reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ja muszę się dopiero umówić...jestem 4+4 ...i tak się zastanawiam na kiedy...choćby z racji też wieku 🤭
Jeśli chcesz wiedzieć tylko, czy pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu, to wystarczy w 5 tygodniu- ja takie podejście preferuję, bo wiem, na czym stoję.
Czasem po połowie 5 tygodnia widać już zalążek zarodka.

Jeśli nie boisz się cp, pustego jaja, to śmiało umawiaj od 6+4, a najlepiej nawet 7 tydzień.

Wszystko zależy od Twojego podejścia do tematu🙂.

Jeśli chcesz wiedzieć tylko, czy pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu, to wystarczy w 5 tygodniu- ja takie podejście preferuję, bo wiem, na czym stoję.
Czasem po połowie 5 tygodnia widać już zalążek zarodka.

Jeśli nie boisz się cp, pustego jaja, to śmiało umawiaj od 6+4, a najlepiej nawet 7 tydzień.

Wszystko zależy od Twojego podejścia do tematu🙂.

Chciałabym chyba wiedzieć czy jest pęcherzyk tam gdzie powinien tak na początek 🤭
Poprostu jak pójdę zbada itp.brfe spokojniejsza

Hej ! Znalazłam to forum 10 minut temu, chwilę mi zejdzie zanim się odnajdę:)
Listopad ❤️
Hej. Na kiedy masz termin? 😉
Kochana chemia jak przy nowotworZe.
Jedna dawka doposladkowo, wtedy przez tydzień będą sprawdzać czy beta się zatrzymała i ciąża się nie rozwija, jeśli się zatrzyma albo spadnie to podadzą leki na oczyszczenie macicy z endometrium, a jeśli jeszcze urośnie to podadzą kolejna dawkę chemii.
Przez trzy miesiące będzie się organizm z niej oczyszczał, a przez miesiąc nie mogę pic alkoholu, żeby wątroby nie zabić (dr mówi, ze ta chemia działa miesiąc).

Szczerze mówiąc, wolałbym by mi wykezczkowali macice (o czym będę z nimi rozmawiać w czwartej) bo oszczędzi mi to bólu i będę miała trochę lżejsze miesiączki przez jakiś czas.

To jedna z opcji. O metro mówiła w piątek, dziś podała jeszcze jedna nazwę, której nie zapamiętałam.

Zrobią wszystko, by ja znaleźć do czwartku, żeby zadziałać bardziej miejscowo, ale jeśli nie znajda jej to wtedy to.
A nie ma u Was opcji laparoskopii?
Rany jesteś tak silną babką, że aż niewiarygodne 💪 pamiętaj, że jesteśmy z Tobą!

Hej. Na kiedy masz termin? 😉

A nie ma u Was opcji laparoskopii?
Rany jesteś tak silną babką, że aż niewiarygodne 💪 pamiętaj, że jesteśmy z Tobą!
Jest kochana i dlatego jeszcze we wtorek inczwartek Max chcą szukać żeby laparoskopowo usunąć.
Jeśli nie znajda gdzie, to chemia.
Laparo nie zrobią jeśli nie wiedza gdzie szukać, bo s moimi 90kg to szukaj igły w gorze tłuszczu ;)

🤍🤍🤍

reklama
O Boże, nie nie to ja nie chce ryzykować. Już wole się przemęczyć. A solą morska psikam, ale za wiele nie daje póki co 😣
No ja nie polecam, bo się baaardzo przejechałam. Pierwsze dni to był koszmar i nie wiem, co można wówczas w ciąży zrobić.
Spojrzałam jeszcze w starą kartę ciąży, wtedy lekarz podał mi, że na katar mogę xylorin albo otrivin. Sprawdziłam w internecie, przy obu lekach zapis "Nie należy stosować leku w czasie ciąży." 🤯🤦
Niemalże na każdym leku tak będzie (poza jakimiś ziołowymi i homeopatycznymi. Dzieje się tak, dlatego, ze nie są testowane na ciężarnych i producent nie chce ponosić za to odpowiedzialności, wiec trzeba sluchac lekarzy i wymieniać się wiedza. Nic innego nie pozostało :/

Do góry