reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
dziewczyny, urodzilam jedno dziecko, ale nie wiem czy mam skurcze, boli mnie brzuch jak na okres, jest mi niedobrze, to skurcze?
przed pierwszym porodem odeszly mi wody, skurcze czulam dopiero jak podlaczyli mi kroplowke
Mogą to być przepowiadające.
Zainstaluj sobie aplikacje która ja mam i jednej z nas tutaj na grupie jak widać się sprawdziła 😉 nazywa się "skurcze" klikaj sobie i bd wiedziała czy to te przepowiadające czy coś się rozkręca bo aplikacja daje ci taki "alarm"? Powiadomienie. Przynajmniej nie będziesz się zastanawiać 10x czy to to czy nie myślę, że lepiej spróbować niż żałować.

Ja co chwila mam jakieś skurcze..nie mogę nawet przy kuchni stanąć żeby coś zrobić do jedzenia.. Ale skurcze trwają po 20 sekund maksymalnie 47. Boli mnie wszystko.. Ale najbardziej te lędźwie..
Jutro wizyta i ciekawa jestem właśnie czy zaleci to ktg.. Czy to ma sens 2 tygodnie przed porodem?
Już sama niewiem.. Jestem zmęczona tak poprostu. I niewiem czy nie łapie jakiś dołów.. Niemam powera, raz mam plan żeby góry przenieść, zaraz potem czuje się wypompowana. Poszłabym chyba do spa najchętniej 😂🙈 jakiś masaż by się przydał, maseczka, żeby się odprężyć..
Czy któraś też ma chęć na takie chwile i czuję się już zmęczona i przytłoczona?

Zainstaluj sobie aplikacje która ja mam i jednej z nas tutaj na grupie jak widać się sprawdziła 😉 nazywa się "skurcze" klikaj sobie i bd wiedziała czy to te przepowiadające czy coś się rozkręca bo aplikacja daje ci taki "alarm"? Powiadomienie. Przynajmniej nie będziesz się zastanawiać 10x czy to to czy nie myślę, że lepiej spróbować niż żałować.

Ja co chwila mam jakieś skurcze..nie mogę nawet przy kuchni stanąć żeby coś zrobić do jedzenia.. Ale skurcze trwają po 20 sekund maksymalnie 47. Boli mnie wszystko.. Ale najbardziej te lędźwie..
Jutro wizyta i ciekawa jestem właśnie czy zaleci to ktg.. Czy to ma sens 2 tygodnie przed porodem?
Już sama niewiem.. Jestem zmęczona tak poprostu. I niewiem czy nie łapie jakiś dołów.. Niemam powera, raz mam plan żeby góry przenieść, zaraz potem czuje się wypompowana. Poszłabym chyba do spa najchętniej 😂🙈 jakiś masaż by się przydał, maseczka, żeby się odprężyć..
Tak, ja dzisiaj pół dnia spie i mam jakiegoś doła. Pojechałam jeszcze kupić stanik do karmienia bo bardzo ciężko coś znaleźć przy moim rozmiarze i wróciłam z mandatem za parkowanie bo ustawilam bilet parkingowy na drugie auto które zostało w domu. Niby nic się nie stało a się rozpłakałam jak głupia.

Aplikacja zainstalowana ale nic wiecej sie nie wydarzylo, tylko mam wiecej wydzieliny z pochwy, bylam w dwoch aptekach i nie dostalam testu na wody plodowe, wydaje mi sie, ze brzuch mi sie obnizyl, moze popuszczam mocz, bo dzidzius cos uciska - macie tak?
maz mowi, ze wkrecilam sobie, bo dzis jest 37+2 a tak urodzilam syna, moze faktycznie.
Ja teraz jestem nakrecona i mam wiecej energii niz zawsze i sprzatam

Gratulacje dla Dziewczyn, których dzieciątka są już z nami! <3 Cudownie się to czyta i ja szczerze zazdroszczę :) Ja w piątek byłam na ktg, ale najmocniejszy skurcz był na poziomie 75. Teraz też oprócz twardnienia brzucha raczej niczego nie czuję. Chociaż dziś pojawiła się jakby biegunka, więc może organizm się zaczął oczyszczać :) No i jeśli nie urodzę do przyszłego tygodnia, to 11 listopada wędruję do szpitala - już mam skierowanie i działamy :) Najpierw podobno tasiemka z prostaglandynami, później ew. balonik, a jak nie wypali, to 12 oksytocyna i rodzimy :)
Ale ja jestem jakoś wyjątkowo spokojna. Mam nadzieję, że jednak rozkręci się samo naturalnie :)

Dziewczyny, a na ile dni po planowanym terminie macie się stawić do szpitala ze skierowaniem? Bo moja lekarka na ostatniej wizycie powiedziała, że jak nie urodzę do 8 dnia po planowanym terminie to mam się zgłosić na izbę przyjęć do szpitala i na podstawienie karty ciąży powinni mnie przyjąć na oddział, że nie trzeba żadnego skierowania 😔

No dobra. Aktualizacja.
Mam różowy śluz z takimi mikro skrzepikami.
Doszłam do wniosku że liczę dalej skurcze, idę pod prysznic i obserwuję. Jutro mam wizytę u prowadzącego i mu powiem o tych skurczach i o tym dziwnym śluzie.
U mnie 37tc

Aplikacja zainstalowana ale nic wiecej sie nie wydarzylo, tylko mam wiecej wydzieliny z pochwy, bylam w dwoch aptekach i nie dostalam testu na wody plodowe, wydaje mi sie, ze brzuch mi sie obnizyl, moze popuszczam mocz, bo dzidzius cos uciska - macie tak?
maz mowi, ze wkrecilam sobie, bo dzis jest 37+2 a tak urodzilam syna, moze faktycznie.
Ja teraz jestem nakrecona i mam wiecej energii niz zawsze i sprzatam
Obserwuj śluz i klikaj. Możesz popuszczać. Mój też strasznie uciska na dół.. Czuję już nawet takie jak ciągnięcie cewki moczowej.
Brzuch nisko.

reklama
No dobra. Aktualizacja.
Mam różowy śluz z takimi mikro skrzepikami.
Doszłam do wniosku że liczę dalej skurcze, idę pod prysznic i obserwuję. Jutro mam wizytę u prowadzącego i mu powiem o tych skurczach i o tym dziwnym śluzie.
U mnie 37tc

Mam dzisiaj identyczną sytuację - śluz z czerwonymi mikro strzępkami. Czop odszedł wcześniej, rozwarcie jest, do terminu 4 dni więc siedzę i wyczekuję.

Do góry