reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Także nie potrafię na dzień dzisiejszy, ze spokojną głową zostawić dziecka z kimkolwiek. Ostatnio byłam u okulisty, badanie miało trwać 15 minut, trwało pół godziny. Myślałam, że szlag mnie trafi, byłam wściekła na tego lekarza, chociaż wiedziałam, że syn jest z babcią, jest w dobrych rękach. W domu to samo, zostawię go z mężem, słyszę, że zaczyna marudzić czy piszczeć to już zaczynam się denerwować. To jest chore.
Poza tym, ostatnio u nas wróciły bolesne gazy, mały cały czas płacze, nigdzie nie wychodzę i nie chce żeby ktokolwiek przychodził, bo obawiam się, że będzie płakał, mam coś z głową chyba...
U nas to samo zawsze żeby gdzieś wyjść musi być podwójna obsada ja i maz lub ja i babcia bo jak mały np zacznie płakać to ktoś musi nad tym zapanować bo inaczej ryk na całe auto. Chce iść na paznokci ale nie pójdę bo przecież paznokcie 2h plus dojazd w dwie strony 1h to on będzie plakal w nieboglosy bo to cycoholik. Jak jadę przejechać się autem żeby zresetować głowę choć nie ma mnie 30 minut pisze lub dzwonie do męża czy jest ok, jak babcia nosi na rękach to jestem poddenerwowana bo przecież on usnie ale żeby spał w ciągu dnia trzeba go trzymać na rękach bo inaczej jak się odlozy to oczy zaraz jak 5zl a babcia buja ale jak usnie to odklada gdzie jest zaraz krzyk bo chce spać a nie może
Ja poodstawiama espumisany delicole zostałam przy biogaja stwierdziłam ze jak małego boli brzuszek i nie ma kupy to po co mu te krople, będę obserwowała. Dzis kupe po tak długim czasie wymusiłam palcem i rurkami w środę jedziemy do pediatry odnośnie tej kupy i wysypki wokół ust i ma mieć tez szczepienie

reklama
Mam tak samo... Idę np zjeść a tylko usłyszę ze mały płaczę lub coś to już do niego lecę 🙊🙈 a tata i babcia sobie naprawdę dobrze radzi.. Też mamy powrót gazów...

Mój mąż już się denerwuje, odbiera to jakbym uważała że nie potrafi zająć się dzieckiem,.a ja po prostu nie umiem nie być przy dziecku gdy słyszę lub czuję, że coś jest nie tak... Jak będę miała go oddać to żłobka,.to chyba szybciej w szpitalu psychiatrycznym wyląduje.
Nie wiem skąd się wzięły te gazy. Dzisiaj cały dzień płakał, dobrze było tylko gdy nosiłam go w pionie, a i tak co chwilę słyszałam jak pierdzi i się pręży. Od rana zaczęłam znowu podawać przed każdym jedzeniem Espumisan, nie mogę już patrzeć jak cierpi, a ja nie umiem pomoc 😔

kobietki dzis powstała grupa listopadowe mamy 2022
Rok temu w tym czasie powstała nasza grupa 🤩 Zobaczcie ile juz przeszlsymy,ciaza porod, 4miesiace z naszymi skarbami ❤
Wszystkie jesteśmy silnymi niezastąpionymi mamusiami dla naszych malutkich skarbów 💛

Mój mąż już się denerwuje, odbiera to jakbym uważała że nie potrafi zająć się dzieckiem,.a ja po prostu nie umiem nie być przy dziecku gdy słyszę lub czuję, że coś jest nie tak... Jak będę miała go oddać to żłobka,.to chyba szybciej w szpitalu psychiatrycznym wyląduje.
Nie wiem skąd się wzięły te gazy. Dzisiaj cały dzień płakał, dobrze było tylko gdy nosiłam go w pionie, a i tak co chwilę słyszałam jak pierdzi i się pręży. Od rana zaczęłam znowu podawać przed każdym jedzeniem Espumisan, nie mogę już patrzeć jak cierpi, a ja nie umiem pomoc 😔
A może ma jakiś skok? Kurcze najgorsze jest to że jak moje dziecko boli brzuch to ja siebie obwiniam że pewnie coś zjadłam.. Jedynie teściową mnie podnosi na duchu i mówi że i tak dla dziecka nie ma nic lepszego jak mleko matki że dawniej nie było tych różnych alergii, diet itd kobiety jadły wszystko i tyle..

A może ma jakiś skok? Kurcze najgorsze jest to że jak moje dziecko boli brzuch to ja siebie obwiniam że pewnie coś zjadłam.. Jedynie teściową mnie podnosi na duchu i mówi że i tak dla dziecka nie ma nic lepszego jak mleko matki że dawniej nie było tych różnych alergii, diet itd kobiety jadły wszystko i tyle..

