reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, a jak u was z piciem wody? Bo ja od zawsze mam z tym problem kurcze. Ale odkąd wiem, że jestem w ciąży to staram się chociaż jedną butle 1,5l wypić. Ale i tak nie wiem czy to nie za mało 😑
Dziś mnie naszła ochota na ogórkową, Jeeeezuu.
ja zawsze dużo piłam wody, wiec nie mam z tym problemu, a wręcz zauważyłam ze znacznie zwiększyło się moje spragnieni, rano jak wstaje to mnie taaaak suuuszy jak nigdy

reklama
Ja mało piję i staram się to zmienić.
Co do kawy ,to w pierwszej ciąży odrzuciło mnie totalnie,w drugiej piłam dwie,teraz też piję dwie tyle że z mlekiem bo bym spala 24 h🙈

Dziewczyny tak się stresuję, że masakra. Nie wiem czym, myślałam, że mam luz ale jest dramat. Jeszcze wczoraj było ok, a dziś od rana taka nerwówka. Serce wali jak oszalałe, niedobrze mi tak, że zaraz zwrócę śniadanie, w głowie mi się tak kręci, że ledwo chodzę 😭 chce już wieczór...

haha ja też tego nie ogarniam, u mnie wg USG wychodzi teraz 5+2, a wg OM 6 t ale owulację miałam ok 18-19 dc stąd pewnie te przesunięcie.

Gdzieś widziałam pytanie o witaminy, ja też biorę pueria uno. A wiecie coś na temat suplementacji żelazem w 1 trymestrze? Morfologia idzie mi mega w dół, mam hemoglobinę na dolnej granicy normy i tak myślę czy powinnam jakieś żelazo suplementowac?

A i jeszcze z innej beczki pytanko - pijecie kawę czy całkiem zrezygnowaliście? ja właśnie pije teraz delikatna z dużą ilością mleka, bo czytałam że jedna czy max dwie nie zaszkodzą ale mam trochę wątpliwości..
Ja pije bezkofeinowa, bo zwykłą odrzuciłam.
Dziewczyny, a jak u was z piciem wody? Bo ja od zawsze mam z tym problem kurcze. Ale odkąd wiem, że jestem w ciąży to staram się chociaż jedną butle 1,5l wypić. Ale i tak nie wiem czy to nie za mało 😑
Dziś mnie naszła ochota na ogórkową, Jeeeezuu.
Też mam z tym problem. Staram się pilnować, ale z tym bywa różnie 🙈
I mam wyniki:
7.03 - 36.60
9.03 - 74,00
Piękny przyrost ❤️

Dziewczyny tak się stresuję, że masakra. Nie wiem czym, myślałam, że mam luz ale jest dramat. Jeszcze wczoraj było ok, a dziś od rana taka nerwówka. Serce wali jak oszalałe, niedobrze mi tak, że zaraz zwrócę śniadanie, w głowie mi się tak kręci, że ledwo chodzę 😭 chce już wieczór...
Będzie dobrze Kochana. Dobrze pamietam, że wizytę masz o 15? Weź tezy głębokie wdechy i staraj się czymś zająć do tego czasu! ❤️ Trzymam kciuki i daj znać od razu po wizycie 😘

reklama
Do góry