reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

u mnie 5+5 i ten tydzień czuje jakby nic mi nie było a 4 tydzień był ciężki bóle brzucha i wymioty, jak to jest xD czy to jest wgl w porządku ze tak dobrze się czuje
Też ostatnio o to pytałam! Z dnia na dzień po prostu mdłości przeszły. Wygląda na to, że to całkiem normalne 😀

reklama
A jeszcze padło pytanie czy kupujemy coś dla siebie, ja kupuję ale takie uniwersalne i na ciążę i na jej brak - legginsy (nie ciążowe ale z wysokim stanem), szlafroki, koszule do spania itd ;) jak się nie przydadzą w ciąży to się przydadzą tak po prostu na codzień :)

Hej Dziewczyny!
Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron ale mam nadzieje, że mi się uda 😅
U mnie pierwsza ciąża i 6 tydzień, jestem już po pierwszej wizycie i pierwszym usg, wszystko jest w porządku, teraz muszę wykonać tylko całą serię badań i kolejna wizyta prywatnie za 4 tygodnie.
Mimo, że na tym etapie wszystko jest ok to jestem strasznie zestresowana, lekkie ukłucie a ja już wpadam w panikę, macie jakieś rady? może to normalne, że się tak stresuje w pierwszej ciąży?
Hej, witamy 😊 stres jest jak najbardziej normalny, tym bardziej jak to pierwsza ciąża. Wszystko jest nowe 😉 na kiedy masz termin?
Dziewczyny głupie pytanie, ale czy któraś ma więcej baz do fotelika, czy ciężko się to przepina? 😂 moja pierwsza myśl że będę musiała kupić 3 bazy bo mamy 3 auta i pewnie rano dziecko będzie jeździć ze mną moim autem, później popołudniami z mężem jego autem a do rodziny czy na zakupy wieczorne autem rodzinnym i nie wiem czy to fanaberia czy tą bazę się ciężko jakoś przepina i jest na stałe czy to banalne? 😂
Ja wpinałam na pasy i to jakby co też jest ok 😉 jak już nabierze się wprawy to chwila moment.

Hejka
Ja dzisiaj miałam dowieźć mocz na badania , do jednego labu nie zdążyłam bo był do 8.30 pojechałam do miasta , ale jak zobaczyłam ile ludzi to stwierdziłam ze pierdole to i nie oddałam 😂 pojadę jutro najwyżej a co !
Jeszcze dzisiaj w pracy byl ostatni dzień na złożenie oświadczenia majątkowego , ale jak na złość księgowa męża nie rozliczyła mu pita wiec musiałam podać kwotę dochodu +-🤭 mam nadzieje ze takich szarych myszek jak my nie będą intensywnie sprawdzac i nie będzie żadnych konsekwencji z tego .
Po siedziałam, sobie w pracy chwilkę , pogadałam , pośmialiśmy się , wracając wstąpiłam do naszego już na wykończeniu domku , zostawiłam auto i poszłam na spacerek nad jeziorko 🥰 a i zjadłam Paczka z jagodami 🐷
Odkurzylam podłogi i teraz leżę i myśle co zrobić na obiadek 🥰

Hej, witamy 😊 stres jest jak najbardziej normalny, tym bardziej jak to pierwsza ciąża. Wszystko jest nowe 😉 na kiedy masz termin?
22 listopada :)
a powiedzcie jeszcze co ile macie wizyty? moja ginekolog powiedziała, że jeśli dalej wszystko będzie ok to będziemy się spotykać co 4 tygodnie a wyniki badań mam jej wysyłać smsem.

Hejka dziewczyny. Bardzo długo się nie odzywałam, ale strasznie mnie męczyły wymioty, byłam praktycznie wyjęta z życia :( co jakiś czas wchodziłam na forum i starałam się wszystko nadrobić :) gratuluje wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek ❤️❤️❤️

Nie ma szans się odnieść do wszystkich tematów :D ale co do fotelika i bazy to podpowiem, że jest to super sprawa. Co prawda przepinanie bazy jest dość męczące, jeżeli ktoś to musi robić, ale u nas. Baza była po prostu wpięta i tylko wsadzaliśmy łupinkę. Kolejny fotelik dla starszaka tez kupiliśmy z bazą, tym razem obrotową i to było mega ułatwienie.

Mój tez był nie wozkowy, spacery wyglądały głównie tak, że on był na rękach a ja pchałam wózek :D chusta u nas się niestety też nie sprawdziła, bo strasznie płakał przy wiązaniu, może musiałabym poszukać dobrego nosidełka. Liczę, że baby numer 2 będzie bardziej wózkowe i nie będzie tego problemu bo liczę, że starszaka będę mogła odbierać bez samochodu, o ile dostanie miejsce w przedszkolu w mojej wiosce, narazie wożę go do miasta obok.

Co do wizyt jeszcze, ja mam medicovera z pracy i w sumie tylko tu prowadzę ciąże, ale ostatnia wizytę miałam 13 marca, teraz będzie dopiero 11 kwietnia i umieram ze strachu czy wszystko jest Ok, szczególnie ze wyszedł mi trochę za wysoki cukier - 96 (ale robiłam go o 10.30 i może przez to…) i mam teraz skierowanie na krzywa cukrową. Strasznie się boje tego badania, bo widziałam post którejś z Was, że badanie może być niebezpieczne dla dziecka :(

Mam nadzieje, że teraz będę bardziej aktywna, bo czuje ze powoli wracam do żywych :D

Rozumiecie coś z tego ? Przebyłam różyczkę albo jestem w trakcie jej trwania ?
Jeszcze by mi tego brakowało

Załączniki

• 43662BA8-C337-419A-B35E-3DB6456C50CB.jpeg
    43662BA8-C337-419A-B35E-3DB6456C50CB.jpeg
    88,6 KB · Wyświetleń: 113
reklama
Do góry