reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Tylko krzywdę zrobić takim sadzaniem. Z punktu urologicznego dziecko jest gotowe w wieku około 2 lat. Nietrzymanie moczu w dorosłym życiu. czy obniżenie narządów rodnych. Takie wczesne sadzanie kończy się problemami, a u chłopców moczeniem nocnym nawet do okresu dojrzewania. U mnie przy starszaku obyło się bez stresu. Dużo mu tlumaczylam i sprawdzałam czy wogole ogarnia temat. Pierwsza próba była jak miał 2 lata z hakiem bo widziałam że chcę. Było to jednak chwilowe a okazało się że tego nie kontroluje kompletnie. Do tematu wróciliśmy bez stresu w wieku 2,5 roku i też jeszcze gotowy nie był. 2 miesiące później zaproponowałam kolejny raz i poszło bez problemu. Bardzo rzadkie wpadki, my i dziecko totalnie wyluozowani tematem. Pielucha na noc i do auta (bo mój syn od razu zasypia) była jeszcze przez niecały rok. Ja jestem sama "ofiarą" sadzania. Przez co jestem na temat uczulona. Dziecka wogole się nie sadza. Po prostu czekamy do momentu kiedy wie kiedy się wypróżnienia.

Miałam podobne objawy jak Ty, aż w końcu zdiagnozowano u mnie częstomocz na tle nerwicowym. 3 lata psychoterapii i pół farmakologii i od dobrych ośmiu lat mam spokój...
W moim otoczeniu też żywa dyskusja na temat sadzania na nocnik bo w kilku przedszkolach, koleżanek dzieci nie zostały przyjechać w wieku 2,5roku bo właśnie używali jeszcze pieluch, ale to pewnie zalezy od placówki...

w kilku przedszkolach, koleżanek dzieci nie zostały przyjechać w wieku 2,5roku bo właśnie używali jeszcze pieluch, ale to pewnie zalezy od placówki...
Chyba ze świecą szukać przedszkola, które przyjmie dziecko nie odpieluchowane... Miałam do czynienia przynajmniej z 3 i kilka placówek ze słyszenia, gdzie kategorycznym warunkiem przyjęcia był brak pieluchy. Dziecko nawet nie musiało dobrze umieć samo jeść czy ubierać się, ale załatwić do toalety już tak.

Miałam podobne objawy jak Ty, aż w końcu zdiagnozowano u mnie częstomocz na tle nerwicowym. 3 lata psychoterapii i pół farmakologii i od dobrych ośmiu lat mam spokój...
W moim otoczeniu też żywa dyskusja na temat sadzania na nocnik bo w kilku przedszkolach, koleżanek dzieci nie zostały przyjechać w wieku 2,5roku bo właśnie używali jeszcze pieluch, ale to pewnie zalezy od placówki...
Placówka teoretycznie nie ma prawa wykluczyć takiego dziecka. Z reguły wynika to z problemem technicznym. Brak personelu by się tym zajął. To już indywidualna kwestia przedszkola. Mój syn miał epizod z przedszkolem w którym nie było problemu z pieluszkami. On sam był dość świeżo odpieluchowany i panie bez problemu zakładaly mu pieluche na drzemkę.

Moj ma juz 8 miesiecy i 29 dni więc 9 miesiac tuz tuz. Zaczal sie ovracac wokol wlasnej osi na brzuszku i pelzac do tylu. Daje mu czas i jak co to w przyszlym miesiacu ide do fizjo.
A to widzisz, może mam zbyt małe rozeznanie i wybór ograniczony, rozejrze się za powyższymi jak będę na zakupach. W sieciowkach są?
W Carrefour te free na przykład.

Dziewczyny czy macie pojęcie na temat nosideł? Jakies niedrogie ? Wybieramy się nad morze a z spacerówka raczej po plaży nie pójdziemy..
Takie jakieś uniwersalne zeby i ja i maz mogli je na siebie założyć

Dziewczyny czy macie pojęcie na temat nosideł? Jakies niedrogie ? Wybieramy się nad morze a z spacerówka raczej po plaży nie pójdziemy..
Takie jakieś uniwersalne zeby i ja i maz mogli je na siebie założyć
My mamy Zafiro smart 2.0., najtańsze nie jest ale jest regulowane na czym mu zależało bo posłuży dłużej. My akurat byliśmy w sklepie mierzyc różne rodzaje bo każdemu w czym innym jest wygodnie. Ja jestem z Poznania i tu jest super sklep razem z doradztwem. Ale też wypożyczają nosidła. Więc może jak chcecie tylko na wyjazd to wypożyczenie będzie dla was lepsza i tańsza opcja.

Ja mam kinderkraft nino, takie szare w mozaikę. Synek krzyczy zawsze jak go tam wkładam 🙈 ale za chwilę się uspokaja i jest ok. Tylko gorąco i mnie i jemu, ale na to rady raczej nie ma. No i ma buzię na wysokości szelek i czasem mi je gryzie.

Właśnie koleżanka mi uświadomiła, że na nasze maluszki możemy zrealizować bon turystyczny, tylko jakie macie pomysły żeby go wykorzystać jak one są jeszcze do wszystkiego za małe?😅

reklama
Właśnie koleżanka mi uświadomiła, że na nasze maluszki możemy zrealizować bon turystyczny, tylko jakie macie pomysły żeby go wykorzystać jak one są jeszcze do wszystkiego za małe?😅
My jedziemy do Sopotu
Kwotę 500zl wydaliśmy jako zadatek za pobyt bo jest tam realizowany bon turystyczny
Bonem można płacić w niektórych miejscach takich jak restauracje, hotele, zoo, basen.
Tyle ze bon wazny jest tylko do końca września inaczej przepadnie

Do góry