reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
@Biankus zdrowka dla Was 😘😘
@Poziomka6 z tym tantum verde to ciagle się zmieniały zalecenie, kiedyś było można, później jak ja byłam w pierwszej ciąży, to jednak znów nie rekomendowali, może teraz znów można🤷‍♀️ jakieś zamieszanie z tym było. Ja na pewno miałam zapisywany do płukania Glimbax i była jakaś seria wówczas typowo dla kobiet w ciąży, no ale umówmy się - cukierki
Wiesz co, sprawdziłam właśnie w poprzedniej karcie ciąży, bo przypomniałam sobie, że wtedy wypytywałam lekarza o leki na w razie co i podał Tantum Verde na gardło, że można 🤔 na razie się powstrzymam i zapytam w poniedziałek o leki które można brać na różne dolegliwości.
Można ale zapyta tez kordy mam wizytę w szpitalu. Z poprzednia ciaza byłam właśnie prywatnie ale to w 13 tyg tez dopiero.
Rany, a ja dziś narzekałam na polski nfz 🙈 naprawdę to ogromna ulga, że u nas można iść prywatnie i się dowiedzieć wszystkiego od ręki.

Wiesz co, sprawdziłam właśnie w poprzedniej karcie ciąży, bo przypomniałam sobie, że wtedy wypytywałam lekarza o leki na w razie co i podał Tantum Verde na gardło, że można 🤔 na razie się powstrzymam i zapytam w poniedziałek o leki które można brać na różne dolegliwości.

Rany, a ja dziś narzekałam na polski nfz 🙈 naprawdę to ogromna ulga, że u nas można iść prywatnie i się dowiedzieć wszystkiego od ręki.
To napisz nam tez, bo to ciagle się zmienia, ja mojego tez podpytam, jak będę ;)

Mogło umknąć reszcie dziewczyn- udało mi się ogarnąć wizytę na NFZ do mojego lekarza.

Zadzwoniłam do przychodni w moim mieście, dokładnie 200 metrów ode mnie i mam termin na 29 marca.
Pani była bardzo miła, przepraszała, że tak odległy termin, a ja w duchu myślałam: „Jeju, babko chyba Cię ozłocę.” 🙂

Dziewczynki zrobiłam test na covid i wyszedł pozytywny🤧. Jeszcze bardziej będę się stresować wizytą 16.03, ale pocieszam się tym, że przechodzę go łagodnie i może nie ma co zakładać najgorszych scenariuszy. Nawet nie mam zbyt wysokiej temperatury, bo sięga max 37,7… Dzisiaj przespałam pół dnia… 🥺 Dużo zdrówka dla Was, dbajcie o siebie. Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie 😘
Zdrowka dużo :-* odpoczywaj i zdrowiej szybko

wracając jeszcze do tematu celibatu - też macie obawy że odbije się to negatywnie na Waszym związku? ja się obawiam trochę że brak zbliżeń osłabi naszą relację. chyba powoli przestaje służyć mk siedzenie w domu albo hormony szaleją ,bo złapałam się na tym że jak mój pisał z kimś na mesengerze to przeszło mi przez myśl że kogoś ma bo ja nie mogę dać mu bliskości🙁

Ten lekarz dziś zapisał mi pimafucin. Myślicie, że brać to czy czekać na wizytę w poniedziałek u tego prywatnego?
Z jednej strony wolałabym poczekać. Z drugiej mam obawy czekać, bo to jednak 4 dni. Z trzeciej ta cytologia była 4 tygodnie temu, więc skoro miesiąc z tym łażę, zaszłam w ciążę i ona nadal jest to co zmienia 4 dni 🙄

wracając jeszcze do tematu celibatu - też macie obawy że odbije się to negatywnie na Waszym związku? ja się obawiam trochę że brak zbliżeń osłabi naszą relację. chyba powoli przestaje służyć mk siedzenie w domu albo hormony szaleją ,bo złapałam się na tym że jak mój pisał z kimś na mesengerze to przeszło mi przez myśl że kogoś ma bo ja nie mogę dać mu bliskości🙁
My mieliśmy poprzednio zakaz przez to, że wcześnie zaczął spinać mi się brzuch. Nie pamiętam ile, ale mogliśmy dopiero już bliżej porodu jak nie było zagrożenia... Przetrwaliśmy, nadal jesteśmy razem, więc jest to do przeżycia 😅

Nie badałam, bo to było dokładnie 8 dni temu.
Dostałam zalecenie, by sprawdzić TSH i Ft4 za 4 tygodnie.
Ft4 jutro dorobię, żeby mieć na poniedziałkową wizytę, ale teraz poważnie zastanawiam się, czy od razu TSH nie sprawdzić, jak i tak mnie będzie kłuć🙃.

No to jeśli czujesz się w klinice zaopiekowana, masz zaufanie, to przecież możesz do nich dalej chodzić.
Moja rada jest taka, by tylko ogarnąć jakąś wizytę na NFZ albo z jakiegoś Luxmedu czy coś w tym stylu, żeby dostać skierowania na badania, jeśli masz taką możliwość, bo to zawsze coś zaoszczędzone na wyprawkę😉.

Ja Ci napiszę w sekrecie, że będę chodzić do dwóch lekarzy- mojego pół na pół na NFZ i prywatnie i do kliniki do bardziej doświadczonego lekarza😎.

Ja to w ogóle wariatka jestem- w marcu mam jeszcze trzy wizyty:
17 marca w klinice,
21 marca u mojego prywatnie,
29 marca u mojego na NFZ (jupi, udało się 🥳🤩!).
ja idę 15 go na NFZ, a 23go na prywatnie :-)
Pójdę w 6 tyg i w siódmym. Mam nadzieje ze serce będzie już bić.

mój tak ma dość seksu po ostatnim roku starań, że nawet nie wspomina żeby chciał.

reklama
Ten lekarz dziś zapisał mi pimafucin. Myślicie, że brać to czy czekać na wizytę w poniedziałek u tego prywatnego?
Z jednej strony wolałabym poczekać. Z drugiej mam obawy czekać, bo to jednak 4 dni. Z trzeciej ta cytologia była 4 tygodnie temu, więc skoro miesiąc z tym łażę, zaszłam w ciążę i ona nadal jest to co zmienia 4 dni 🙄
Brałam w pierwszej ciąży, nawet mam wpisane w karcie. Ale to nie wyszło mi w cytologii, tylko miałam jakaś infekcje. Właśnie mi lekarz na wizycie powiedział, ze raz w tygodniu jedna globulki probiotyku do końca ciąży.

Do góry