reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Może jak by się urodził o czasie miałby 6 kg 😄 I pewnie nie potrzebował inkubatora? One w ogóle już były w tamtych czasach? 🤔

Nie mam pojęcia czy już były, były około 40 lat temu bo mój brat leżał, z kiepskim rezultatem niestety, ale wtedy medycyna była na trochę innym poziomie...

reklama
Dobra dziewczyny, to teraz ja potrzebuje waszej rady...
Od około 4 tyg życia Oliwierka jesteśmy na mm bebilon profutura, miał bole brzuszka ale po espumisanie przeszło, miał zmiany na buzi ale to podobno był rumien i łojotokowe zapalenie skóry...od jakiś 3 tygodni mamy meksyk ...ciągle pokasłuje.. Pediatra powiedziała ze to może być lekki refluks...wyostrzyły mu się zmiany na skórne.. ma takie jakby placki na brzuszku i rączkach ....jest niespokojny ... budzi się co chwilę w nocy ...boli go brzuszek:(( jedna z rzeczy to na pewno będę mu zmieniać mleko, myślałam o bebiko pro plus dla alergików, oczywiście dopytam jeszcze pediatry .. ale już nie wiem co robić.. czym go smarować:(((

Od około 4 tyg życia Oliwierka jesteśmy na mm bebilon profutura, miał bole brzuszka ale po espumisanie przeszło, miał zmiany na buzi ale to podobno był rumien i łojotokowe zapalenie skóry...od jakiś 3 tygodni mamy meksyk ...ciągle pokasłuje.. Pediatra powiedziała ze to może być lekki refluks...wyostrzyły mu się zmiany na skórne.. ma takie jakby placki na brzuszku i rączkach ....jest niespokojny ... budzi się co chwilę w nocy ...boli go brzuszek:(( jedna z rzeczy to na pewno będę mu zmieniać mleko, myślałam o bebiko pro plus dla alergików, oczywiście dopytam jeszcze pediatry .. ale już nie wiem co robić.. czym go smarować:(((
Mi to z opisu trochę wygląda na alergie, bo ona też może powodować poza zmianami skórnymi, bólem brzucha, również objawy od strony układu oddechowego. Może spróbuj podać mm bez białka mleka krowiego i zobaczysz jaki będzie efekt?

Mi to z opisu trochę wygląda na alergie, bo ona też może powodować poza zmianami skórnymi, bólem brzucha, również objawy od strony układu oddechowego. Może spróbuj podać mm bez białka mleka krowiego i zobaczysz jaki będzie efekt?
No właśnie chyba tak muszę zrobić... a może polecisz jakieś mleczko? Czy zostaje nam obrzydliwy nutramigen? :(

No właśnie chyba tak muszę zrobić... a może polecisz jakieś mleczko? Czy zostaje nam obrzydliwy nutramigen? :(
My od pediatry na próbę dostaliśmy bebilon pepti syneo i jadła bez problemu. bo też cały czas szukamy czy moja mała ma jakąś alergie, bo brzuch się w miarę uspokoił ale nadal kupy są nie takie jak trzeba.

Książkowo między 3-4 miesiącem wychodzą u dzieci choroby skórne takie np. AZS. Najlepiej byście poszli dermatologa i alergologa. Atopia może być połączona ściśle z alergia ale też funkcjonować jako niezależna choroba. Jeśli to AZS to się skórę nawilża emolientami. Nawet i 6 razy dziennie. Tyle że dzieci różnie reagują na różne kremy. Kąpiele też muszą być wtedy co 3 dni i bardzo szybkie by tej skóry nie wysuszać. Z doświadczenia wiem że lepiej jak najszybciej iść do specjalisty i nie tracić czasu na próby samodzielnego leczenia czy leczenie przez pediatre.

My od pediatry na próbę dostaliśmy bebilon pepti syneo i jadła bez problemu. bo też cały czas szukamy czy moja mała ma jakąś alergie, bo brzuch się w miarę uspokoił ale nadal kupy są nie takie jak trzeba.
Mój syn na mlekach dla alergików miał cały czas zielone kupy i myslam że to źle dopiero alergolog mi powiedział że takie właśnie mają być.

No i mleka dla alergików jeszcze 2 lata temu były zapisywane 3. Bebilon Pepti był najsłabszym hydtolitatem. Pośredni był Nutramigenem i na najostrzejsze alergię Neocate.

Kobiety moje dzis usłyszałam ze ta wysypka wokół ust może być od uczulenia na mleko krowie i tak nie jadlam mleka serków jogurtów myślałam ze to wystarczy teraz czeka mnie konkrtna dieta emiminacyjna bmk dodatkowo syn robi kupy co 8 dni z trudem i myslalm ze na głowce ma jeszcze ciemieniuche bo jak wyczesalam byl spokój a teraz znowu zrobiła się skorupka i pediatra powiedziała że to na mleko krowie
Jestem załamana co jeść? Przecież chleb ma w sobie mleko Wedlina ma w sobie mleko ciastka maja mleko wszystko ma mleko zostaje jeść smazona lub duszona piers z marchewka i kasza ?
Jestem zła na caly świat

Kobiety moje dzis usłyszałam ze ta wysypka wokół ust może być od uczulenia na mleko krowie i tak nie jadlam mleka serków jogurtów myślałam ze to wystarczy teraz czeka mnie konkrtna dieta emiminacyjna bmk dodatkowo syn robi kupy co 8 dni z trudem i myslalm ze na głowce ma jeszcze ciemieniuche bo jak wyczesalam byl spokój a teraz znowu zrobiła się skorupka i pediatra powiedziała że to na mleko krowie
Jestem załamana co jeść? Przecież chleb ma w sobie mleko Wedlina ma w sobie mleko ciastka maja mleko wszystko ma mleko zostaje jeść smazona lub duszona piers z marchewka i kasza ?
Jestem zła na caly świat
Myślę że najlepiej udać się do alergologa.. Chyba że teraz to stwierdził alergolog?
I upewnić się czy to aby napewno to.

reklama
Jestem zła na caly świat
Dodatkowo usłyszałam ze od 4 miesiąca mam mu rozszerzać diete

Do góry