reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Właśnie ja mam takie same obawy i postanowiliśmy się do wizyty wstrzymać.

A w jakim kraju mieszkasz? Nie ma u Was czegoś takiego, że można iść prywatnie?

Wiesz, że ja się zastanawiałam, czy u nas też tego nie ma? Córkę trochę męczy choroba, aż dziwne, kaszle mi strasznie, męża też rozłożyło trochę... Ale chyba wolę nie wiedziec póki nic poważnego się nie dzieje i tak leczenie objawowe, więc co za różnica co to jest 🙈
Dużo zdrówka i tak jak mówisz, najważniejsze, że łagodnie przechodzisz 😉

A właśnie, mnie wczoraj i dziś gardło bolało. Z automatu psikalam sobie Tantum Verde, bo to mam dla córki i dopiero dziś wieczorem mnie oświeciło, że ja przecież w ciąży jestem i nie można tak sobie brać wszystkiego z automatu 🙈 na szczęście wyczytałam, że to można 🙏
O matko jakie zbawienie mi teraz napisała, mnie od wczoraj tak gardło boli, ze już wytrzymać nie mogę nie śpię od 4 dziś :( Pani w aptece dała mi tylko wczoraj natur sept i tyle, ale to nic absolutnie nic nie daje :( zastanawiałam się, czy mój zbawienny tantum verde mogłabym wziąć, ale wlasnie nic o tym nie znalazłam :/
Zdrówka dla całej rodzinki ❤️

Zdrowka dużo :-* odpoczywaj i zdrowiej szybko

wracając jeszcze do tematu celibatu - też macie obawy że odbije się to negatywnie na Waszym związku? ja się obawiam trochę że brak zbliżeń osłabi naszą relację. chyba powoli przestaje służyć mk siedzenie w domu albo hormony szaleją ,bo złapałam się na tym że jak mój pisał z kimś na mesengerze to przeszło mi przez myśl że kogoś ma bo ja nie mogę dać mu bliskości🙁
No co Ty kochana nie myśl nawet takich głupot, przecież staraliście się o dziecko tak ? Na pewno nie w głowie mu żadne romanse, spokojnie. Po drugie jestem zdania, ze dziecko ( jeśli oczywiście w związku jest okej a nie dla naprawy czegoś) tylko umacnia związek. Ten czas celibatu nie jest aż tak dluuuuuugi zeby nie można było poczekać. Po porodzie tez czeka nas połóg i możliwe, ze to niestety potrwa jeszcze dłużej niż obecny stan 🤷‍♀️ trzeba cierpliwości ❤️

No co Ty kochana nie myśl nawet takich głupot, przecież staraliście się o dziecko tak ? Na pewno nie w głowie mu żadne romanse, spokojnie. Po drugie jestem zdania, ze dziecko ( jeśli oczywiście w związku jest okej a nie dla naprawy czegoś) tylko umacnia związek. Ten czas celibatu nie jest aż tak dluuuuuugi zeby nie można było poczekać. Po porodzie tez czeka nas połóg i możliwe, ze to niestety potrwa jeszcze dłużej niż obecny stan 🤷‍♀️ trzeba cierpliwości ❤️
chyba mam jakieś spaczone myślenie. Ojciec mojej córki zostawił mnie w 6 msc ciąży mimo że byliśmy ze sobą ponad 4 lata a jednak wizja ojcostwa go przeraziła. Potem byłam wiele lat sama i poznałam mojego obecnego faceta, cudowne jest to że zaakceptował moją córkę i traktuje ją jak swoją. Cieszyło mnie jak sam rozpoczął temat starań o dziecko itd. jak się dowiedział że się udało to był mega szczęśliwy, cały czas jest, ale mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam obawy..I ten brak seksu nasila moje obawy. Staram się wierzyć w to co mówisz że w zdrowym związku ( a uważam że nasz taki jest) dziecko tylko umacnia związek, ale jakieś ziarno niepewności zostało zasiane w moim życiu i ciężko mi ufać na 100 %.
Sorki dziewczyny ze tak Wam tu smęce dzisiaj...
Miłego dnia życzę 😊

chyba mam jakieś spaczone myślenie. Ojciec mojej córki zostawił mnie w 6 msc ciąży mimo że byliśmy ze sobą ponad 4 lata a jednak wizja ojcostwa go przeraziła. Potem byłam wiele lat sama i poznałam mojego obecnego faceta, cudowne jest to że zaakceptował moją córkę i traktuje ją jak swoją. Cieszyło mnie jak sam rozpoczął temat starań o dziecko itd. jak się dowiedział że się udało to był mega szczęśliwy, cały czas jest, ale mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam obawy..I ten brak seksu nasila moje obawy. Staram się wierzyć w to co mówisz że w zdrowym związku ( a uważam że nasz taki jest) dziecko tylko umacnia związek, ale jakieś ziarno niepewności zostało zasiane w moim życiu i ciężko mi ufać na 100 %.
Sorki dziewczyny ze tak Wam tu smęce dzisiaj...
Miłego dnia życzę 😊
Masz jak najbardziej prawo do niepokoju ponieważ już raz to przeszłaś to zrozumiałe, jednak pamiętaj ze nie wszyscy są tacy sami. Wierze, ze rym razem dobrze trafiłaś i jesteście świetna rodzinka która za chwile się powiększy ❤️

Dziewczyny, czy Wam też tak dokuczają mdłości? Nie wymiotuję ale codziennie czuję się trochę jak na kacu 🥴. A najgorzej jest rano zaraz po wstaniu z łóżka. Macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie nudności? Poza tym jednym, który tu się pojawił 😂🍦🐷

Też mnie mdli,raz jestem mega głodna,a następnym razem nie chce jeść.Msm takie wrażenie że sama nie wiem czego chcę 🤭 Poza tym sikam co chwilę i ogólne zmęczenie.

Masz jak najbardziej prawo do niepokoju ponieważ już raz to przeszłaś to zrozumiałe, jednak pamiętaj ze nie wszyscy są tacy sami. Wierze, ze rym razem dobrze trafiłaś i jesteście świetna rodzinka która za chwile się powiększy ❤️
Kochana dziękuję za zrozumienie i wsparcie ❤️muszę wierzyć że przerywany teraz ten czas a potem będziemy cieszyć się rodzicielstwem 😍
Dziewczyny, czy Wam też tak dokuczają mdłości? Nie wymiotuję ale codziennie czuję się trochę jak na kacu 🥴. A najgorzej jest rano zaraz po wstaniu z łóżka. Macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie nudności? Poza tym jednym, który tu się pojawił 😂🍦🐷
Oj tak mi okropnie dokuczają od kilku dni. Rano i wieczorem jest najgorzej , mi trochę tik taki pomagają póki co ale to tak doraźnie na chwilę. Te mdłości są najgorsze :-( dobrze ze jeszcze nie wymiotujemy 😅

reklama
Ja dziś z rana przywitałam się z WC. Tak momentalnie mnie zmulilo. A powiem Wam że we wcześniejszych ciążach jakoś sobie nie kojarzę żeby tak było. Mam nadzieję że nie będzie męczyć 🙈🙈

Do góry