reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny tak się stresuję, że masakra. Nie wiem czym, myślałam, że mam luz ale jest dramat. Jeszcze wczoraj było ok, a dziś od rana taka nerwówka. Serce wali jak oszalałe, niedobrze mi tak, że zaraz zwrócę śniadanie, w głowie mi się tak kręci, że ledwo chodzę 😭 chce już wieczór...
Mam dzisiaj to samo, czuje jak mi sie w brzuchu wszystko kotluje i ostro mnie mdli 😩🤢

reklama
Dziewczyny tak się stresuję, że masakra. Nie wiem czym, myślałam, że mam luz ale jest dramat. Jeszcze wczoraj było ok, a dziś od rana taka nerwówka. Serce wali jak oszalałe, niedobrze mi tak, że zaraz zwrócę śniadanie, w głowie mi się tak kręci, że ledwo chodzę 😭 chce już wieczór...

Będzie dobrze,kochana oddychaj, spróbuj się czymś zająć😉
Ja czekając na betę zrobiłam porządek w szafkach w kuchni🤣🤣🤣🤦

No coś Ty, przecież wszystko było dobrze przez cały czas, czemu się stresujesz? Kochaaaana 🥺

Będzie dobrze Kochana. Dobrze pamietam, że wizytę masz o 15? Weź tezy głębokie wdechy i staraj się czymś zająć do tego czasu! ❤️ Trzymam kciuki i daj znać od razu po wizycie 😘
15¹⁵. Jak sobie przypomnę pierwszą ciążę to też przed wizytą było zawsze tak samo 😭 wykoncze się
Mam dzisiaj to samo, czuje jak mi sie w brzuchu wszystko kotluje i ostro mnie mdli 😩🤢
Tylko u mnie to typowo stresowe...
Będzie dobrze,kochana oddychaj, spróbuj się czymś zająć😉
Ja czekając na betę zrobiłam porządek w szafkach w kuchni🤣🤣🤣🤦
Wiesz co jest najśmieszniejsze? Że jeszcze wczoraj mowilabym to samo każdej z Was. A dziś totalny dołek i mimo, że w teorii jestem świetna to dziś się rozleciałam na kawałki, aż mi się zbierac nie chce.

A co sądzicie o tym ?
Działa na poranne mdłości 🤭

Nie podoba mi się ten skład.

Wcześniej, kiedy jeszcze do nas nie dołączyłaś, była dyskusja.
Wstawiłam wpis Pana Tabletki.
Po co Ci mio-inozytol w ciąży?
Wyciąg z imbiru też niepotrzebny.

Ja zażywam MamaDHA Premium+ lub Pregnę Plus bez żelaza będę stosować.

Po konsultacji z endokrynolog witaminy ciążowe lub przed ciążą powinny mieć kwas foliowy, witaminę D, jod, kwasy Omega.
Im mniej rozbudowany skład, tym lepiej.

haha ja też tego nie ogarniam, u mnie wg USG wychodzi teraz 5+2, a wg OM 6 t ale owulację miałam ok 18-19 dc stąd pewnie te przesunięcie.

Gdzieś widziałam pytanie o witaminy, ja też biorę pueria uno. A wiecie coś na temat suplementacji żelazem w 1 trymestrze? Morfologia idzie mi mega w dół, mam hemoglobinę na dolnej granicy normy i tak myślę czy powinnam jakieś żelazo suplementowac?

A i jeszcze z innej beczki pytanko - pijecie kawę czy całkiem zrezygnowaliście? ja właśnie pije teraz delikatna z dużą ilością mleka, bo czytałam że jedna czy max dwie nie zaszkodzą ale mam trochę wątpliwości..
Piję, bo uwielbiam.
Nie wyobrażam sobie poranka bez kawy.
Aaa, i ja piję siekierę sypaną z dwóch i pół łyżeczek.

Hej nie stresuj się, wszystko będzie dobrze 😊🥰 my tu wszystkie mocno trzymamy kciuki i czekamy na wiesci z wizyty. Przytulam mocno i nie stresuj się ❤️
Piję, bo uwielbiam.
Nie wyobrażam sobie poranka bez kawy.
Aaa, i ja piję siekierę sypaną z dwóch i pół łyżeczek.
O to super że nie jestem sama. ja dzisiaj wypiłam pierwszy raz normalna kawę odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży, ale zrobiłam sobie słaba z 1 łyżeczki i sporo mleka i wydaje mi się że trochę lepiej mi po niej. uwielbiam kawę i męczarnia dla mnie byłoby całkowite odstawienie.

reklama
Do góry