reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja też jestem na diecie bez BMK …ale do tej porty nie przestrzegam jej bardzo restrykcyjnie (jadłam np majonez, pieczywo) … od kilku dni musiałam już zacząć jeszcze bardziej uważać na to co jem i o ile znalazłam „sery żółte”, masło itp typowo dla wegan, więc spoko ale zastanawiam się co zrobić z pieczywem 😱
Ja kupowałam pieczywo bezglutenowe.

My dzis zrobiliśmy podejście do wyjścia do galerii bo musialam zamówić sobie okulary bo po ciazy mi poleciał wzrok, myślałam ze w wózku w nosidle pospi ale skad hehe rozglądał się na prawo i lewo odwiedzałam tez 2 sklepy, wiec wyczyn, ale juz na powrocie musial jechać na rękach bo płacz bo dzis nie miał drzemki wgl
Ale powiem wam ze z takimi cycoholikami bezsmoczkowymi którzy śpią tylko na rękach trudno gdzieś wyjść na dłużej bez stresu 🥴

My dzis zrobiliśmy podejście do wyjścia do galerii bo musialam zamówić sobie okulary bo po ciazy mi poleciał wzrok, myślałam ze w wózku w nosidle pospi ale skad hehe rozglądał się na prawo i lewo odwiedzałam tez 2 sklepy, wiec wyczyn, ale juz na powrocie musial jechać na rękach bo płacz bo dzis nie miał drzemki wgl
Ale powiem wam ze z takimi cycoholikami bezsmoczkowymi którzy śpią tylko na rękach trudno gdzieś wyjść na dłużej bez stresu 🥴

U nas jak chcę iść na zakupy, to ja wchodzę do sklepu, a mąż jeździ albo wózkiem z dzieckiem albo samochodem na około osiedla, żeby spał 😂. Dobrze, że paliwo teraz trochę tańsze 😀

Ostatnia edycja:
U nas jak chcę iść na zakupy, to ja wchodzę do sklepu, a mąż jeździ albo autem z dzieckiem albo samochodem na około osiedla, żeby spał 😂. Dobrze, że paliwo teraz trochę tańsze 😀
To tez przerabialiśmy z tym jezdzeniem w kółko hahaha ale dzis zrobiliśmy odważny krok i stwierdziliśmy ze może wejdziemy wszyscy razem 🤣

Ja też jestem na diecie bez BMK …ale do tej porty nie przestrzegam jej bardzo restrykcyjnie (jadłam np majonez, pieczywo) … od kilku dni musiałam już zacząć jeszcze bardziej uważać na to co jem i o ile znalazłam „sery żółte”, masło itp typowo dla wegan, więc spoko ale zastanawiam się co zrobić z pieczywem 😱
Ja jem zytnie, ale sie upewniam co do składu.

To tez przerabialiśmy z tym jezdzeniem w kółko hahaha ale dzis zrobiliśmy odważny krok i stwierdziliśmy ze może wejdziemy wszyscy razem 🤣
Szaleństwo 😂. Chociaż to prawda, w końcu trzeba spróbować...
Mam pytanie z zakresu głupich, ale co tam. Jak spędzacie czas z Maluszkami? Nie mam tu na myśli, że np. synek leży w leżaczku a ja obieram ziemniaki albo myję podłogi, a On bawi się na macie (to z mojego życia 😀), tylko o czas, który faktycznie poświęcacie dziecku. Po prostu nie wiem, co na tym etapie rozwoju, dziecko najbardziej ode mnie potrzebuje. Próbowałam czytać książeczki, ale dochodzimy zawsze do trzeciej strony bo się denerwuje i płacze, spaceruje z Nim na rękach po mieszkaniu, pokazuję i opisuję przedmioty, leżymy razem i podaje zabawki i się razem"bawimy", bujam w bujaczku i śpiewam itp., leży na brzuszku to też mówię i zachęcam do podnoszenia główki,chodzimy na spacery, chociaż wtedy głównie śpi. Jakie jeszcze "atrakcje" można zapewnić takim Maluszkom?

Ja jedyne co mogę załatwić z moją dwójką to paczkomat 😂

Szaleństwo 😂. Chociaż to prawda, w końcu trzeba spróbować...
Mam pytanie z zakresu głupich, ale co tam. Jak spędzacie czas z Maluszkami? Nie mam tu na myśli, że np. synek leży w leżaczku a ja obieram ziemniaki albo myję podłogi, a On bawi się na macie (to z mojego życia 😀), tylko o czas, który faktycznie poświęcacie dziecku. Po prostu nie wiem, co na tym etapie rozwoju, dziecko najbardziej ode mnie potrzebuje. Próbowałam czytać książeczki, ale dochodzimy zawsze do trzeciej strony bo się denerwuje i płacze, spaceruje z Nim na rękach po mieszkaniu, pokazuję i opisuję przedmioty, leżymy razem i podaje zabawki i się razem"bawimy", bujam w bujaczku i śpiewam itp., leży na brzuszku to też mówię i zachęcam do podnoszenia główki,chodzimy na spacery, chociaż wtedy głównie śpi. Jakie jeszcze "atrakcje" można zapewnić takim Maluszkom?
To ja podobnie, z dodatkowych rzeczy jeszcze robię masaż brzuszka, i ćwiczenia z nią trochę w ramach zabawy żeby jej rozruszać barki bo ma tam trochę napięć. Jeszcze używam takich pileczek sensorycznych i jej podaje do rąk, jeżdżę po stopach bo one mają różne faktury.

Ale uważam że i tak bardzo aktywnie spędzasz czas z maluszkiem :)

reklama
Mój bardzo lubi masaże. Chyba dlatego że wtedy ściągam mu pieluszkę i fika sobie z golą pupą. Zabawy to on lubi jak leży na przewijaku i pokazuję mu różne zabawki. Bardzo lubi karuzele zawieszoną nad łóżeczkiem. Jego ulubioną zabawą jest kosi kosi łapki.... chwytam jego rączki i on dotyka swoje rączki. No i włączamy teledyski i tańczymy. Wtedy też udaje mi się że zaśnie 😁

Do góry