reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Witam się z Wami przy piątku :) jakie macie plany na weekend? My musimy wpasć do teściowej, bo w tygodniu miała imieniny, a poza tym to planuję odpoczywać i nic nie robić ;) dziś niestety tkwię w pracy do 22. Aha, i powiedziałam mojej kierowniczce o ciąży. Uznałam, że lepiej żeby wiedziała w razie, gdybym musiała nagle wyjść albo wziąć wolne.

Jestem też po konsultacji z endokrynolożką, mam zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, więc tak jak myślałam. Kontrola za 5 tygodni, więc już po usg i potwierdzeniu ciąży przez lekarza. Glucophage mam przyjmować tak jak przyjmuję do 12 tyg.

Co do mdłości, to ja nie mam żadnych. Generalnie nie mam żadnych objawów, prócz lekkiego ćmienia brzucha i ciągnięcia w jajnikach. Żadnych zachcianek, nic. Może u mnie jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy?

reklama
Witam się z Wami przy piątku :) jakie macie plany na weekend? My musimy wpasć do teściowej, bo w tygodniu miała imieniny, a poza tym to planuję odpoczywać i nic nie robić ;) dziś niestety tkwię w pracy do 22. Aha, i powiedziałam mojej kierowniczce o ciąży. Uznałam, że lepiej żeby wiedziała w razie, gdybym musiała nagle wyjść albo wziąć wolne.

Jestem też po konsultacji z endokrynolożką, mam zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, więc tak jak myślałam. Kontrola za 5 tygodni, więc już po usg i potwierdzeniu ciąży przez lekarza. Glucophage mam przyjmować tak jak przyjmuję do 12 tyg.

Co do mdłości, to ja nie mam żadnych. Generalnie nie mam żadnych objawów, prócz lekkiego ćmienia brzucha i ciągnięcia w jajnikach. Żadnych zachcianek, nic. Może u mnie jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy?
Hejka wszystkim dziewczynom!

Ja już po pracy jestem🙂.
Co do objawów, to poza pobolewaniem podbrzusza i lekkim bólem cycków, także nie mam innych dolegliwości stricte ciążowych.
Ooo, można napisać, że wręcz apetytu na nic nie mam, ale bez mdłości. O zachciankach nie ma mowy, bo zmuszam się do jedzenia. Może to za wcześnie, bo dopiero 5t4d?

A co do weekendu, to spokojnie mam zamiar go spędzić. Może w niedzielę z mamą do kina pojadę z okazji Dnia Kobiet, a potem do jakiejś knajpki🙂?

Rozłożyło mnie laski, i zaraz zwariuje z niepokoju :(
Czekam na teleporade od lekarza rodzinnego, ale gardło nie odpuszcza i gorączka już 37,6 :(
Ja jestem na L4 :-/
Dostałam bólu brzucha i rozwolnienia.
Do wizyty u lekarza zostaje w domu. Bardzo zle się czuje…
Zdrówka Kochane. Łącze się z Wami w niedoli. Obyśmy szybko pokonały przeziębienie. @Poziomka6 mam nadzieje, że u Ciebie już troszkę lepiej ze zdrówkiem i oprócz gardła nic Cię nie wzięło. Ja zrobiłam test na covid, bo miałam w domu i tknęło mnie w momencie kiedy nagle straciłam węch.🙁
Jak się czujesz kochana ? Dalej goraczkujesz ?
Dziękuję Kochana, już troszkę lepiej, obyło się bez wysokich temperatur. Nawet nie musiałam zbijać, bo lekarz powiedział, że jak osiągnie >38, to mam sięgnąć po paracetamol, na całe szczęście nie było potrzeby. Jestem strasznie przytkana, boli mnie głowa od tego, ale do zniesienia. Robię inhalacje, bo takie miałam zalecenia od lekarza i działają na kaszel i zatoki. 🙂 Mam nadzieję, że u Ciebie też szybko się zakończy i nie rozwinie się bardziej choróbsko! 😘 Dużo odpoczywaj!

często czytam, że jak na początku nie ma żadnych, to w pewnym momencie jak już przyjdą to wszystkie na raz i ze zdwojoną siłą 😅 zobaczymy jak będzie u nas :)
Wiesz co? W tej poprzedniej żywej do 9 tygodnia jedynie cycki mi dokuczały i to bardzo.

I nic poza tym nie miałam.
Teraz też na razie spokojnie, więc mam nadzieję, że tak zostanie.
Może u Ciebie też tak będzie?

Aaa, i czekam na wyniki TSH i Ft4.
Robiłam też glukozę i wyszła pięknie w środku zakresu referencyjnego🙂.
super, że glukoza w normie :)
ja tsh i ft4 mam zrobić na tę konsultacje za 5 tygodni. Lubię tę nową endo, czuję się bezpiecznie pod jej opieką.

Wiesz co? W tej poprzedniej żywej do 9 tygodnia jedynie cycki mi dokuczały i to bardzo.

I nic poza tym nie miałam.
Teraz też na razie spokojnie, więc mam nadzieję, że tak zostanie.
Może u Ciebie też tak będzie?
mnie teraz nawet piersi nie bolą :) ja też biorę baaardzo dużo proga, i na początku jak ładowałam w siebie te ilości to był dramat, nie mogłam spać tak mnie wszystko bolało. Teraz tak jakby organizm się przyzwyczaił? i nie bolą nic a nic.

U mnie weekend imprezowy, same urodziny więc robię też przy okazji za kierowcę żeby nie musieć się tłumaczyć czemu nie piję 😁 A co do objawów to może będziesz miała po prostu to szczęście, że Cię ominą 😊 🤞

reklama
Do góry