reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Masakra. Współczuje. Nie mówiła o alergenach i zdaje sobie sprawę ze to dość powierzchowna lekcja ale chodziło o główne składniki. U mnie na szczęście nie było nigdy problemow i oby tak było teraz. Trzymam kciuki za bezproblemowe karmienie - mm czy kp :)
Dzięki. Mam nadzieję że tym razem uda się KP pociągnąć choć 2 miesiące dłużej. Syn był 6 miesiący tylko na piersi, a potem 2 miesiące mieszanie. Damy radę czy z alergią czy bez. Wymaga to więcej pracy, ale przez to że Ignaś miał problemy właściwie prawie że od urodzenia to innej obsługi dziecka nie znamy.

Dziewczyny, mam pytanie. Wasi mężowie/partnerzy w co będą ubrani na porodzie i co biorą ze sobą? Chce spakować plecak dla męża i kompletnie nie wiem co tam wrzucić
Za pewne będzie miał przy sobie kamerę i to by było na tyle. 😂 Ubranie jednorazowe na to co ma dostanie od szpitala. Tyle że u mnie mąż może być na samej końcówce i 2h po porodzie.

Dziewczyny, mam pytanie. Wasi mężowie/partnerzy w co będą ubrani na porodzie i co biorą ze sobą? Chce spakować plecak dla męża i kompletnie nie wiem co tam wrzucić
Mój na pewno musi mieć klapki bo nawet na liście szpitalnej do porodu to jest. A tak to t-shirt bluza jeansy i pewnie jakieś dresy lub krótkie spodenki na zmianę. W zależności jak ciepło tam będzie. U nas położna mówiła że koniecznie coś wygodnego więc najlepiej dres :)
A i na liście szpitalnej wpisali też prowiant dla partnera :D

U nas też mąż ubiera wygodne spodnie i koszulkę, w szpitalu dają jeszcze wierzchnie okrycie jednorazowe. Więc w sumie nie ma co specjalnie pakować, ściągnie kurtkę i będzie. Jakieś jedzenie wezmę do swojej torby i tyle 🙂

Dziewczyny wy też na bezsenność cierpicie ? 3h spania jak się obudziłam o 3:30 tak do 9 oczy otwarte. Bol lewej strony pleców nie wiem jak się ułożyć żeby było ok. Do tego odwodnienie tak mi się daje w kość. Ile bym nie piła mało... jak chodzę to tak mnie boli w pachwinie po obu stronach🙄 Mam dość dzisiejszego dnia a to dopiero 36 tydzień

Dla męża zwykle ubranie tylko tez wypralam w płynie dla dzieci na ten pierwszy kontakt.

Bezsenność w ciąży dotyka chyba każdego na różnych etapach. Ważne żeby zadbać o dobre warunki, nie podsypać w dzień no i zero elektroniki w nocy - choć to i tak ostatecznie może nie pomoc.

Miłego wieczoru!

Dziewczyny wy też na bezsenność cierpicie ? 3h spania jak się obudziłam o 3:30 tak do 9 oczy otwarte. Bol lewej strony pleców nie wiem jak się ułożyć żeby było ok. Do tego odwodnienie tak mi się daje w kość. Ile bym nie piła mało... jak chodzę to tak mnie boli w pachwinie po obu stronach🙄 Mam dość dzisiejszego dnia a to dopiero 36 tydzień
Kochana, od kilku tygodni mam problem ze spaniem... Zasypiam szybko, bo jestem mocno zmęczona, ale też budzę się koło 3 i często już nie zasypiam w ogóle. A nawet jeśli zasnę to co chwilę pobudka albo na WC albo zgaga mnie budzi 😔. Chyba organizm przyzwyczaja się do nie spania....

My po wizycie. Szyjka ok mam nadzieję, że do porodu wytrzyma z maluchem też wszystko dobrze..
Ostatnia wizyta będzie 3.11 i potem widzimy się już na porodowce.
Końcówka zawsze się dłuży ...
Bol pleców nie ustępuje. Mimo, że mam poduszkę nie mogę spać ani na jednym ani na drugim boku.
Jeśli chodzi o wagę jestem 3kg na minusie więc przytyłam 2kg 👍
Byle do terminu...

reklama
Kochana, od kilku tygodni mam problem ze spaniem... Zasypiam szybko, bo jestem mocno zmęczona, ale też budzę się koło 3 i często już nie zasypiam w ogóle. A nawet jeśli zasnę to co chwilę pobudka albo na WC albo zgaga mnie budzi 😔. Chyba organizm przyzwyczaja się do nie spania....
Piona ja też problem ze spaniem.
A to mnie wszystko tak boli, że spać nie mogę, a to zgaga i siusianie co róż..
Ale tj piszesz przynajmniej na przyjście maluchów będziemy gotowe i pobudki co 2/3 godziny

Do góry