reklama
minnieee
Fanka BB :)
Ja też już brałam pimafucin, 3 globulki, od 4tc+4. Była jakaś zwiększona wydzielina, a że w ciąży często mogą się zdarzać infekcje grzybicze to dostałam te globulki. Pimafucin jest w ciąży bezpieczny, zanim zaczęłam go stosować to chyba trzech lekarzy pytałam.Ten lekarz dziś zapisał mi pimafucin. Myślicie, że brać to czy czekać na wizytę w poniedziałek u tego prywatnego?
Z jednej strony wolałabym poczekać. Z drugiej mam obawy czekać, bo to jednak 4 dni. Z trzeciej ta cytologia była 4 tygodnie temu, więc skoro miesiąc z tym łażę, zaszłam w ciążę i ona nadal jest to co zmienia 4 dni![]()
Poziomka6
Nic dziwnego, że obawiasz się tego skoro już raz byłaś w takiej sytuacji. Myślę, że warto porozmawiać szczerze z partnerem na temat tego braku seksu, jakie on ma myśli w tym temacie, bo być może dla niego to nie jest żaden problem tylko Twoja głowa podpowiada inne scenariusze przez sytuację z przeszłościchyba mam jakieś spaczone myślenie. Ojciec mojej córki zostawił mnie w 6 msc ciąży mimo że byliśmy ze sobą ponad 4 lata a jednak wizja ojcostwa go przeraziła. Potem byłam wiele lat sama i poznałam mojego obecnego faceta, cudowne jest to że zaakceptował moją córkę i traktuje ją jak swoją. Cieszyło mnie jak sam rozpoczął temat starań o dziecko itd. jak się dowiedział że się udało to był mega szczęśliwy, cały czas jest, ale mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam obawy..I ten brak seksu nasila moje obawy. Staram się wierzyć w to co mówisz że w zdrowym związku ( a uważam że nasz taki jest) dziecko tylko umacnia związek, ale jakieś ziarno niepewności zostało zasiane w moim życiu i ciężko mi ufać na 100 %.
Sorki dziewczyny ze tak Wam tu smęce dzisiaj...
Miłego dnia życzę![]()

Mi nie, ale kiedyś czytałam, że warto coś zjeść zanim się wstanie z łóżka. Może spróbuj takDziewczyny, czy Wam też tak dokuczają mdłości? Nie wymiotuję ale codziennie czuję się trochę jak na kacu. A najgorzej jest rano zaraz po wstaniu z łóżka. Macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie nudności? Poza tym jednym, który tu się pojawił
![]()

Dzięki. Dzwoniłam dziś do tego prywatnego czy mogę czekać do poniedziałku, czy muszę działać z tym od razu. Babka powiedziała, że nie ma szans nawet pogadać między pacjentkami, ale kazała przeczytać ten wynik i powiedziała, że to stan zapalny tylko i mogę czekać do poniedziałku, pewnie dostanę jakieś globulki bez recepty nawet i będzie git. Także zaczekam, bo to jednak antybiotyk to po co brać jeśli nie byłoby konieczne.Ja też już brałam pimafucin, 3 globulki, od 4tc+4. Była jakaś zwiększona wydzielina, a że w ciąży często mogą się zdarzać infekcje grzybicze to dostałam te globulki. Pimafucin jest w ciąży bezpieczny, zanim zaczęłam go stosować to chyba trzech lekarzy pytałam.
Kylyyy1408
Rozłożyło mnie laski, i zaraz zwariuje z niepokoju
Czekam na teleporade od lekarza rodzinnego, ale gardło nie odpuszcza i gorączka już 37,6
Czekam na teleporade od lekarza rodzinnego, ale gardło nie odpuszcza i gorączka już 37,6
Matylda.<3
Ja jestem na L4 :-/
Dostałam bólu brzucha i rozwolnienia.
Do wizyty u lekarza zostaje w domu. Bardzo zle się czuje…
Justynka28
Przykro mi... Odpoczywaj Kochana i zdrowiej szybkoJa jestem na L4 :-/

Aczkolwiek@to_na_pralkę
Co do mdłości, to rzeczywiście jedyne co mnie ratowało, to migdały przy łóżku, po obudzeniu migdał w buzie i do kuchni PO śniadanie (często już zrobione- albo mąż albo dzień wcześniej robiłam, bo inaczej jadlabym półprodukty, żeby jeść
) raz miałam pomysł, żeby najpierw prysznic i prawie sobie zwymiotowalam na stopy, także już nigdy więcej nie będę próbować, wiec gdy tylko pojawia się mdłości od razu stosuje 
Co do seksu/celibatu- moj mąż ma tak, ze komunikuje, ze chce, ja zreszta tez. I w pierwszej ciąży i teraz uprawiamy seks. Nie mam od lekarza zakazu i póki jest w porządku, to na pewno nic nie zmienimy, ale mogę się wypowiedzieć w kwestii celibatu w połogu, dotrwalismy do końca - ratując się czułością i orgazmami inaczej. Polecam rozmowę, rozmowę, rozmowę, żeby wiedzieć jakie ma potrzeby druga strona i żeby znaleźć win-win w tej sytuacji. Żeby się do niczego nie zmuszać i nie żyć w strachu, ale żeby tez nir bać się, co ma ta druga strona w głowie

Co do seksu/celibatu- moj mąż ma tak, ze komunikuje, ze chce, ja zreszta tez. I w pierwszej ciąży i teraz uprawiamy seks. Nie mam od lekarza zakazu i póki jest w porządku, to na pewno nic nie zmienimy, ale mogę się wypowiedzieć w kwestii celibatu w połogu, dotrwalismy do końca - ratując się czułością i orgazmami inaczej. Polecam rozmowę, rozmowę, rozmowę, żeby wiedzieć jakie ma potrzeby druga strona i żeby znaleźć win-win w tej sytuacji. Żeby się do niczego nie zmuszać i nie żyć w strachu, ale żeby tez nir bać się, co ma ta druga strona w głowie
G
guest-1715015400
Gość
zdrówka ! i jak najmniej zamartwianiaDziewczynki zrobiłam test na covid i wyszedł pozytywny. Jeszcze bardziej będę się stresować wizytą 16.03, ale pocieszam się tym, że przechodzę go łagodnie i może nie ma co zakładać najgorszych scenariuszy. Nawet nie mam zbyt wysokiej temperatury, bo sięga max 37,7… Dzisiaj przespałam pół dnia…
Dużo zdrówka dla Was, dbajcie o siebie. Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie
![]()

G
guest-1715015400
Gość
My nie mamy żadnego celibatuDziewczyny a takie nieskromne pytankoczy Wy teraz tez trzymacie celibat ? My tak ale to ze względu na zalecenia ze szpitala. Chce na najbliższej wizycie zapytać ile trzeba czekać, bo stary rozumie ale smutny chodzi
![]()

reklama
Kylyyy1408
Jak się czujesz kochana ? Dalej goraczkujesz ?Dziewczynki zrobiłam test na covid i wyszedł pozytywny. Jeszcze bardziej będę się stresować wizytą 16.03, ale pocieszam się tym, że przechodzę go łagodnie i może nie ma co zakładać najgorszych scenariuszy. Nawet nie mam zbyt wysokiej temperatury, bo sięga max 37,7… Dzisiaj przespałam pół dnia…
Dużo zdrówka dla Was, dbajcie o siebie. Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie
![]()
Podziel się: