reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Staram się tu do Was zaglądać, ale jakoś nie mam siły na nic, do tego 3latek daje tak popalić, że mam go dosyć😩 padam....
Bidulko już napisałam , musisz zostawić dzieci z tatusiem i wyjść z domu sama. Spacerek dobrze Ci zrobi :)
@Ika89.... myślę, że powinno byc ok mimo, że ugryzłaś. No bo toxo zarażasz się wtedy jak mięso jest skażone. Ale jak coś zapytaj lekarza co on o tym myśli. I jak coś zrób badania na toxo na igm.

Ostatnia edycja:
U mnie wszyscy co mają wiedzieć to wiedza 🙂 z objawów to nadal u mnie brak, jedynie czasem czuję jakbym czegos nie pogryzła i kawałek utkwił w okolicy mojego mostka (nie wiem co to jest).
Jednak mam do was pytanie dzisiaj jadłam grilla i był szaszłyk z kurczaka ugryzłam kawałek i było ok a jak ugryzłam kolejny to okazało się że nie był do końca upieczony. Wyplułam ale zastanawiam się czy takie coś może mi zaszkodzić ( nie miałam nigdy toksoplazmozy)

Ten pierwszy kes to bys na pewno czula, ze surowe. Moze z ktorejs strony sie nie dopieklo po prostu. Wyplulas, wiec mysle, ze nie ma, co sie denerwowac.

Witam Dziewczyny, jak czytałam Wasze komentarze o dolegliwościach to dotarło do mnie, że tez w zasadzie już cześć z nich minęła😁 pozostały lekkie, poranne nudności. Tłumacze sobie, ze muszę mierzyć cukier na czczo, później biorę euthyrox i muszę odczekać pół godziny do śniadania. I wtedy mam największy kryzys😳 po wczorajszej wizycie: maluch ma 5 cm ❤️ Termin z usg przegonił termin z OM😊 05.05 prenatalne… trzymajcie się ❤️

Hej . U mnie dzisiaj 13+4 objawów brak czasem coś zakluje ale wiadomo wszystko rośnie . U nas już prawie wszyscy wiedzą bo widać . Ja polecam detektor . Pierwszy raz może dłużej się szuka ale później przykładam i od razu jest . My sobie tak podsłuchujemy mała co dwa dni . Najlepiej szukać jak jesteś rosruszana bo większe prawdopodobieństwo że maluch śpi i jest w jednym miejscu a nie co chwilę ucieka 😁nie da się tego pomylić z niczym innym jak usłyszycie to będziecie wiedzieć ♥️ że to wasze bobo. Jeśli ktoś ma problemy ze spaniem że nie może sobie miejsca znaleźć i często się budzi ( nie mówię tu o siusiu 😁siła wyższa) to polecam poduszkę ciążowa rewelacyjny wynalazek . Spie całą noc . I zastanówcie się czy nie kupić dwóch bo mąż może mieć chrapkę na podkradanie 😜pozdrawiam was udanej ciepłej spokojniej smacznej 😜 i bez mdłości majówki wam życzę .

U mnie to samo. Ostatnie dwa dni były znośne, cieszyłam się na weekend i doopa. Mdli mnie i buja.
Musiałabym wciąż jeść, żeby tego nie czuć.
Kto ma jakiś sprawdzony sposób na przetrwanie?
Ja tam ciągle jem🤣 wolę to niż uczucie głodu i mdłości. Wczoraj zjadłam dwa obiady pod rząd. I oczywiście w nocy kanapkę i o 4 rano drugą.

Hej . U mnie dzisiaj 13+4 objawów brak czasem coś zakluje ale wiadomo wszystko rośnie . U nas już prawie wszyscy wiedzą bo widać . Ja polecam detektor . Pierwszy raz może dłużej się szuka ale później przykładam i od razu jest . My sobie tak podsłuchujemy mała co dwa dni . Najlepiej szukać jak jesteś rosruszana bo większe prawdopodobieństwo że maluch śpi i jest w jednym miejscu a nie co chwilę ucieka 😁nie da się tego pomylić z niczym innym jak usłyszycie to będziecie wiedzieć ♥️ że to wasze bobo. Jeśli ktoś ma problemy ze spaniem że nie może sobie miejsca znaleźć i często się budzi ( nie mówię tu o siusiu 😁siła wyższa) to polecam poduszkę ciążowa rewelacyjny wynalazek . Spie całą noc . I zastanówcie się czy nie kupić dwóch bo mąż może mieć chrapkę na podkradanie 😜pozdrawiam was udanej ciepłej spokojniej smacznej 😜 i bez mdłości majówki wam życzę .
Ojej tak poduszkę ciążowa mam jeszcze z czasów pierwszej ciazy i to wspaniała rzecz. Jeszcze brzuszka nie było widać a już zaczęłam z niej korzystać.

A ja dziś od rana mówię mężowi idziemy zaraz na gorfa I na obiad na dorsza. I muszę to zjeść. Nie ma opcji. Też bym chciała ten detektor. Ale poczekam po prenatalnych. I od razu kupuję. Będę słuchać 😁
My w środę mówimy rodzicom. I w czwartek powiem w pracy. Według mnie nawet jak coś z dzieckiem będzie nie tak, to już I tak tej ciąży nie ukryję bo jak😳😳😳 Przestanę z domu wychodzić. A już ten okres poronienia mam chyba za sobą. Bo dziś 12+2. I u mnie nadal brzuch boli, ciągnie I kłuje. Ale przez ostatni czas bolał bardzo i mały przykoksił, a jak nie bolał wcale to miał opóźnienie. Niech boli😅

reklama
Nie mogę się doczekać aż poczuje jak się rusza 🥺😍 W którym tygodniu pierwszej ciąży czułyście pierwsze ruchy dziecka?

Do góry