reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
22 listopada :)
a powiedzcie jeszcze co ile macie wizyty? moja ginekolog powiedziała, że jeśli dalej wszystko będzie ok to będziemy się spotykać co 4 tygodnie a wyniki badań mam jej wysyłać smsem.
NFZ co 4 tygodnie, prywatnie mam teraz wizytę za 2 tygodnie ale to ze względu na dwa pęcherzyki, chcemy kontrolować jak się to rozwinie. Gdyby nie to, to prywatnie również co 3/4 tygodnie wizyta :)

Hejka
Ja dzisiaj miałam dowieźć mocz na badania , do jednego labu nie zdążyłam bo był do 8.30 pojechałam do miasta , ale jak zobaczyłam ile ludzi to stwierdziłam ze pierdole to i nie oddałam 😂 pojadę jutro najwyżej a co !
Jeszcze dzisiaj w pracy byl ostatni dzień na złożenie oświadczenia majątkowego , ale jak na złość księgowa męża nie rozliczyła mu pita wiec musiałam podać kwotę dochodu +-🤭 mam nadzieje ze takich szarych myszek jak my nie będą intensywnie sprawdzac i nie będzie żadnych konsekwencji z tego .
Po siedziałam, sobie w pracy chwilkę , pogadałam , pośmialiśmy się , wracając wstąpiłam do naszego już na wykończeniu domku , zostawiłam auto i poszłam na spacerek nad jeziorko 🥰 a i zjadłam Paczka z jagodami 🐷
Odkurzylam podłogi i teraz leżę i myśle co zrobić na obiadek 🥰
US raczej wyłapie te rozbieżności, lepiej zrobić korektę

Zostawiam to już tak jak jest 🤷‍♀️ nie będę się bawić w korekty bo muszę na nowo wszystko pisać …

A No byłam🤭 już wszystko wiem 🥰
Tyle ile ja mam doświadczenia z oświadczeniami to wiem że jest taki moment, po przekazaniu ich do urzędu skarbowego, że oni sobie sprawdzają kwoty z oświadczeń i kwoty z pitów :p

Tyle ile ja mam doświadczenia z oświadczeniami to wiem że jest taki moment, po przekazaniu ich do urzędu skarbowego, że oni sobie sprawdzają kwoty z oświadczeń i kwoty z pitów :p
W sumie ja pracuje w US 🤭może nas nie będą aż tak sprawdzac 😂 nie No jeżeli faktycznie kwota będzie różnic sporo to wtedy złoże korektę

🤔 Tyle razy składałam to oświadczenie i zawsze wprowadzałam na oko i nikt nigdy się nie czepiał! Nawet nie wiedziałam, że to gdzieś dalej jest wysyłane. 😂
@polka26po ja miałam wizytę 16.03 i kolejna mam 19.04! żyje w strachu i jestem strasznie niecierpliwa, dlatego umówiłam się dodatkowo na USG 14.04 w moje 30 urodziny! 😁A no i chodzę tylko do luxmedu.
Ja mam dziś wizytę laski, ale dopiero na 20:10! Dzisiaj 8+6, dam znać po :)
Daj znać Kochana! Ja dzisiaj 8+5 do wizyty 2 tygodnie 🙈
@wiolaho, jak tam wizyta? Coś się wyjaśniło?

reklama
A jeszcze padło pytanie czy kupujemy coś dla siebie, ja kupuję ale takie uniwersalne i na ciążę i na jej brak - legginsy (nie ciążowe ale z wysokim stanem), szlafroki, koszule do spania itd ;) jak się nie przydadzą w ciąży to się przydadzą tak po prostu na codzień :)
właśnie co do ciążowych rzeczy to jak to jest ? w sensie skąd mam wiedzieć jakie rozmiary kupować np jeansów 🙈 albo może wcale nie kupować lepiej ciążowych ciuchów tylko większe rozmiary normalnych ?🫣 i kiedy zaczyna się dla siebie kupować jakieś ciążowe rzeczy.. jestem ciemna w tym temacie już myślałam o ciążowych rzeczach,kiedy najlepiej kupić sobie coś no i nie mam pojęcia bo przecież rośnie się cały czas do samego końca 😅

Do góry