reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jaka akcja. Nie wiedziałam czy jechać czy nie i tak sobie klikałam w apke do 2 w nocy, aż uznałam że w sumie to nie wyciszaja się to pojedziemy. Na izbie 3-4 cm, na porodowce 5. Skurcze lajcik deluksik. Dało się znieść, pozartowalam z położnymi, ale skurcze ciągle takie same. Zaproponowali mi przebicie pęcherza zanim będzie zmiana dyżuru. Gadałam z mężem o 6 czy się godzić czy nie, ale myślę sobie kurna spać mi się już chcę. Przebili 10 minut później, a 6:36 urodziłam dziecko. Jak zadzwoniłam do męża myślał że to żart. Dostała 9 punktów, bo była okrecona pepowina wokół głowy i musieli ja już przeciąć jak jeszcze cała nie wyszła. 😱 No i nacieli mnie trochę bo było ryzyko pęknięcia blizny po cc.
Wow to szybka akcja! Dobrze, że już jesteście razem.

Mnie lekarz mówił, że w razie jakiejkolwiek akcji skurczowej mam na sygnale jechać do szpitala, żeby zdążyć z cc, bo przy drugim dziecku moze być bardzo szybko. A nie może wejść w kanał rodny. Ale wczoraj np miałam skurcze i nie chciałam jechać, żeby mnie za panikarę nie wzięli.

reklama
A ja już z synkiem Kubusiem :)
Dziś o 1:30 urodziłam SN.
Założenie balonika: 20:00
Wypadnięcie balonika: 22:30
Pierwsze skurcze: 23:00
Bez oksytocyny
o 01:30 miałam już małego przy sobie :)
Było ciężko na ostatniej prostej, ale wiedziałam ze muszę i ze będzie warto! ❤️
Gratulacje 😘💙👣

dziewczyny, urodzilam jedno dziecko, ale nie wiem czy mam skurcze, boli mnie brzuch jak na okres, jest mi niedobrze, to skurcze?
przed pierwszym porodem odeszly mi wody, skurcze czulam dopiero jak podlaczyli mi kroplowke

dziewczyny, urodzilam jedno dziecko, ale nie wiem czy mam skurcze, boli mnie brzuch jak na okres, jest mi niedobrze, to skurcze?
przed pierwszym porodem odeszly mi wody, skurcze czulam dopiero jak podlaczyli mi kroplowke
A nasilają się? Da się ustalić odstępy czasowe pomiędzy bólem czy boli jednostajnie? Czy np w przeciągu 2 godzin ciągle boli tak samo? Jak nasilają to poród się zaczął, jak ból trzyma się na jednym poziomie to masz jeszcze czas.

reklama
Ja po ktg, mam skurcze, różne nasilenie od 40 do 100. A najlepsze, że nie czułam. Owszem mam twardy brzuch, ale wczoraj wieczorem gorzej się czułam i wtedy wiedziałam, że je mam. Lekarz ocenił, że jest ok. Mała ok 3 kg. Główka nisko. Nie badał mi szyjki, więc nie wiem co i jak. W piątek mam cc. No chyba, że coś wcześniej się rozkręci. Jakbym się źle czuła to mogę w każdej chwili przyjechać, więc wracam do domu.

Do góry