reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
I jakie były wrażenia męża po wizycie?

No to u nas w sumie bardzo aktywne wakacje, bo sama organizuję wyprawę za Ocean.
Przystanek 18 godzin w NY, a potem Ameryka Środkowa- w planie zwiedzanie piramid Majów, cenoty i ze dwa-trzy dni na plaży z palmami i białym piaskiem.

Edit. Ten słownik mnie rozbawił. Przeczytałam pierwsze pytanie i zamiast „i jakie?” było „nijakie”😅.
cudo, zawsze chciałam zobaczyć nowy jork. Z Twojego opisu wynika ze wybierasz się w okolice w których dawno temu byłam (cenoty mnie naprowadziły) wiec powiem Ci tylko - CUDOWNIE! Korzystaj! Piękna to będzie wycieczka ❤️ zazdroszczę

No mąż jak to typowy mąż, był wzruszony i bardzo się cieszył :) nagrał na filmiku odgłosy serducha a później się chwalił koledze który już wie o ciąży (przypadkiem). I dziady skubane, śmiały się z tego ze widać na tym usg ze mam pełne jelita…. 😂
Cóż mogę powiedzieć, mam problem z zaparciami od początku ciąży

cudo, zawsze chciałam zobaczyć nowy jork. Z Twojego opisu wynika ze wybierasz się w okolice w których dawno temu byłam (cenoty mnie naprowadziły) wiec powiem Ci tylko - CUDOWNIE! Korzystaj! Piękna to będzie wycieczka ❤️ zazdroszczę

No mąż jak to typowy mąż, był wzruszony i bardzo się cieszył :) nagrał na filmiku odgłosy serducha a później się chwalił koledze który już wie o ciąży (przypadkiem). I dziady skubane, śmiały się z tego ze widać na tym usg ze mam pełne jelita…. 😂
Spróbuj sobie wypić takie musy z jabłek, nie wiem jak to nazwać ale teraz pełno jest takich saszetek, czy to dla dzieci, czy w formie przekąski, że masz w niej na przykład mus z jabłek. Mnie to pomaga. Nie wiem też od kiedy można w ciąży używać syrop lactulose, pod koniec ciąży na pewno. Można zapytać lekarza :) no i pij dużo wody :)

Ach, piszecie o nieodpowiedzialnych osobach, którzy łażą do pracy z chorobą.

Za to ja mam w domu kaszlącą i zakatarzoną mamę, która niestety pracuje w wylęgarni patogenów wszelakich, czyli w szkole i nie uniknę jej, bo przebywamy razem kilka godzin dziennie😮‍💨.
Wiedziałam, że w marcu, czyli pod koniec sezonu któraś z nas zachoruje🤦🏻‍♀️. Tzn. mama przyniesie, ja się poczęstuję.

Teraz już mam całkowicie zielone światło, bo mąż usłyszał od lekarza, że mamy korzystać i jak wracaliśmy do domu, to powiedział, że teraz mam dopinać do końca wczasy, skoro ciąża się na razie dobrze rozwija.
Trochę załatwiania nam jeszcze zostało.

No co za chłopy siarczyste 😅.
Ale ogólnie to jest bardzo wzruszająca chwila, fajnie że Twój mąż nagrał odgłosy serduszka. Dobry pomysł.

Ach, piszecie o nieodpowiedzialnych osobach, którzy łażą do pracy z chorobą.

Za to ja mam w domu kaszlącą i zakatarzoną mamę, która niestety pracuje w wylęgarni patogenów wszelakich, czyli w szkole i nie uniknę jej, bo przebywamy razem kilka godzin dziennie😮‍💨.
Wiedziałam, że w marcu, czyli pod koniec sezonu któraś z nas zachoruje🤦🏻‍♀️. Tzn. mama przyniesie, ja się poczęstuję.

Teraz już mam całkowicie zielone światło, bo mąż usłyszał od lekarza, że mamy korzystać i jak wracaliśmy do domu, to powiedział, że teraz mam dopinać do końca wczasy, skoro ciąża się na razie dobrze rozwija.
Trochę załatwiania nam jeszcze zostało.

No co za chłopy siarczyste 😅.
Ale ogólnie to jest bardzo wzruszająca chwila, fajnie że Twój mąż nagrał odgłosy serduszka. Dobry pomysł.
bardzo wzruszająca, dlatego warto brać partnera. Na dobre i na złe.
A serducha mogę sobie posłuchać kiedy tylko zachce i to jest piękne.

reklama
Dziewczyny powiem Wam, że dziś jakoś po 18 jak mi wszystko puściło to czuję się świetnie aż do teraz ❤️ cudownie było dziś dostać te 4 normalne godziny w prezencie od losu, bo miło poczuć, że jednak człowiek żyje. No i z córką się wyszalałam w końcu, bo ostatnio to mam straszne wyrzuty, że nic sensownego nie robimy, bo mi wiecznie niedobrze 😭 mąż miał niezłe zdziwko jak zobaczył mnie w takim przypływie energii 😅

Czy jutro któraś wizytuje/sprawdza betę? Jeśli tak to trzymam kciuki ❤️

Do góry