reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ah ok. W polOwie ciąży chętnie bym się wybrała ;)
Sorki, źle policzyłam.
To będzie końcówka 14. tygodnia.

W każdym razie chcę to omówić z dwoma lekarzami- ten mój pierwszy wyraził zgodę.
Zobaczymy, co drugi powie.

Btw. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Silna babka z Ciebie💪🏻. I taka pogoda ducha w Tobie jest.

A jak się czujesz tak ogólnie?
Ciążowo. Cycki mnie strasznie bolą, urosły (a już i tak mam ogromne), brzuch mam taki skopany, posypiam, ale torbę mam spakowana do szpitala w razie gdybym dostała krwotoku.
Fizycznie tak na dolnej granicy ok, a psychicznie ok, tylko wkurza mnie ze nie wiemy gdzie ta ciąża jest :; bo chciałabym uniknąć chemii, a mówią ze podadzą najpierw jedna dawka i jeśli beta nie spadnie to druga, dopóki nie uśmierca tej ciąży. Boże jak to okropnie brzmi, ale tak… mówią ze musza podać chemię (jeśli jej nie znajda) bo albo zabija ja, albo ona mnie.

Sorki, źle policzyłam.
To będzie końcówka 14. tygodnia.

W każdym razie chcę to omówić z dwoma lekarzami- ten mój pierwszy wyraził zgodę.
Zobaczymy, co drugi powie.

Btw. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Silna babka z Ciebie💪🏻. I taka pogoda ducha w Tobie jest.
Pewnie, omów. Ale psychicznie może dużo dobrego taki wyjazd zrobić ślą Ciebie i dziecka, świeża witamina d3 przy okazji 😍

Kochanie, ja już tyle przeszłam w życiu, ze po prostu zadaniowo podchodzę do takich spraw, a emocje włączam dopiero jak już wszystko jest załatwione o jestem/sny bezpieczna/ni. Emocje w takiej chwili wszystko psują, co nie znaczy ze się nie boje. Mam troje dzieci, z którymi musiałam rozmawiać, gdzie mam spakowana torbę do szpitala gdybym zemdlał, albo straciła przytomność i co może się wydarzyć, każdy z nich musi wiedzieć co robić, to nie jest łatwe ani dla mnie , gdy widzę ze się boja, ani dla nich kiedy udają ze Aa twardzi.
Mąż pracuje dla rodziny królewskiej i jest na wyjeździe z nimi, wiec jesteśmy sami.

Ale jest ok. My jesteśmy teamem od zadań specjalnych i naprawdę mam wyjątkowe dzieci, wiec jak wszystko mamy omówione, każdy czuje się bezpieczniej na ile to możliwe.
Sasiadka zawiezie mnie domszpitaoa w razie krwotoku (szybciej dojedziemy aniżeli przyjedzie karetka) a mąż już we wtorek wraca, także wtedy będzie już ok.

W temacie USG to podczas prowadzenia ciąży w UK usg miałam tylko 2 razy podczas całej ciąży…oni wychodzą z założenia ze nie do końca jest zbadane jaki to ma wpływ na dziecko i jeśli nie ma takiej potrzeby to nie zalecają- taka informacje miałam od położnej.
Z jednej strony chciałabym ciagle oglądać maleństwo, a z drugiej strony jak nie będzie potrzeby będę się hamować.

Tez macie taki wyczulony węch? Ja ogólnie należę do osób o bardzo wyczulonym węchu, ale w ciąży to jakiś dramat. Czuje wszystko.. ciagle mi coś śmierdzi :-/

Ja się nigdzie stad narazie nie wybieram 😁 będę Wam kibicować do samego końca jako przyszywana ciocia ;) 🤍🤍🤍

Właśnie przyszły wyniki bety, z 570 w piątek do teraz 690… czyli pozamaciczna na 100% i rośnie.
We wtorek i czwartek usg, jak nie znajda to chemia. Decyzja zapadła.

Ja się nigdzie stad narazie nie wybieram 😁 będę Wam kibicować do samego końca jako przyszywana ciocia ;) 🤍🤍🤍

Właśnie przyszły wyniki bety, z 570 w piątek do teraz 690… czyli pozamaciczna na 100% i rośnie.
Kochana trzymaj się, jesteś chyba najsilniejsza osoba jaka tutaj na tym forum „poznałam”

reklama

trzymaj się! Najważniejsze jest to ze jesteś pod kontrola i masz trójkę cudownych, wyjątkowych dzieci! Tego trzeba się trzymać w tej arcy smutnej sytuacji :(

Btw co to znaczy „chemia” w tym kontekście ?

Do góry