Dopiero 12 tydzień dlatego jestem w szokuA który u Ciebie tydzień ze już to czujesz? Wiem dokładnie o czym mówisz ale ja to „trzepotanie” czułam zawsze dopiero około 15-16 tc.
reklama
Mi się wydaje że będzie u nas dziewczynka, ale mój mąż mówi że jak ja mówię że dziewczynka to będzie chłopak☺. Bylo by nas po równo Chociaz w żadnej ciąży czy z córkami czy synem tak fatalnie się nie czułam. Jutro mam wizytę, już się nie mogę doczekać. A dzisiaj po południu wybieramy się do tesciow na grilla, to szybciej nam dzień zleci.
To takie jakby delikatne ruchy motylka w brzuchuJa w sumie nie wiem, raczej nie obstawiam, że to jednak jelita
W sumie to moja pierwsza ciąża, więc nawet nie wiem jak to odczuwać. Dzisiaj 13t+2d wg OM albo 13t+6d według ostatniego pomiaru CRL
U mnie obecnie 13+4 i ruchów brak tzn coś czuję ale sądzę to raczej nie dziecko. W pierwszej ciąży czułam ruchy koło 19 tygodnia więc na spokojnie
No ja w pierwszej ciąży czułam chyba ok 17-18 tygodnia i wydawało mi się to tak specyficzne, że ciężko to byłoby pomylić z ruchami jelit a teraz mam 13+1 i na pewno jeszcze nic nie czuję
Ale cieszę się bo energia mnie rozpiera wreszcie dom posprzątam jeszcze w piąteczek mam wizytę kontrolną
Ale cieszę się bo energia mnie rozpiera wreszcie dom posprzątam jeszcze w piąteczek mam wizytę kontrolną
Goodka
Moderator
Doszły do mnie wyniki badań prenatalnych uzupełnione o wyniki testu podwójnego i ryzyko trisomii 21, 18 i 13 są <1 na 20 000 Czyli chyba tak jak mówiono mi przez tel, że bardzo dobrze wolna podjedn. beta hCG 1,2335 MoM, pappa 1,8549 MoM
Cieszę się, że wyszło wszystko ok
Cieszę się, że wyszło wszystko ok
Ostatnia edycja:
G
guest-1684777736
Gość
U mnie w pierwszej ciąży dziewczynka zaczęła być wyczuwalna dopiero koło 18 tygodnia, a od 20 jak się przekręciła (i tak już została ) głową w dół, to już tak mocno kopała, że podczas USG lekarzowi głowica odskakiwała ))To takie jakby delikatne ruchy motylka w brzuchu
U mnie obecnie 13+4 i ruchów brak tzn coś czuję ale sądzę to raczej nie dziecko. W pierwszej ciąży czułam ruchy koło 19 tygodnia więc na spokojnie
Obecna młoda bestia, zaczęła być wyczuwalna w 11+1. Nie uwierzyłbym, gdybym tych motylków nie czuła m.in. w trakcie USG i gdyby mój lekarz się nie śmiał, że dawno nie widział tak ruchliwego malucha i że pewnie po mnie ))
modesty
Fanka BB :)
Dziewczyny, jak to jest z tą temperatura w ciąży? 13 tc. @Blondi8 Ty się znasz. Mam 38.1, maks 38.4. Dzisiaj drugi dzień. Wolałam nic nie brać i myślałam że jest ok jeszcze do 39 a w sieci niby piszą że do 14 tygodnia powyżej 38 może być niebezpieczne. I już nie wiem czy paracetamol, czy brać teleporade czy jeszcze czekac...
Effa89
Ja w wieku 31 lat zaszłam w 4 ciąże, którą po 3 poronieniach w końcu donosiłam nie poddawaj się!Raczej już nie zaryzykuje. Z reszta- 31 lat. Za stara się robię. Widocznie tak mialo być.
reklama
olka11135
@Myszaaaa Nie miałaś na to wpływu... pozostaje odczekać i starać się znów trzymam kciuki!!!
Miałam się tu już nie wypowiadać, bo nie będę listopadową mamą 2022 ale ... Mysza chciała usunąć te ciąże
Myślę, że ten wpis jest tutaj na zasadzie: zobaczcie znowu było chore. Więc ja tylko napiszę, że większość tak wczesnych poronień to wady zarodków nie mających związku z kolejnymi ciążami. Ja mam dwoje zdrowych dzieci, a trzecia ciąża okazała się być pozamaciczną i choć nie badałam to jednak większość lekarzy również mówi, że zapewne zarodek był chory. Gdzieś wyczytałam że zarodki z ZD lubią się umiejscawiać nie tam gdzie trzeba. Nie wspomnę już o tym ile znam rodzin gdzie 1 dziecko ma jakąś wadę, a reszta (czasami nawet 3) jest zdrowa