reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny bo ja już nie wiem czy u mojej takie zaczerwienie na policzkach to od jedzenia czy to bardziej naczyniowe/od układu krwionośnego.
Jak u was wygląda alergia?

U nas są lekko zaczerwinione, trochę jakby widać naczynka, są takie dwie plamy na każdym policzku, jedna bliżej ucha. wysypki nie ma i to pojawia się i znika. Mam wrazwnie że przy zmianie temperatury.
Odstawiliśmy na ponad 2 tyg bmk i bez różnicy.

reklama
Dziewczyny bo ja już nie wiem czy u mojej takie zaczerwienie na policzkach to od jedzenia czy to bardziej naczyniowe/od układu krwionośnego.

U nas są lekko zaczerwinione, trochę jakby widać naczynka, są takie dwie plamy na każdym policzku, jedna bliżej ucha. wysypki nie ma i to pojawia się i znika. Mam wrazwnie że przy zmianie temperatury.

U nas alergii nie ma, ale dwie koleżanki maja dzieci alergików i na twardy plam nie ma tylko na brzuszku ( jedno na orzechy, drugie na jaja)

U mojego synka była wysypka na brzuchu, na policzkach coś niby pryszcze i jakby przecięte z tyłu uszy plus krwawe śluzowate biegunki. Poza tym badania z krwi wskazywały mocno podwyższone parametry wątrobowe. Na szczęście teraz jest już dobrze, od kiedy wyeliminowałam potencjalne alergeny, jednak ostatnio spróbowałam z bmk i uszy na drugi dzień znowu dały o sobie znać, więc na razie cały czas dieta mocno eliminacyjna.

U mojej starszej takie czerwone poliki i suche, pojawiały się po mandarynkach jak dawaliśmy jej samej do rączek i ona dotykała wiadomo twarzy. Co dziwne jak jej w kawałkach dawałam prosto do ust to tego nie było. To samo dotyczyło "zimowych" pomidorów, czy "zimowych" truskawek.
Skóra dziecka jest bardzo wrażliwa, jeżeli to od zmiany temperatury, to może smaruj policzki kremem ochronnym przed spacerem?

U mojej starszej takie czerwone poliki i suche, pojawiały się po mandarynkach jak dawaliśmy jej samej do rączek i ona dotykała wiadomo twarzy. Co dziwne jak jej w kawałkach dawałam prosto do ust to tego nie było. To samo dotyczyło "zimowych" pomidorów, czy "zimowych" truskawek.
Skóra dziecka jest bardzo wrażliwa, jeżeli to od zmiany temperatury, to może smaruj policzki kremem ochronnym przed spacerem?
Tak, kremów używam. Mam avene polecona do takiej trudniejszej skóry.

Właśnie wydaje mi się z waszych odp że na bmk to za małe objawy. Teraz próbuje odstawić banany bo w nich podobno jest dużo chemii.

Przy alergii na jajko właśnie pojawiala się wysypka na brzuchu, a teraz tylko te policzki.

Dzięki za trop z tym że coś może być na skórkach i że to to co "na zewnątrz" " jedzenia do powoduje.
Pomidory mamy akurat od teściów z działki więc tam chemii zero :)

Próbuje jeszcze z odstawieniem bananów, winogrona a potem pomidorów. Jak nie będzie różnicy to wizyta u dermatologa.

U nas też wyszło uczulenie ... I najpierw myślałam że to od śliwek z marketu ale nie ...to nie śliwki.. doszka temperatura to mówię pewnie zeby...ale okazało się że ani sliwki ani zeby dzisiaj lekarz i bostonka...
A więc pierwsza choroba naszej Heleny

U nas też wyszło uczulenie ... I najpierw myślałam że to od śliwek z marketu ale nie ...to nie śliwki.. doszka temperatura to mówię pewnie zeby...ale okazało się że ani sliwki ani zeby dzisiaj lekarz i bostonka...

W naszym mieście we wszystkich żłobkach jest właśnie epidemia bostonki...

U nas tez byla bostonka u starszego syna a u Ali nic, troche dziwne, bo razem bawia sie a to przeciez choroba zakazna. Naczytalam sie o tej chorobie, a u syna tylko wysypka na stopach, moze i u Was bedzie lagodny przebieg 😉

reklama
U nas tez byla bostonka u starszego syna a u Ali nic, troche dziwne, bo razem bawia sie a to przeciez choroba zakazna. Naczytalam sie o tej chorobie, a u syna tylko wysypka na stopach, moze i u Was bedzie lagodny przebieg 😉
My we wrześniu mieliśmy zapelnie gardła tak że ani pić, ani jeść, ani mówić. Temperatury do 39,5 stopnia. Ogólnie dramat ja, mąż i Ala. Za to syn biegał, skakał między nami i jego nic nie wzięło, a my z braku poprawy wyladowalismy na antybiotykach.

Do góry