reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Potwierdziła nam pani dermatolog, ze to alergia. Mamy odstawić na 3 tygodnie mleko,miód,orzechy,ryby,pomidory,słodycze. Ja też, bo karmie piersią. Ciekawe co będę teraz jadła. Moja dieta opierała się na owsiance na mleku i kanapkach z miodem. Potem pojedynczo można testować jeden produkty i obserwowac przez 3 dni reakcje.
Kurcze dość drastycznie... A nie podałaś albo nie zjadłaś czegoś nowego ostatnio? Bo u nas uczulenie na jajka np było widać od 3 miesiąca. Nie znam się za bardzo ale chyba uczulenie na bmk też wyszło by wcześniej a nie w 9mc.

reklama
Kurcze dość drastycznie... A nie podałaś albo nie zjadłaś czegoś nowego ostatnio? Bo u nas uczulenie na jajka np było widać od 3 miesiąca. Nie znam się za bardzo ale chyba uczulenie na bmk też wyszło by wcześniej a nie w 9mc.
Alergię można niestety nabyć z czasem. Znam przypadki 60 letnich osób które dostały wstrząsu po orzechach a całe życie jadły. Moja kuzynka też dostała silną alergię na mleko i jajka jak miała 3 lata. Na tyle to było silne że parę miesięcy odwiedziliśmy ją w szpitalu.

Alergię można niestety nabyć z czasem. Znam przypadki 60 letnich osób które dostały wstrząsu po orzechach a całe życie jadły. Moja kuzynka też dostała silną alergię na mleko i jajka jak miała 3 lata. Na tyle to było silne że parę miesięcy odwiedziliśmy ją w szpitalu.
A to widzisz, zylam w nieświadomości.

Ta lekarka tez nam powiedziala, że to moze za ktoryms razem wyjsc. Mówiłam, że jadl juz dwa razy rybe i teraz dopiero cos mu wyszlo. Bardziej teraz obstawiam miód. Wieczorem i rano nie mial ani jednego bąbla. Rano zladlam owisanke i dodałam miodu i teraz całe nózki ma w bąblach... Z miodu latwiej zrezygnowac niż z mleka. Mleko przeciez jest wszedzie. Ale tez nie wydaje mi się, że to przez mleko. Nie ma żadnych objawów ze strony ukladu pokarmowego, wszystko jest w porzadku. Kurde nie dosc, że malo co jem i jestem wychudzona przez niespanie i niejedzenie i jeszcze mam sie teraz ograniczać... Podłamało mnie to troche.

Ta lekarka tez nam powiedziala, że to moze za ktoryms razem wyjsc. Mówiłam, że jadl juz dwa razy rybe i teraz dopiero cos mu wyszlo. Bardziej teraz obstawiam miód. Wieczorem i rano nie mial ani jednego bąbla. Rano zladlam owisanke i dodałam miodu i teraz całe nózki ma w bąblach... Z miodu latwiej zrezygnowac niż z mleka. Mleko przeciez jest wszedzie. Ale tez nie wydaje mi się, że to przez mleko. Nie ma żadnych objawów ze strony ukladu pokarmowego, wszystko jest w porzadku. Kurde nie dosc, że malo co jem i jestem wychudzona przez niespanie i niejedzenie i jeszcze mam sie teraz ograniczać... Podłamało mnie to troche.
To może spróbuj ten miód odstawić na kilka dni zanim radykalnie odstawisz wszystko?

Dziewczyny, mój syn dzisiaj obudził się z czymś takim. Ma to tylko na bokach policzków. Nic nowego nie jadł. Myślę, że to może być od przegrzania, leży na boku przez całą drzemkę, poci się i stąd te krosty. Jak myślicie? Do lekarza czy jakieś pomysły?

Załączniki

• cfb77251-0d81-44db-8a57-9f21f6051a7f.jpeg
    cfb77251-0d81-44db-8a57-9f21f6051a7f.jpeg
    27,3 KB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny, mój syn dzisiaj obudził się z czymś takim. Ma to tylko na bokach policzków. Nic nowego nie jadł. Myślę, że to może być od przegrzania, leży na boku przez całą drzemkę, poci się i stąd te krosty. Jak myślicie? Do lekarza czy jakieś pomysły?
Być może ze to potowki skora się podraznia i dlatego też czerwone takie.
Myj w krochmalu, często przemywaj, pilnuj zeby sliny nie wcierał bo dodatkowo może go to piec i obserwuj
A to ma 2 policzkach ?

Być może ze to potowki skora się podraznia i dlatego też czerwone takie.
Myj w krochmalu, często przemywaj, pilnuj zeby sliny nie wcierał bo dodatkowo może go to piec i obserwuj
A to ma 2 policzkach ?

Tak, wczoraj miał tylko na jednym, dzisiaj po drzemce pojawiło się na drugim. Mamy w domu bardzo gorąco, w nocy też. Często zanim go uśpie to już czuję nawet na jego czole, że jest spocony i go wycieram...

Wygląda jakby się trochę nadkazilo. U nas na różne zaczerwieniania polecali stosować vitelle ictamo.

reklama
Do góry