reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A ja mam inne pytanie do mam chłopców: jakich używacie pieluszek? Zdarza się Waszym maluchom osiusiać, kiedy śpią na boczku? Ja już używałam Dady, Pampersa, Babydream i w każdych to samo. Nie zawsze, ale często i bez względu na to, czy daje siusiaka w dół czy nie. Nie ma też znaczenia, czy rozmiar jest w sam raz, czy ciut większy (bo wchodzimy w nowy). No nie wiem, co z tym fantem zrobić, a strasznie mnie wnerwia to, jak mały rano się budzi i jest z boku mokry aż do pachy 😕 o prześcieradle na łóżku już nie wspomnę 🥴

Używam Dada, ale nie te zwykłe tylko care (złote opakowanie), chociaż te zwykłe też dawały radę, ani razu ( w przeciwieństwie do pampersa) mały się nie obsikał. A nie zapinasz zbyt luźno? Ja jeszcze podczas zakładania pieluszki przekręcam synka na boczki i sprawdzam i naciągam żeby na pewno ładnie przylegało. Mocno tego pilnuję, bo kilka razy, jeszcze za czasów pampersa obsikał się w nocy i cała kamienica wiedziała, że się przebieramy😁

reklama
Ja używam od początku pampers premium care i też się przesikuje ale myślę że tu kwestia zapięcia bo kupiłam ostatnio rozmiar 3 i było to samo.. bo na noc aż tak mocno go nie chcemy ugniatać a potem czasem w nocy trzeba całego przebrać 🙈

@Mono88 O rany.. To już tyle miesięcy lecą Ci włosy..? Aż strach pomyśleć co przedemna.. Myślę że jak są takie długie to też bardziej to widać itd.. Ja obecnie mam za łopatki, bo miałam obciąć a mi szkoda bo już bardzo dawno nie miałam tak długich.. Ale jak tak dalej będą wypadać to napewno obetne tak jak lubię do ramion 😊

Ja uzywam Dada 3. Nic nie przecieka. Pampersa zapinam i sprawdzam żeby wszystkie falbanki były równe, żeby nic się nie wywijało. Kiedyś kupiłam Babydream, ale według mnie one tak nie wchłaniają moczu i dlatego przecieka.
Mój w nocy śpi na pleckach.
Ja też falbanki układam równiutko i sprawdzam, żeby dobrze przyległy. Dady używam od 1, teraz jesteśmy na 4 i w każdym rozmiarze to samo. Babydream to dla mnie ta sama kategoria co Dada premium care, z tym, że mam wrażenie, że z Babydream śmierdzi siuśkami 😕 Pampers za to jak dla mnie za mocno żeluje. 2h i bańka taka, że mam wrażenie, że zaraz wybuchnie, a na Dada jeszcze spokojnie można z godzinę pociągnąć i pielucha wygląda średnio. I to nie jest kwestia, że więcej nasiusiane, bo nie wydaje mi się, żeby używając Pampers mój syn siusiał więcej, a nagle na dadzie już mniej 🤔
Używam Dada, ale nie te zwykłe tylko care (złote opakowanie), chociaż te zwykłe też dawały radę, ani razu ( w przeciwieństwie do pampersa) mały się nie obsikał. A nie zapinasz zbyt luźno? Ja jeszcze podczas zakładania pieluszki przekręcam synka na boczki i sprawdzam i naciągam żeby na pewno ładnie przylegało. Mocno tego pilnuję, bo kilka razy, jeszcze za czasów pampersa obsikał się w nocy i cała kamienica wiedziała, że się przebieramy😁
A wiesz, że może to to? Zapinam mu zawsze do krawędzi napisu na środku, zostaje mu miejsca, ale jakbym chciała, to mogłabym rzepki złączyć... 🤔 Ale mam wrażenie, że będzie mu niewygodnie, więc zostawiam luzu... No nie wiem, muszę potestować. Dzięki za wskazówkę 👍😊
@Mono88 O rany.. To już tyle miesięcy lecą Ci włosy..? Aż strach pomyśleć co przedemna.. Myślę że jak są takie długie to też bardziej to widać itd.. Ja obecnie mam za łopatki, bo miałam obciąć a mi szkoda bo już bardzo dawno nie miałam tak długich.. Ale jak tak dalej będą wypadać to napewno obetne tak jak lubię do ramion 😊
Też takie krótkie do ramion lubię 😊 Jak noszę związane to tak ich wszędzie nie widać 😝 Nie cierpię wiązać, całe życie chodziłam w rozpuszczonych, no ale jak zaczęły lecieć to z dwojga złego lepiej mi było związać niż patrzeć, ile tego na poduszce np zostaje.
Nie wiem, co jest bezpiecznie brać przy kp. Wydaje mi się, że może coś z healthlabs? To niby naturalne suplementy o bardzo dobrych składach. Tyle, że mi każde jedne kapsułki orzą żołądek i się potem borykam z niestrawnością przez parę dni 😏 a do wcierek i tego typu rzeczy to ja nie mam cierpliwości i zacięcia 🙈