Jutro kończy 16 tydzień, do żadnego skoku nie pasuje 😔. Też się wiecznie obwiniam, że coś zjadłam, bo może za dużo warzyw, bo garść orzeszkòw, bo gazowana woda, ale na prawdę uważam na to co jem. Tylko u mnie wsparcia nie ma, moja mama wierzy, że to co zjem ja to dostaje dziecko, więc powinnam jeść kurczaka w marchewce, nic smażonego, ostrego, najlepiej tylko wybrane produkty, a teściowa od początku mi mówi, że kolki itp są przez to, że mam za tłuste mleko, dziecko płacze bo mam za mało mleka i ogólnie jest niedostateczne skoro dziecko się źle po nim czuję, powinnam karmić jak ona butelką, a zresztą ma nadzieję, że za dwa tygodnie zacznę rozszerzać dietę, z tym że ja nie mam zamiaru do pół roku...Najgorsza jest to, że czasami już sama zaczęłam w to wierzyć...😔

Dziewczyny wasze zamartwianie się gdy zostawiacie dziecko z kimś innym jest normalne tego się nie wyleczy 😂To nieodlaczna część macierzyństwa zmienia się adekwatnie do wieku. Tak samo będzie jak pójdą dzieci do przedszkola czy na imprezę ze znajomymi. Moja mama i babcia mówią że to mija dopiero jak dzieci się wprowadzają.

My dzis zrobiliśmy podejście do wyjścia do galerii bo musialam zamówić sobie okulary bo po ciazy mi poleciał wzrok, myślałam ze w wózku w nosidle pospi ale skad hehe rozglądał się na prawo i lewo odwiedzałam tez 2 sklepy, wiec wyczyn, ale juz na powrocie musial jechać na rękach bo płacz bo dzis nie miał drzemki wgl
Ale powiem wam ze z takimi cycoholikami bezsmoczkowymi którzy śpią tylko na rękach trudno gdzieś wyjść na dłużej bez stresu 🥴
To masz ciezki przypadek moja spi w aucie wręcz bardzo lubi ale jeździmy 2 moze 3 razy w miesiącu. Dziś jechałam z nią sama pierwszy raz spala pozniej weszliśmy do galerii nakarmialam przebrałam zero płaczu. Jedyne co to ciumka pieluszkę badz grzybka.

Jutro kończy 16 tydzień, do żadnego skoku nie pasuje 😔. Też się wiecznie obwiniam, że coś zjadłam, bo może za dużo warzyw, bo garść orzeszkòw, bo gazowana woda, ale na prawdę uważam na to co jem. Tylko u mnie wsparcia nie ma, moja mama wierzy, że to co zjem ja to dostaje dziecko, więc powinnam jeść kurczaka w marchewce, nic smażonego, ostrego, najlepiej tylko wybrane produkty, a teściowa od początku mi mówi, że kolki itp są przez to, że mam za tłuste mleko, dziecko płacze bo mam za mało mleka i ogólnie jest niedostateczne skoro dziecko się źle po nim czuję, powinnam karmić jak ona butelką, a zresztą ma nadzieję, że za dwa tygodnie zacznę rozszerzać dietę, z tym że ja nie mam zamiaru do pół roku...Najgorsza jest to, że czasami już sama zaczęłam w to wierzyć...😔
Nie ma czegoś takiego jak lepsze gorsze mleko matki 🙈 co teściową to inna 🙈 moja ino patrzy w laktator ile dla dziecka uciaglam 🙊🙈 współczuję Ci słuchania tych głupot..

Ja się z moją mamą pokłóciłam bo co mała płacze to mówi że na pewno głodna, że muszę mam za mały wartościowy pokarm...
A co ile wasze maluchy w ciągu dnia są przy piersi? Bo moja to ostatnio co 1,5h.

A macie jakieś sposoby na odparzenia pod pachami? My ciągle mamy tam czerwone ślady, już nie wiem co stosować.

reklama
Ja się z moją mamą pokłóciłam bo co mała płacze to mówi że na pewno głodna, że muszę mam za mały wartościowy pokarm...
A co ile wasze maluchy w ciągu dnia są przy piersi? Bo moja to ostatnio co 1,5h.

A macie jakieś sposoby na odparzenia pod pachami? My ciągle mamy tam czerwone ślady, już nie wiem co stosować.
Może ktoś mnie wyśmieje ale próbowałaś mąkę ziemniaczaną? Ja często stosuje i działa u nas najlepiej.

Do góry