reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzisiaj już 5,5 tys zakażeń. Dookoła wszyscy chorzy. Pracownicy mojego męża dosłownie wszyscy też chorzy. W przychodni jeden zdrowy pediatra na 6. W aptece wszystkie aptekarki chore. Nie no to jest masakra. Ja to nawet jak się nie zaraże od moich chłopaków to boję się że mąż przyniesie covida bezobjawowego i odkryje, że go mam już na izbie przyjec. Niczego chyba się tak nie boję jak tego.

reklama
Dzisiaj już 5,5 tys zakażeń. Dookoła wszyscy chorzy. Pracownicy mojego męża dosłownie wszyscy też chorzy. W przychodni jeden zdrowy pediatra na 6. W aptece wszystkie aptekarki chore. Nie no to jest masakra. Ja to nawet jak się nie zaraże od moich chłopaków to boję się że mąż przyniesie covida bezobjawowego i odkryje, że go mam już na izbie przyjec. Niczego chyba się tak nie boję jak tego.
A ty się nie szczepiłaś?

Jakby któraś jeszcze szukała otulacz do fotelika to my kupiliśmy taki.
Na górze jest ściągacz, przez co robi się taki kapturek. U Nas pasuje do nosidełka, ale też pasuje do wózka czy sanek, więc jak dla mnie bomba 🙂
Może komuś przypadnie do gustu to podrzucam 👍

Załączniki

• recaro-vario-spiworek-modulowy-do-wozkow.jpg
    recaro-vario-spiworek-modulowy-do-wozkow.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 84
A ty się nie szczepiłaś?
Nie i nie zamierzam w ogóle. Jakbym się zaszczepiła to by nic nie zmieniło, bo osoby zaszczepione też są świetnymi nosicielami tylko bezobjawowymi. U mnie w szpitalu każdy ma robiony test niezależnie od szczepienia. Boję się że osiądzie na mnie to badziewie.

Ja mam tylko takie twardnienie brzucha połączone z takim uczuciem jakby brakowało mi oddechu. Płakać się chce bo taki to dyskomfort, ale nie boli nic. To skurcze?
Mam to już od kilku tygodni, a ostatnio całe dnie non stop, czasami nawet kilka razy w jednej godzinie. Dyskomfort jest rzeczywiście ale nie sprawia to bólu.
Dziś ide na KTG zobaczę czy to się w ogóle pisze na tym badaniu.
Ja dziś 37+5 😵

Ja nie mam chyba jeszcze skurczy, a przynajmniej ich nie czuję, ale za to widzę, że obniżył mi się brzuch. Natomiast wcale przez to nie oddycha mi się lepiej :p noce też mam fatalne, ale nie dlatego, że nie mogę spać, tylko dlatego, że nie mam jak się ułożyć. Malutka jest po lewej stronie i jak leżę na lewym boku, to zaczyna kopać. Zresztą jak leżę za dlugo na obojętnie którym boku, to mam ogromny ból od pośladka do uda i nie wytrzymuję tak długo. Za to w dzień jestem nieprzytomna od leków na nadciśnienie. Przez te moje skoki dostałam leki i tak mi obniżyły ciśnieie, że wczoraj rano miałam 97/57 i prawie cały dzień spałam. Mam już zmniejszoną dawkę, ale dziś też mam raczej bardzo niskie. Jutro wizyta u doktorka, zobaczymy co nam powie :)

Znalazłam dzisiaj na dole na brzuchu (oczywiste za pomocą lusterka, bo już dawno nie widzę takiego obszaru swojego ciała🤣) dwa rozstępy, a już myślałam, że takie.rzeczy mnie ominą 😃
Ogólnie robię sobie zdjęcia co dwa tygodnie, na pamiatke jak rośnie mój brzuch i się zmienia i muszę przyznać, że był na prawdę mały, a ostatni miesiąc to mega wzrost 🥰

Dziewczyny a powiedzcie mi ( może któraś się orientuję) kto wypłaca zasiłek na opiekę nad ŻONĄ? ZUS czy pracodawca? Bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć informacji

reklama
Do góry