reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny tak się stresuję, że masakra. Nie wiem czym, myślałam, że mam luz ale jest dramat. Jeszcze wczoraj było ok, a dziś od rana taka nerwówka. Serce wali jak oszalałe, niedobrze mi tak, że zaraz zwrócę śniadanie, w głowie mi się tak kręci, że ledwo chodzę 😭 chce już wieczór...
Mam dzisiaj to samo, czuje jak mi sie w brzuchu wszystko kotluje i ostro mnie mdli 😩🤢

reklama
Dziewczyny tak się stresuję, że masakra. Nie wiem czym, myślałam, że mam luz ale jest dramat. Jeszcze wczoraj było ok, a dziś od rana taka nerwówka. Serce wali jak oszalałe, niedobrze mi tak, że zaraz zwrócę śniadanie, w głowie mi się tak kręci, że ledwo chodzę 😭 chce już wieczór...

Będzie dobrze,kochana oddychaj, spróbuj się czymś zająć😉
Ja czekając na betę zrobiłam porządek w szafkach w kuchni🤣🤣🤣🤦

No coś Ty, przecież wszystko było dobrze przez cały czas, czemu się stresujesz? Kochaaaana 🥺

Będzie dobrze Kochana. Dobrze pamietam, że wizytę masz o 15? Weź tezy głębokie wdechy i staraj się czymś zająć do tego czasu! ❤️ Trzymam kciuki i daj znać od razu po wizycie 😘
15¹⁵. Jak sobie przypomnę pierwszą ciążę to też przed wizytą było zawsze tak samo 😭 wykoncze się
Mam dzisiaj to samo, czuje jak mi sie w brzuchu wszystko kotluje i ostro mnie mdli 😩🤢
Tylko u mnie to typowo stresowe...
Będzie dobrze,kochana oddychaj, spróbuj się czymś zająć😉
Ja czekając na betę zrobiłam porządek w szafkach w kuchni🤣🤣🤣🤦
Wiesz co jest najśmieszniejsze? Że jeszcze wczoraj mowilabym to samo każdej z Was. A dziś totalny dołek i mimo, że w teorii jestem świetna to dziś się rozleciałam na kawałki, aż mi się zbierac nie chce.

A co sądzicie o tym ?
Działa na poranne mdłości 🤭

Nie podoba mi się ten skład.

Wcześniej, kiedy jeszcze do nas nie dołączyłaś, była dyskusja.
Wstawiłam wpis Pana Tabletki.
Po co Ci mio-inozytol w ciąży?
Wyciąg z imbiru też niepotrzebny.

Ja zażywam MamaDHA Premium+ lub Pregnę Plus bez żelaza będę stosować.

Po konsultacji z endokrynolog witaminy ciążowe lub przed ciążą powinny mieć kwas foliowy, witaminę D, jod, kwasy Omega.
Im mniej rozbudowany skład, tym lepiej.

haha ja też tego nie ogarniam, u mnie wg USG wychodzi teraz 5+2, a wg OM 6 t ale owulację miałam ok 18-19 dc stąd pewnie te przesunięcie.

Gdzieś widziałam pytanie o witaminy, ja też biorę pueria uno. A wiecie coś na temat suplementacji żelazem w 1 trymestrze? Morfologia idzie mi mega w dół, mam hemoglobinę na dolnej granicy normy i tak myślę czy powinnam jakieś żelazo suplementowac?

A i jeszcze z innej beczki pytanko - pijecie kawę czy całkiem zrezygnowaliście? ja właśnie pije teraz delikatna z dużą ilością mleka, bo czytałam że jedna czy max dwie nie zaszkodzą ale mam trochę wątpliwości..
Piję, bo uwielbiam.
Nie wyobrażam sobie poranka bez kawy.
Aaa, i ja piję siekierę sypaną z dwóch i pół łyżeczek.

Hej nie stresuj się, wszystko będzie dobrze 😊🥰 my tu wszystkie mocno trzymamy kciuki i czekamy na wiesci z wizyty. Przytulam mocno i nie stresuj się ❤️
Piję, bo uwielbiam.
Nie wyobrażam sobie poranka bez kawy.
Aaa, i ja piję siekierę sypaną z dwóch i pół łyżeczek.
O to super że nie jestem sama. ja dzisiaj wypiłam pierwszy raz normalna kawę odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży, ale zrobiłam sobie słaba z 1 łyżeczki i sporo mleka i wydaje mi się że trochę lepiej mi po niej. uwielbiam kawę i męczarnia dla mnie byłoby całkowite odstawienie.

reklama
Do góry