reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, ile razy wasze maluchy jedza w nocy? My jesteśmy od 1,5 mc tylko na mm i mała zjada przed kąpielą o 19-19:30 cała porcje mm (210ml) i potem budzi się koło północy i potem różnie jeden raz między 2 a 4. O północy dostaje 60-90ml a potem 120-150.
Zastanawiam się czy to już nie powinien być moment że dziecko przysypia noc i czy za dużo w nocy nie daje jej jedzenia...

reklama
Zmieniliśmy fotelik na britaxa 360* i nic się nie zmieniło nadal jakby go ze skóry obdzierali 🤦‍♀️ chyba na te wakacje we wrześniu pojedziemy pociągiem bo jak on ma mi tak płakać to ja w połowie drogi wysiądę 🙄

Dziewczyny, ile razy wasze maluchy jedza w nocy? My jesteśmy od 1,5 mc tylko na mm i mała zjada przed kąpielą o 19-19:30 cała porcje mm (210ml) i potem budzi się koło północy i potem różnie jeden raz między 2 a 4. O północy dostaje 60-90ml a potem 120-150.
Zastanawiam się czy to już nie powinien być moment że dziecko przysypia noc i czy za dużo w nocy nie daje jej jedzenia...

Mój dostaję o 19 kaszkę 160ml wody+proszek, o 21 mm 210ml, budzi się koło północy i wtedy daje mu pierś, na ogół tylko jedną i na krótko -widocznie chce się napić. Jeżeli później jeszcze się obudzi to noszę i przytulam, nie karmię. Chociaż przyznam, że często obudzi się o północy, a później dopiero koło 6.

Każde dziecko samo decyduje kiedy nie jest mu potrzebne jedzenie w nocy. Tylko trzeba też pamiętać że nie zawsze chce jeść ale pić. Dużo dzieci budzi się napić jeszcze długo długo.

Każde dziecko samo decyduje kiedy nie jest mu potrzebne jedzenie w nocy. Tylko trzeba też pamiętać że nie zawsze chce jeść ale pić. Dużo dzieci budzi się napić jeszcze długo długo.
Może faktycznie spróbuję najpierw w nocy podać wodę. Wiem wiem że każde dziecko ma inne potrzeby, ale się zaczęłam zastanawiać czy czegoś nie pozmieniać i zobaczyć czy jej to jedzenie jest w nocy potrzebne. Także z wodą na pewno spróbuje, ale z mlekiem pod ręką :)
Zastanawiam się tez czy przed tym mlekiem wieczornym jeszcze dawać kaszę, bo teraz dajemy taka mniejsza kolacje np. Chleb zytni z twarożkiem.

Zmieniliśmy fotelik na britaxa 360* i nic się nie zmieniło nadal jakby go ze skóry obdzierali 🤦‍♀️ chyba na te wakacje we wrześniu pojedziemy pociągiem bo jak on ma mi tak płakać to ja w połowie drogi wysiądę 🙄
A może ma chorobę lokomocyjna? Moja fanką podróży też nie jest, ale da się zabawić i zawsze musi wsiadać najedzona. Wkurza się bardzo jak jej się robi za ciepło. Więc rozważam ta wkładkę do fotelika..

A może ma chorobę lokomocyjna? Moja fanką podróży też nie jest, ale da się zabawić i zawsze musi wsiadać najedzona. Wkurza się bardzo jak jej się robi za ciepło. Więc rozważam ta wkładkę do fotelika..
Czytałam ze zazwyczaj choroba lokomocyjna objawia się w okolicy 2 roku życia 🤷‍♀️nie wiem
Dzis robiliśmy krew 2 miesiące braliśmy zelazo a wyniki duzo poniżej normy... aj pewnie dostanie dawkę x3 i będą problemy brzuszkowe ...

Dzis robiliśmy krew 2 miesiące braliśmy zelazo a wyniki duzo poniżej normy... aj pewnie dostanie dawkę x3 i będą problemy brzuszkowe ...
A co bierze? Innofer baby? Jakie kupki ma po tym żelazie? Mój bierze Innofer, robi takie twarde i nie wiem, czy zmieniać czy przetrzymać, bo w sumie płaczu nie ma, ale wysiłku w to wkłada.

Może faktycznie spróbuję najpierw w nocy podać wodę. Wiem wiem że każde dziecko ma inne potrzeby, ale się zaczęłam zastanawiać czy czegoś nie pozmieniać i zobaczyć czy jej to jedzenie jest w nocy potrzebne. Także z wodą na pewno spróbuje, ale z mlekiem pod ręką :)
Zastanawiam się tez czy przed tym mlekiem wieczornym jeszcze dawać kaszę, bo teraz dajemy taka mniejsza kolacje np. Chleb zytni z twarożkiem.
ja jak swojemu starszemu podalam wode w nocy byl krzyk, a chodzilo o temp wody, jak podawalam z podgrzewacza bylo ok, ale troche minelo za nim na to wpadlam 😛

reklama
Mój jest na KP . Je o 21 i potem co 3 godziny nadal się budzi i go karmię. Czyli o 12, 3, 6 i wstaje ok 8. W nocy On je tak na śpiocha. Zje i dalej śpi .

Do góry