reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Cześć! Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad? 🙂
U mnie dziś dwie kreseczki na teście 🥳 termin wg kalkulatorów 4 listopada

Lista listopadowych mam ♥️
Hej ! Znalazłam to forum 10 minut temu, chwilę mi zejdzie zanim się odnajdę:)
Listopad ❤️

trzymaj się! Najważniejsze jest to ze jesteś pod kontrola i masz trójkę cudownych, wyjątkowych dzieci! Tego trzeba się trzymać w tej arcy smutnej sytuacji :(

Btw co to znaczy „chemia” w tym kontekście ?
Kochana chemia jak przy nowotworZe.
Jedna dawka doposladkowo, wtedy przez tydzień będą sprawdzać czy beta się zatrzymała i ciąża się nie rozwija, jeśli się zatrzyma albo spadnie to podadzą leki na oczyszczenie macicy z endometrium, a jeśli jeszcze urośnie to podadzą kolejna dawkę chemii.
Przez trzy miesiące będzie się organizm z niej oczyszczał, a przez miesiąc nie mogę pic alkoholu, żeby wątroby nie zabić (dr mówi, ze ta chemia działa miesiąc).

Szczerze mówiąc, wolałbym by mi wykezczkowali macice (o czym będę z nimi rozmawiać w czwartej) bo oszczędzi mi to bólu i będę miała trochę lżejsze miesiączki przez jakiś czas.

Pewnie, omów. Ale psychicznie może dużo dobrego taki wyjazd zrobić ślą Ciebie i dziecka, świeża witamina d3 przy okazji 😍

Kochanie, ja już tyle przeszłam w życiu, ze po prostu zadaniowo podchodzę do takich spraw, a emocje włączam dopiero jak już wszystko jest załatwione o jestem/sny bezpieczna/ni. Emocje w takiej chwili wszystko psują, co nie znaczy ze się nie boje. Mam troje dzieci, z którymi musiałam rozmawiać, gdzie mam spakowana torbę do szpitala gdybym zemdlał, albo straciła przytomność i co może się wydarzyć, każdy z nich musi wiedzieć co robić, to nie jest łatwe ani dla mnie , gdy widzę ze się boja, ani dla nich kiedy udają ze Aa twardzi.
Mąż pracuje dla rodziny królewskiej i jest na wyjeździe z nimi, wiec jesteśmy sami.

Ale jest ok. My jesteśmy teamem od zadań specjalnych i naprawdę mam wyjątkowe dzieci, wiec jak wszystko mamy omówione, każdy czuje się bezpieczniej na ile to możliwe.
Sasiadka zawiezie mnie domszpitaoa w razie krwotoku (szybciej dojedziemy aniżeli przyjedzie karetka) a mąż już we wtorek wraca, także wtedy będzie już ok.
Trzymaj się ciepło kochana ❤️ przytulam Cię mocno ❤️

Koniec tematu misie. To jest wątek szczęśliwych zakończeń, wiec skupiamy się na zdrowych i mądrych ciążach 🤍🤍🤍🤍
Nie wywalajcie mnie stad tylko ;) bo będę wam kibicować 😁😁

Ostatnia edycja:
Ja miałam mieć pierwsza wizytę jutro, ale stary musiał wyjechać juz dzisiaj do pracy i musiałam przełożyć na piatek 🫡

reklama
Do góry