Kurcze dość drastycznie... A nie podałaś albo nie zjadłaś czegoś nowego ostatnio? Bo u nas uczulenie na jajka np było widać od 3 miesiąca. Nie znam się za bardzo ale chyba uczulenie na bmk też wyszło by wcześniej a nie w 9mc.Potwierdziła nam pani dermatolog, ze to alergia. Mamy odstawić na 3 tygodnie mleko,miód,orzechy,ryby,pomidory,słodycze. Ja też, bo karmie piersią. Ciekawe co będę teraz jadła. Moja dieta opierała się na owsiance na mleku i kanapkach z miodem. Potem pojedynczo można testować jeden produkty i obserwowac przez 3 dni reakcje.
reklama
Alergię można niestety nabyć z czasem. Znam przypadki 60 letnich osób które dostały wstrząsu po orzechach a całe życie jadły. Moja kuzynka też dostała silną alergię na mleko i jajka jak miała 3 lata. Na tyle to było silne że parę miesięcy odwiedziliśmy ją w szpitalu.Kurcze dość drastycznie... A nie podałaś albo nie zjadłaś czegoś nowego ostatnio? Bo u nas uczulenie na jajka np było widać od 3 miesiąca. Nie znam się za bardzo ale chyba uczulenie na bmk też wyszło by wcześniej a nie w 9mc.
A to widzisz, zylam w nieświadomości.Alergię można niestety nabyć z czasem. Znam przypadki 60 letnich osób które dostały wstrząsu po orzechach a całe życie jadły. Moja kuzynka też dostała silną alergię na mleko i jajka jak miała 3 lata. Na tyle to było silne że parę miesięcy odwiedziliśmy ją w szpitalu.
Ta lekarka tez nam powiedziala, że to moze za ktoryms razem wyjsc. Mówiłam, że jadl juz dwa razy rybe i teraz dopiero cos mu wyszlo. Bardziej teraz obstawiam miód. Wieczorem i rano nie mial ani jednego bąbla. Rano zladlam owisanke i dodałam miodu i teraz całe nózki ma w bąblach... Z miodu latwiej zrezygnowac niż z mleka. Mleko przeciez jest wszedzie. Ale tez nie wydaje mi się, że to przez mleko. Nie ma żadnych objawów ze strony ukladu pokarmowego, wszystko jest w porzadku. Kurde nie dosc, że malo co jem i jestem wychudzona przez niespanie i niejedzenie i jeszcze mam sie teraz ograniczać... Podłamało mnie to troche.Alergię można niestety nabyć z czasem. Znam przypadki 60 letnich osób które dostały wstrząsu po orzechach a całe życie jadły. Moja kuzynka też dostała silną alergię na mleko i jajka jak miała 3 lata. Na tyle to było silne że parę miesięcy odwiedziliśmy ją w szpitalu.
To może spróbuj ten miód odstawić na kilka dni zanim radykalnie odstawisz wszystko?Ta lekarka tez nam powiedziala, że to moze za ktoryms razem wyjsc. Mówiłam, że jadl juz dwa razy rybe i teraz dopiero cos mu wyszlo. Bardziej teraz obstawiam miód. Wieczorem i rano nie mial ani jednego bąbla. Rano zladlam owisanke i dodałam miodu i teraz całe nózki ma w bąblach... Z miodu latwiej zrezygnowac niż z mleka. Mleko przeciez jest wszedzie. Ale tez nie wydaje mi się, że to przez mleko. Nie ma żadnych objawów ze strony ukladu pokarmowego, wszystko jest w porzadku. Kurde nie dosc, że malo co jem i jestem wychudzona przez niespanie i niejedzenie i jeszcze mam sie teraz ograniczać... Podłamało mnie to troche.
Unficzka
Fanka BB :)
Dziewczyny, mój syn dzisiaj obudził się z czymś takim. Ma to tylko na bokach policzków. Nic nowego nie jadł. Myślę, że to może być od przegrzania, leży na boku przez całą drzemkę, poci się i stąd te krosty. Jak myślicie? Do lekarza czy jakieś pomysły?
Załączniki
Być może ze to potowki skora się podraznia i dlatego też czerwone takie.Dziewczyny, mój syn dzisiaj obudził się z czymś takim. Ma to tylko na bokach policzków. Nic nowego nie jadł. Myślę, że to może być od przegrzania, leży na boku przez całą drzemkę, poci się i stąd te krosty. Jak myślicie? Do lekarza czy jakieś pomysły?
Myj w krochmalu, często przemywaj, pilnuj zeby sliny nie wcierał bo dodatkowo może go to piec i obserwuj
A to ma 2 policzkach ?
Unficzka
Być może ze to potowki skora się podraznia i dlatego też czerwone takie.
Myj w krochmalu, często przemywaj, pilnuj zeby sliny nie wcierał bo dodatkowo może go to piec i obserwuj
A to ma 2 policzkach ?
Tak, wczoraj miał tylko na jednym, dzisiaj po drzemce pojawiło się na drugim. Mamy w domu bardzo gorąco, w nocy też. Często zanim go uśpie to już czuję nawet na jego czole, że jest spocony i go wycieram...
Wygląda jakby się trochę nadkazilo. U nas na różne zaczerwieniania polecali stosować vitelle ictamo.Dziewczyny, mój syn dzisiaj obudził się z czymś takim. Ma to tylko na bokach policzków. Nic nowego nie jadł. Myślę, że to może być od przegrzania, leży na boku przez całą drzemkę, poci się i stąd te krosty. Jak myślicie? Do lekarza czy jakieś pomysły?
reklama
Unficzka
Wygląda jakby się trochę nadkazilo. U nas na różne zaczerwieniania polecali stosować vitelle ictamo.
To jest krem tak?
Jak mały miał z miesiąc to miał kilka podobnych krost, lekarz kazał smarować Bepanthen Sensiderm, zastanawiam się czy może to pomóc?