K1991
Fanka BB :)
Mój synek nadal budzi się minimum trzy razy w ciągu nocy, widocznie tak potrzebuje. Szczerze mówiąc mnie to nie marwi, nie będę mu ograniczać picia, bo teoretycznie powinien spać całą noc. A jeśli chodzi o usypianie to też zazwyczaj zasypia przy cycku kołysany. Czasami mąż go usypia, ale zasadniczo to właśnie zasypia przy piersi. Tak go nauczyłam i kiedyś przyjdzie czas, że z takiej formy usypiania zrezygnujemy ale na ten moment nie widzę w tym nic złego. Nasze dzieci nadal są małe i widocznie dobrze im z taką formą bliskości. Skoro my mamy dajemy radę to co komu do tego, skoro nasze działanie nie jest krzywdzące.Przyszłam się wyżalić. Dzisiaj moja teściowa była u nas i akurat usypiałam małego, ssał pierś, zasnął i odłożyłam go do łóżka. A ona była wielce zbulwersowana, że on tak zasypia, a powinnam go położyć do łóżka i sam powinien zasnąć. Tak samo wieczorem powinnam dać butelkę w łóżeczku, wypije, powinien zasnąć i obudzić się dopiero rano. Czuję się jakbym była beznadziejna matką, która nic nie umie, taki był ton wypowiedzi. Czy na prawdę wszystkie Wasze dzieci śpią już całą noc i zasypiają same, bez noszenia i bujania ?
Swoją drogą moja teściowa też ma super rady, dziś wymyśliła żebym słodziła wodę dla synka. Ponoć wtedy nie będzie tak się oblewał bo z chęcią wszystko wypije. Jednym uchem wpuściłam drugim wypuściłam.