reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Właśnie ja mam takie same obawy i postanowiliśmy się do wizyty wstrzymać.

A w jakim kraju mieszkasz? Nie ma u Was czegoś takiego, że można iść prywatnie?

Wiesz, że ja się zastanawiałam, czy u nas też tego nie ma? Córkę trochę męczy choroba, aż dziwne, kaszle mi strasznie, męża też rozłożyło trochę... Ale chyba wolę nie wiedziec póki nic poważnego się nie dzieje i tak leczenie objawowe, więc co za różnica co to jest 🙈
Dużo zdrówka i tak jak mówisz, najważniejsze, że łagodnie przechodzisz 😉

A właśnie, mnie wczoraj i dziś gardło bolało. Z automatu psikalam sobie Tantum Verde, bo to mam dla córki i dopiero dziś wieczorem mnie oświeciło, że ja przecież w ciąży jestem i nie można tak sobie brać wszystkiego z automatu 🙈 na szczęście wyczytałam, że to można 🙏
O matko jakie zbawienie mi teraz napisała, mnie od wczoraj tak gardło boli, ze już wytrzymać nie mogę nie śpię od 4 dziś :( Pani w aptece dała mi tylko wczoraj natur sept i tyle, ale to nic absolutnie nic nie daje :( zastanawiałam się, czy mój zbawienny tantum verde mogłabym wziąć, ale wlasnie nic o tym nie znalazłam :/
Zdrówka dla całej rodzinki ❤️

Zdrowka dużo :-* odpoczywaj i zdrowiej szybko

wracając jeszcze do tematu celibatu - też macie obawy że odbije się to negatywnie na Waszym związku? ja się obawiam trochę że brak zbliżeń osłabi naszą relację. chyba powoli przestaje służyć mk siedzenie w domu albo hormony szaleją ,bo złapałam się na tym że jak mój pisał z kimś na mesengerze to przeszło mi przez myśl że kogoś ma bo ja nie mogę dać mu bliskości🙁
No co Ty kochana nie myśl nawet takich głupot, przecież staraliście się o dziecko tak ? Na pewno nie w głowie mu żadne romanse, spokojnie. Po drugie jestem zdania, ze dziecko ( jeśli oczywiście w związku jest okej a nie dla naprawy czegoś) tylko umacnia związek. Ten czas celibatu nie jest aż tak dluuuuuugi zeby nie można było poczekać. Po porodzie tez czeka nas połóg i możliwe, ze to niestety potrwa jeszcze dłużej niż obecny stan 🤷‍♀️ trzeba cierpliwości ❤️

No co Ty kochana nie myśl nawet takich głupot, przecież staraliście się o dziecko tak ? Na pewno nie w głowie mu żadne romanse, spokojnie. Po drugie jestem zdania, ze dziecko ( jeśli oczywiście w związku jest okej a nie dla naprawy czegoś) tylko umacnia związek. Ten czas celibatu nie jest aż tak dluuuuuugi zeby nie można było poczekać. Po porodzie tez czeka nas połóg i możliwe, ze to niestety potrwa jeszcze dłużej niż obecny stan 🤷‍♀️ trzeba cierpliwości ❤️
chyba mam jakieś spaczone myślenie. Ojciec mojej córki zostawił mnie w 6 msc ciąży mimo że byliśmy ze sobą ponad 4 lata a jednak wizja ojcostwa go przeraziła. Potem byłam wiele lat sama i poznałam mojego obecnego faceta, cudowne jest to że zaakceptował moją córkę i traktuje ją jak swoją. Cieszyło mnie jak sam rozpoczął temat starań o dziecko itd. jak się dowiedział że się udało to był mega szczęśliwy, cały czas jest, ale mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam obawy..I ten brak seksu nasila moje obawy. Staram się wierzyć w to co mówisz że w zdrowym związku ( a uważam że nasz taki jest) dziecko tylko umacnia związek, ale jakieś ziarno niepewności zostało zasiane w moim życiu i ciężko mi ufać na 100 %.
Sorki dziewczyny ze tak Wam tu smęce dzisiaj...
Miłego dnia życzę 😊

chyba mam jakieś spaczone myślenie. Ojciec mojej córki zostawił mnie w 6 msc ciąży mimo że byliśmy ze sobą ponad 4 lata a jednak wizja ojcostwa go przeraziła. Potem byłam wiele lat sama i poznałam mojego obecnego faceta, cudowne jest to że zaakceptował moją córkę i traktuje ją jak swoją. Cieszyło mnie jak sam rozpoczął temat starań o dziecko itd. jak się dowiedział że się udało to był mega szczęśliwy, cały czas jest, ale mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam obawy..I ten brak seksu nasila moje obawy. Staram się wierzyć w to co mówisz że w zdrowym związku ( a uważam że nasz taki jest) dziecko tylko umacnia związek, ale jakieś ziarno niepewności zostało zasiane w moim życiu i ciężko mi ufać na 100 %.
Sorki dziewczyny ze tak Wam tu smęce dzisiaj...
Miłego dnia życzę 😊
Masz jak najbardziej prawo do niepokoju ponieważ już raz to przeszłaś to zrozumiałe, jednak pamiętaj ze nie wszyscy są tacy sami. Wierze, ze rym razem dobrze trafiłaś i jesteście świetna rodzinka która za chwile się powiększy ❤️

Dziewczyny, czy Wam też tak dokuczają mdłości? Nie wymiotuję ale codziennie czuję się trochę jak na kacu 🥴. A najgorzej jest rano zaraz po wstaniu z łóżka. Macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie nudności? Poza tym jednym, który tu się pojawił 😂🍦🐷

Też mnie mdli,raz jestem mega głodna,a następnym razem nie chce jeść.Msm takie wrażenie że sama nie wiem czego chcę 🤭 Poza tym sikam co chwilę i ogólne zmęczenie.

Masz jak najbardziej prawo do niepokoju ponieważ już raz to przeszłaś to zrozumiałe, jednak pamiętaj ze nie wszyscy są tacy sami. Wierze, ze rym razem dobrze trafiłaś i jesteście świetna rodzinka która za chwile się powiększy ❤️
Kochana dziękuję za zrozumienie i wsparcie ❤️muszę wierzyć że przerywany teraz ten czas a potem będziemy cieszyć się rodzicielstwem 😍
Dziewczyny, czy Wam też tak dokuczają mdłości? Nie wymiotuję ale codziennie czuję się trochę jak na kacu 🥴. A najgorzej jest rano zaraz po wstaniu z łóżka. Macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie nudności? Poza tym jednym, który tu się pojawił 😂🍦🐷
Oj tak mi okropnie dokuczają od kilku dni. Rano i wieczorem jest najgorzej , mi trochę tik taki pomagają póki co ale to tak doraźnie na chwilę. Te mdłości są najgorsze :-( dobrze ze jeszcze nie wymiotujemy 😅

reklama
Ja dziś z rana przywitałam się z WC. Tak momentalnie mnie zmulilo. A powiem Wam że we wcześniejszych ciążach jakoś sobie nie kojarzę żeby tak było. Mam nadzieję że nie będzie męczyć 🙈🙈

Do góry