reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ja muszę się dopiero umówić...jestem 4+4 ...i tak się zastanawiam na kiedy...choćby z racji też wieku 🤭
Jeśli chcesz wiedzieć tylko, czy pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu, to wystarczy w 5 tygodniu- ja takie podejście preferuję, bo wiem, na czym stoję.
Czasem po połowie 5 tygodnia widać już zalążek zarodka.

Jeśli nie boisz się cp, pustego jaja, to śmiało umawiaj od 6+4, a najlepiej nawet 7 tydzień.

Wszystko zależy od Twojego podejścia do tematu🙂.

Jeśli chcesz wiedzieć tylko, czy pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu, to wystarczy w 5 tygodniu- ja takie podejście preferuję, bo wiem, na czym stoję.
Czasem po połowie 5 tygodnia widać już zalążek zarodka.

Jeśli nie boisz się cp, pustego jaja, to śmiało umawiaj od 6+4, a najlepiej nawet 7 tydzień.

Wszystko zależy od Twojego podejścia do tematu🙂.

Chciałabym chyba wiedzieć czy jest pęcherzyk tam gdzie powinien tak na początek 🤭
Poprostu jak pójdę zbada itp.brfe spokojniejsza

Hej ! Znalazłam to forum 10 minut temu, chwilę mi zejdzie zanim się odnajdę:)
Listopad ❤️
Hej. Na kiedy masz termin? 😉
Kochana chemia jak przy nowotworZe.
Jedna dawka doposladkowo, wtedy przez tydzień będą sprawdzać czy beta się zatrzymała i ciąża się nie rozwija, jeśli się zatrzyma albo spadnie to podadzą leki na oczyszczenie macicy z endometrium, a jeśli jeszcze urośnie to podadzą kolejna dawkę chemii.
Przez trzy miesiące będzie się organizm z niej oczyszczał, a przez miesiąc nie mogę pic alkoholu, żeby wątroby nie zabić (dr mówi, ze ta chemia działa miesiąc).

Szczerze mówiąc, wolałbym by mi wykezczkowali macice (o czym będę z nimi rozmawiać w czwartej) bo oszczędzi mi to bólu i będę miała trochę lżejsze miesiączki przez jakiś czas.

To jedna z opcji. O metro mówiła w piątek, dziś podała jeszcze jedna nazwę, której nie zapamiętałam.

Zrobią wszystko, by ja znaleźć do czwartku, żeby zadziałać bardziej miejscowo, ale jeśli nie znajda jej to wtedy to.
A nie ma u Was opcji laparoskopii?
Rany jesteś tak silną babką, że aż niewiarygodne 💪 pamiętaj, że jesteśmy z Tobą!

Hej. Na kiedy masz termin? 😉

A nie ma u Was opcji laparoskopii?
Rany jesteś tak silną babką, że aż niewiarygodne 💪 pamiętaj, że jesteśmy z Tobą!
Jest kochana i dlatego jeszcze we wtorek inczwartek Max chcą szukać żeby laparoskopowo usunąć.
Jeśli nie znajda gdzie, to chemia.
Laparo nie zrobią jeśli nie wiedza gdzie szukać, bo s moimi 90kg to szukaj igły w gorze tłuszczu ;)

🤍🤍🤍

reklama
O Boże, nie nie to ja nie chce ryzykować. Już wole się przemęczyć. A solą morska psikam, ale za wiele nie daje póki co 😣
No ja nie polecam, bo się baaardzo przejechałam. Pierwsze dni to był koszmar i nie wiem, co można wówczas w ciąży zrobić.
Spojrzałam jeszcze w starą kartę ciąży, wtedy lekarz podał mi, że na katar mogę xylorin albo otrivin. Sprawdziłam w internecie, przy obu lekach zapis "Nie należy stosować leku w czasie ciąży." 🤯🤦
Niemalże na każdym leku tak będzie (poza jakimiś ziołowymi i homeopatycznymi. Dzieje się tak, dlatego, ze nie są testowane na ciężarnych i producent nie chce ponosić za to odpowiedzialności, wiec trzeba sluchac lekarzy i wymieniać się wiedza. Nic innego nie pozostało :/

Do góry