reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, a na ile dni po planowanym terminie macie się stawić do szpitala ze skierowaniem? Bo moja lekarka na ostatniej wizycie powiedziała, że jak nie urodzę do 8 dnia po planowanym terminie to mam się zgłosić na izbę przyjęć do szpitala i na podstawienie karty ciąży powinni mnie przyjąć na oddział, że nie trzeba żadnego skierowania 😔
Ja wstępnie rozmawiałam z moim ginekologiem i jeśli nie urodzę to mam się stawić 7 dni po terminie wynikającym z karty ciąży, na ten moment nie mam żadnego skierowania, jutro idę na KTG więc może dowiem się czegoś więcej

reklama
No właśnie zastanawiam się czy to nie kwestia tego że ten czop odchodzi. Problem jest jeden. Ze względu na liczne infekcje intymne chodzę bez bielizny pod domu więc czy jak mi wypadnie ten czop to ja się wogole zorientuje 😳

Słuchajcie kopniaki to ja czuję na cewce. Szczypie każdy ruch na cewce ciągnie ta cewka.. Matko Jedyna...

Ja wstępnie rozmawiałam z moim ginekologiem i jeśli nie urodzę to mam się stawić 7 dni po terminie wynikającym z karty ciąży, na ten moment nie mam żadnego skierowania, jutro idę na KTG więc może dowiem się czegoś więcej

Daj jutro znać czy dostałaś skierowanie, bo już nie wiem co robić, jedni mówią, że skierowanie, drudzy że nie potrzeba, głupieje już.

A ja dziś od rana totalny brak ruchów... Może ze dwa takie muśnięcia czułam przez cały dzień, a ostatnie dni to było mega szaleństwo, miałam wrażenie, że aż mam siniaki pod żebrami... Co robić?

Dziewczyny! Czytam, że u Was skurcze, a ja na ktg "największy" skurcz jaki miałam, to taki o sile 10 (czyli tyle co nic)... Ech czekanie na dzidziusia po terminie jest strasznie irytujące 😂 na sobotę mam skierowanie do szpitala i czuję, że do tego czasu nic się nie zadzieje 🤦

reklama
Aplikacja zainstalowana ale nic wiecej sie nie wydarzylo, tylko mam wiecej wydzieliny z pochwy, bylam w dwoch aptekach i nie dostalam testu na wody plodowe, wydaje mi sie, ze brzuch mi sie obnizyl, moze popuszczam mocz, bo dzidzius cos uciska - macie tak?
maz mowi, ze wkrecilam sobie, bo dzis jest 37+2 a tak urodzilam syna, moze faktycznie.
Ja teraz jestem nakrecona i mam wiecej energii niz zawsze i sprzatam
Ja kupilam paski lakmusowe, ale musialam zamowic przez internet, bo w aptekach nie było. Prawie 3 razy wiecej zaplaciclam za przesylke niż za te paski... Wczoraj miałam nieprzyjemne doswiadczenie. Jakos mialam caly dzien katar i kichalam i w nocy jak leżalm zachciało mi się kichać i popuścilam mocz na łóżko ;0 ale na poczatku się przestraszyłam, że to wody mi odeszły i sprawdzilam od razu tymi paskami. Masakra.

Do góry