reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Już zaraz połowa października, Myślicie już o urodzinkach Waszych dzieciaczków? Urządzacie większą imprezę czy świętujecie w małym gronie?

Mały urodził się 03.11, ale robimy urodziny 29.10, to jedyny termin gdy wszyscy mogą być. Robimy u nas w mieszkaniu, bo mamy dużo miejsca, sama będę piec i gotować, jedynie tort zamówimy. Będą wszyscy dziadkowie i rodzeństwo z rodzinami. Prezentu jeszcze nie wymyśliłam 🫤

reklama
Mały urodził się 03.11, ale robimy urodziny 29.10, to jedyny termin gdy wszyscy mogą być. Robimy u nas w mieszkaniu, bo mamy dużo miejsca, sama będę piec i gotować, jedynie tort zamówimy. Będą wszyscy dziadkowie i rodzeństwo z rodzinami. Prezentu jeszcze nie wymyśliłam 🫤
Dasz radę sama z maluchem? Ja szykowałam tylko trochę "lepszą" kolację dla 10 osób przed roczkiem, kiedy przyjechała moja rodzina (nazajutrz mieliśmy w restauracji roczek) i byłam skonana po całym dniu stania przy garach. A wcale dużo nie robiłam. Oczywiście z dzieckiem prawie że na ręku, bo pomocy od teściowej żadnej. Wolała okna w piwnicy myć.

Dasz radę sama z maluchem? Ja szykowałam tylko trochę "lepszą" kolację dla 10 osób przed roczkiem, kiedy przyjechała moja rodzina (nazajutrz mieliśmy w restauracji roczek) i byłam skonana po całym dniu stania przy garach. A wcale dużo nie robiłam. Oczywiście z dzieckiem prawie że na ręku, bo pomocy od teściowej żadnej. Wolała okna w piwnicy myć.

Właściwie to nie mam innego wyjścia. Ciasta zrobię dwa, sernik i 3bit i to zrobię w czwartek bo lepsze są jak postoją w lodówce. Jedzenie zrobię w piątek po 15 i w sobotę od rana do 17, mąż będzie wtedy siedział z małym. Nie wiem co konkretnie będę robić. Ale powinnam dać radę. W poprzednim roku 30 grudnia wymyśliliśmy, że sylwestra robimy u nas i wszystkich zapraszamy - zorganizowaliśmy zakupy, jedzenie itp w 24h z dwumiesięcznym dzieckiem 🤣

U nas urodziny dzieci to zawsze około 20-25 osób. Syn ma urodziny we wrześniu i niekiedy robię po prostu 2 tygodnie wcześniej na początku września by można było ogarnąć grilla. Z urodzinami Ali to nie przejdzie 😄 W następnym roku już będziemy mieszkać w domu więc też da radę jakoś to ogarnąć. Choć przez to że chrzesni nie są z najbliżej rodziny robi się naprawdę dużo ludzi.

My będziemy mieć tylko rodziców i rodzeństwo plus dodatkowo moja przyjaciółka i kuzynka partnera z mężem i córeczka. Także jakies 15os i robimy w knajpie obiad i ciasto i tyle :)

Powiem wam że u nas ostatnio ciężkie noce.. Je 2 razy o od 23:30 budzi się co poltorej-2h... Czasem na 5min a czasem na 40min. Dzisiaj od 4 do 6 ja bujałam bo jak przestawałam to płacz...
I pokazuje charakter, jest taki krzyk jak czegoś zabronię albo odrobinę jest nie po jej myśli... Będę miała z nią ciekawie 😅

Powiem wam że u nas ostatnio ciężkie noce.. Je 2 razy o od 23:30 budzi się co poltorej-2h... Czasem na 5min a czasem na 40min. Dzisiaj od 4 do 6 ja bujałam bo jak przestawałam to płacz...
I pokazuje charakter, jest taki krzyk jak czegoś zabronię albo odrobinę jest nie po jej myśli... Będę miała z nią ciekawie 😅
U nas to samo od dwóch dni. Budzi się w środku nocy i godzinę trzeba go usypiac. Też niesamowicie się wydziera i płacze jak czegoś zabronię. Do tego co chwilę chce żeby go brać na ręce. Wczoraj nie mogłam go odłożyć, bo ryk jak tylko się zorientował co chce zrobić i kurczowo zaciskał na mnie rączki. Gryzie mnie też z nienacka, ale to raczej przez wychodzący ząb.

U nas od około trzech tygodni pobudka około 2-3, karmienie i usypianie ponad godzinę ( w tym większość to noszenie na rękach ), nie wiem czemu to ostatnio tyle trwa...

Dziewczyny mam dwa pytania. Czy biegunka może być objawem ząbkowania i czy może być tak, że przy różnych zębach są inne objawy? Pytam bo my mamy dopiero dwa zęby. Wyszły w odstępie czasu około tygodnia, objawów praktycznie nie było, jedynie to, że w nocy się obsikiwał. Od dwóch dni robi po cztery wodniste kupy, ostatnio mocno trze uszy, wkłada wszystko do buzi i się mocno ślini, moja pani doktor twierdzi, że to zęby, tylko że wcześniej takich objawów nie było...

reklama
Dziewczyny mam dwa pytania. Czy biegunka może być objawem ząbkowania i czy może być tak, że przy różnych zębach są inne objawy? Pytam bo my mamy dopiero dwa zęby. Wyszły w odstępie czasu około tygodnia, objawów praktycznie nie było, jedynie to, że w nocy się obsikiwał. Od dwóch dni robi po cztery wodniste kupy, ostatnio mocno trze uszy, wkłada wszystko do buzi i się mocno ślini, moja pani doktor twierdzi, że to zęby, tylko że wcześniej takich objawów nie było...
U nas pierwsze dwa bezobjawowo, każde kolejne są gorsze. Teraz idą chyba przedtrzonowe i to jest cieeezkie.

Biegunki mogą być od zębów, u nas zawsze więcej pieluch do przebierania w tym czasie

Do góry