reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
A ogólnie w czym robicie pranie? My mieliśmy płyń do prania Lovely i płyn do płukania lenor sensitiv, ale zapach już mi się znudził 😁

My wogole nie używamy płynów do płukania. Szkoda zdrowia. Środki piorące, a w szczególności płyny do płukania są rakotworcze. Mój mąż niestety miał dużo przypadków raka w rodzinie i jest bardzo przewrażliwiony na tym punkcie.

Proszek lovela albo bobini.
Jeśli chodzi o płyny to dajemy już normalne. Dzieci niemają uczuleń, ale ja też nie daje płynu do każdego prania. Używam go raz na jakiś czas..

Jeśli chodzi o bidon mamy bboxa i załapał. 03 skończył pół roku, jest na butli i się zastanawiałam czy ogarnie ta rurkę a tu mile zaskoczenie.. Załapal i pije jak szalony. Jeśli chodzi o bidony wogole to ja polecam bbx bo są jednak dostosowane z przepływem do wieku dziecka.

Jeśli chodzi o bidon mamy bboxa i załapał. 03 skończył pół roku, jest na butli i się zastanawiałam czy ogarnie ta rurkę a tu mile zaskoczenie.. Załapal i pije jak szalony. Jeśli chodzi o bidony wogole to ja polecam bbx bo są jednak dostosowane z przepływem do wieku dziecka.

A ja jak pierwszy raz podałam bbox to w ogóle nie chciał rurki do buzi wziąć, teraz weźmie ale nie umie z tego pić, tylko w ustach trzyma... Nie mam pomysłu jak mu wytłumaczyć, pokazywałam na sobie, ale nie ogarnął 😔

Wierzę co do tych cen, a ja wolałabym mieszkać gdziekolwiek indziej, byle we troje i prowadzić życie jak normalna rodzina, a nie tak, jak teraz 😬
Polecam .. Czasem warto zacisnąć zęby i spełnić marzenia tylko najpierw dobry doradca finansowy.
My odkąd podjęliśmy decyzję o wspólnym mieszkaniu to zawsze była gdzieś ta rodzina która miało się na głowie.
Jak się mieszka samemu związek zupełnie inaczej funkcjonuje i nie masz właśnie takiego jojczenia. Komfort psychiczny jest tego wart.
Ja nawet się cieszyłam z świat spędzonych w czwórkę, bo akurat ookres pandemii, młody przed szczepieniami.. Kolacyjka, filmik, na luzie.. Coś pięknego 😜 owszem wymagało to od nas multum pracy, a ile klotni 🙈 ale warto

A ja jak pierwszy raz podałam bbox to w ogóle nie chciał rurki do buzi wziąć, teraz weźmie ale nie umie z tego pić, tylko w ustach trzyma... Nie mam pomysłu jak mu wytłumaczyć, pokazywałam na sobie, ale nie ogarnął 😔
Mój tez najpierw nie ogarniał. Nie było tak że złapał na dzień dobry. Najpierw jak mu dałam bbx ro go gryzł jak gryzak, potem lizał, ale nie poddawałam się i podawałam mu cały czas.. Aż w końcu raz złapał jakos kącikiem ust i zaciągnął, aż mu się wszystko wylało. Potem drugi raz, trzeci, czwarty i teraz pije cały czas.. Więc może to kwestia "dostawiania" jak do cyca 😂😂

reklama
Wogole uważam toz z a mega sukces bo ja z wodą się poddałam. Nie chciał zupełnie jej pić mimo, że przy mm wiadomo, że powinien. Krztuszenie się i różne cuda totalnie mnie zniechęciły więc cieszę się tym naszym małym sukcesem.

A czg wasze maluchy już siadają? Moje dziecię obracać się nie obraca.. Na to niema wogole ochoty, ale łapie się wszystkiego co się da i robi tzw brzuszki.. Dźwiga się do siadania.. Zabronic mu nie mogę, ale jednocześnie zastanawia mnie ta kolejność 🙈

Do góry