reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Nie dość, że my łeb w łeb to jeszcze nasze dzieci prawie idą tak samo :) moja mała miała wg pomiarów 3340 w 37+0. Lekarz prognozował jakaś wagę urodzeniowa?
Ja mam wizytę we czwartek u ginekologa w szpitalu, dostanę już skierowanie do szpitala. Mnie niestety też chcą wcześniej kłaść.. (wpisaną mam cukrzycę ciążową ale tak naprawdę jej nie mam, no i tylko ze względu na to chcą mnie położyć). No zobaczymy co powie ostatecznie we czwartek bo jakbym miała się kłaść tydzień przed terminem to będzie to już w przyszłym tygodniu. A tak nie chce!!
Ja po ciąży z córka mam ciagle w głowie ze nie biore do siebie tej wagi z usg i kolejny raz może być zaskoczenie:) niby + - 0,5 trzeba brać poprawki, ale koleżanka urodziła niedawno -1 kg różnicy:)

Ja strasznie nie chce leżeć wcześniej w szpitalu bo tam tylko się depresje łapie 🙈szczególnie jak mam córkę w domu i nie chce się z nią rozstawać tylko dlatego ze lekarz uważa ze mam lezec w szpitalu bo mam cukrzyce ciazowa (a wszystkie wyniki są ok). Głupota😳

W pierwszej ciąży leżałam ponad tydzień przed porodem, 3 x wywoływany poród i 0 reakcji mojego organizmu a dziewczyny z sali tylko ciagle się zmieniały bo każda po kolei rodziła a ja nie mogłam i codziennie ryczałam tam 🤨

reklama
Wczoraj myślałam ze cc w czwartek nie doczekam bo dziwnie się czułam wieczorem ale na szczęście sytuacja się unormowała. Ostatnie kilka dni bardzo dobrze śpię. Wstaje w nocy i zasypiam od razu. Organizm się przygotowuje na bezsenność :)))

Trzymajcie się!
To już lada moment i zobaczysz swoje dzieciątko, a jaka ładna data 21.10.2021 😊 ciekawe czy będziesz pierwszą mamą z naszego forum, która urodziła, czy może jakieś dziecko zdecyduje się szybciej niż czwartek opuścić brzuszek swojej mamy. Ja już w nocy też myślałam, że urodzę dostałam dość mocne bóle ale trochę to potrwało i wszystko się wyciszyło

Ja też tam rodzę . Wczoraj naczytałam się na wieczór, że na ujastku dają dziecko tylko na chwilkę zamiast na 2h kangurowania i że dokarmiają mlekiem mm. Bardzo mi zależy i na kangurowaniu i na KP bez żadnych wspomagaczy. Załamałam się, że być może będę sama bez partnera (ze względu na epidemie) i wtedy nie wiem czy będę w stanie tego dopilnować 😞 może mam jakieś nieaktualne dane. Wiecie coś na ten temat?
Zdam reportaż. Nic nie czytam. I tak po cc mi zabiorą ja od razu i wole o tym nie myśleć zanadto bo mi przykro. Ale potem jak już będziemy razem to mogę się z nią kangurowac ile będę chciała. Te pierwsze chwile są do nadrobienia. Nawet mm w szpitalu jak podadzą odrobine. Będzie dobrze!

Wczoraj miałam z polozna sesje o karmieniu i mówiła ze dziecko zwykle 2h po porodzie jest aktywne i wtedy warto kamgurowac i przystawiać. Potem ok 4h prześpi i warto tez wtedy odpocząć (choć łatwo mówić bo adrenalina robi swoje). A potem to już przystawiać czesto na zmianę i nie próbować wyciszać płaczu w inny sposób. Bujanie czy smoczek na początek nie polecane.

Trzymajcie się!

Ja po ciąży z córka mam ciagle w głowie ze nie biore do siebie tej wagi z usg i kolejny raz może być zaskoczenie:) niby + - 0,5 trzeba brać poprawki, ale koleżanka urodziła niedawno -1 kg różnicy:)

Ja strasznie nie chce leżeć wcześniej w szpitalu bo tam tylko się depresje łapie 🙈szczególnie jak mam córkę w domu i nie chce się z nią rozstawać tylko dlatego ze lekarz uważa ze mam lezec w szpitalu bo mam cukrzyce ciazowa (a wszystkie wyniki są ok). Głupota😳

W pierwszej ciąży leżałam ponad tydzień przed porodem, 3 x wywoływany poród i 0 reakcji mojego organizmu a dziewczyny z sali tylko ciagle się zmieniały bo każda po kolei rodziła a ja nie mogłam i codziennie ryczałam tam 🤨
Ja swój szpital lubię, bo zawsze jakieś fajne dziewczyny poznam, ale teraz logistycznie z synem będzie problem jak nie urodze do końca pierwszego tygodnia listopada. Ja mam cukrzycę i stan po cc combo, więc nawet bym się bała nie być w szpitalu na tym etapie, bo mała jest większa niż młody i wolę by wywolali lub zrobili cc wcześniej niż miałby być komplikacje czekając dłużej.

Dziewczyny,
Nasza Helenka od 30 tygodnia była przekręcona głową w dół - idealnie do porodu...
Wczoraj zrobiła jakieś piruety- brzuch tak latał, że aż się wystraszyłam ...No i wydaje mi się że teraz ma głowę u góry :/ bo nawet czkawkę czuję u góry, a do tej pory było ją czuć niziutko ...
W sobotę jedziemy na wizytę do naszego ginekologa ale obawiam się że moje przypuszczenia się potwierdzą No i będzie cięcie :/
Dziś jestem 35+3
Ciekawe czy Twoje przeczucie się potwierdzi, ale faktycznie z tą czkawką to trochę podejrzane. Nawet jeśli Twoja mała zmieniła pozycję to może zrobi jeszcze salto wracające do ułożenia głową w dół

reklama
Do góry