Dziewczyny apropo podnoszenia głowy mój maluch też tak robi i to ponoć nic złego. Znalazłam wpis.

Załączniki

• Screenshot_20220410_120132_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20220410_120132_com.instagram.android.jpg
    291,3 KB · Wyświetleń: 50
Mam dla Was polecajkę, jeśli chodzi o zabawki - wyskakujące zwierzątka z fp
Mój syn to uwielbia 😄 nie umie jeszcze sam otwierać zwierzątek (trzeba nacisnąć, przesunąć, przekręcić bądź pstryknąć), ale taka frajdę sprawia mu jak mu otwieram, zwierzątko wyskakuje, a ja mówię "hejka/dzień dobry/no cześć!" Piszczy z radości i zamyka je z powrotem i tak w kółko 😄
Nie potrzeba tam baterii, jest solidnie wykonane, a na vinted można dostać za mniej niż połowę ceny 😊

Mam dla Was polecajkę, jeśli chodzi o zabawki - wyskakujące zwierzątka z fp
Mój syn to uwielbia 😄 nie umie jeszcze sam otwierać zwierzątek (trzeba nacisnąć, przesunąć, przekręcić bądź pstryknąć), ale taka frajdę sprawia mu jak mu otwieram, zwierzątko wyskakuje, a ja mówię "hejka/dzień dobry/no cześć!" Piszczy z radości i zamyka je z powrotem i tak w kółko 😄
Nie potrzeba tam baterii, jest solidnie wykonane, a na vinted można dostać za mniej niż połowę ceny 😊
Ja mam zapisane że mam dokładnie to kupić na Dzień Dziecka, bo akurat czegoś takiego nie mamy. Bez okazji już nic nie kupuje, bo Ala jest dziedziczką sporego skarbca zabawek niemowlecych po bracie. 😊

Ja włosy ściełam krótko, tak by tylko założyć za uszy w 7 miesiącu ciąży. Bałam się że znów popsuje wszystkie odkurzacze po ciazy, ale właściwie to jest w porządku na razie. Biorę witaminy ciążowe jak mi się przypomni 😂. Nie są to komercyjne tabsy, firma NOW je robi. Mój mąż w ich suplach jest zakochany od lat.

Ja mam jeszcze jeden problem... Przez prawie całą ciążę i po nie jadłam słodyczy od zawsze jestem od nich uzależniona.. A teraz znowu je pożeram... Jak żyć... 😱🙈🙊 Macie jakieś sposoby na to łakomstwo....

reklama
Wasze dzieci na prawdę nadal tak dobrze śpią? U nas od lutego beż zmian(były chyba 4 dni gdy było nieznacznie lepiej), zasypianie koło 22, pobudka o 6, a między czasie wstaję co godzinę... W dzień wcześniej były cztery drzemki po pół godziny, teraz jest dwie, czasem trzy po 40.minut. Jeżeli macie namiary do jakiegoś specjalisty, najlepiej na północny Polski, to proszą dajcie znać, bo nie wiem gdzie mogę z tym iść 😔

Do góry