wszytko ok, to okazało się, że nie mogę zajść w ciąże i muszę się leczyć. Po pond roku starań, leków, zastrzyków, prywatnych wizyt - udało się. Jestem tak zachwycona niemowlęcym światem i tak długo czekałam, że pewnie w którymś momencie przesadzę. Gdybym już znała płeć, pewnie już zaczęłabym "zbierać" 😂 w sumie czeka mnie jeszcze wyprawka do 1 klasy i tego też nie mogę się doczekać.

Czy do wyprawki - nieważne czy kupicie nowe czy używane. Wasze dziecko naprawdę będzie miało to gdzieś 😂
Aczkolwiek jest jedna rzecz jakiej nie potrafię pojąć. Jak matki kupują nowe wózki za kilka tysięcy tylko dla szpanu na dzielni a fotelik do auta kupują w markecie bez żadnych testów. Serio...nie rozumiem tego.

Czy do wyprawki - nieważne czy kupicie nowe czy używane. Wasze dziecko naprawdę będzie miało to gdzieś 😂
Aczkolwiek jest jedna rzecz jakiej nie potrafię pojąć. Jak matki kupują nowe wózki za kilka tysięcy tylko dla szpanu na dzielni a fotelik do auta kupują w markecie bez żadnych testów. Serio...nie rozumiem tego.
I używany materac do łóżeczka 🙃 to tez dla mnie abstrakcja

reklama
No to kolacyjka 😂🐷

Załączniki

• F13BFD05-9E99-4C85-ACE4-5A39D77AFE96.jpeg
    F13BFD05-9E99-4C85-ACE4-5A39D77AFE96.jpeg
    1 011,7 KB · Wyświetleń: 92
Do góry