reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny a mi w nocy inne pytanie przyszło do głowy - jak sobie organizujecie światło w nocy do karmienia? Poprzednio miałam cała noc podpięty taki sznur kul dający miłe światło i w zasadzie nie potrzebowałam nic. Dawało radę i przy przewijaniu i można tez było przy tym spać. Teraz myślałam o lampce z podobnym natężeniem światła ale takiej która bym włączała jak się obudzi. Macie może jakieś fajne typy?

reklama
Dziewczyny a mi w nocy inne pytanie przyszło do głowy - jak sobie organizujecie światło w nocy do karmienia? Poprzednio miałam cała noc podpięty taki sznur kul dający miłe światło i w zasadzie nie potrzebowałam nic. Dawało radę i przy przewijaniu i można tez było przy tym spać. Teraz myślałam o lampce z podobnym natężeniem światła ale takiej która bym włączała jak się obudzi. Macie może jakieś fajne typy?

Właśnie taki sznur mam zainstalowany na barierkach przy schodach, kupiony w Pepco za 20zł chyba, ale właśnie tego światła będę używała w nocy, na końcu sznura ma włącznik więc zadziała jak lampka 😉

Właśnie taki sznur mam zainstalowany na barierkach przy schodach, kupiony w Pepco za 20zł chyba, ale właśnie tego światła będę używała w nocy, na końcu sznura ma włącznik więc zadziała jak lampka 😉
Tak to światło jest idealne. Jeśli nic nie znajdę to będzie to ale myślałam żeby tym razem spała w zupełnej ciemności jak my i włączać to jedynie na karmienie/przewijanie wiec chciałam coś mniejszego. Czekam ba głosy :)))

Tak to światło jest idealne. Jeśli nic nie znajdę to będzie to ale myślałam żeby tym razem spała w zupełnej ciemności jak my i włączać to jedynie na karmienie/przewijanie wiec chciałam coś mniejszego. Czekam ba głosy :)))
My śpimy oddzielnie, bo przy takiej pracy jaką wykonuje mój mąż nie ma opcji by jeszcze po nocach nie spał. Ja w innym pokoju będę z małą. Mam taką dużą lampę, która daje takie światło, że mi się dobrze funkcjonuje. Chociaż moja mama miała ogromny problem by przy niej spać. Z czasem jak pobudek było mniej to tylko wkladalam lampki takie do kontaktu.

Jest taka lampka miś z delikatnym światłem na baterie. Jest tez taka sowka w Ikea. Teraz kupiłam sobie w Ikea żarówki z regulacja na pilota i to jest jeszcze lepsze tyle ze koszt już około 300 a nie jak lampki 40. Różnica taka ze mój dwulatek nie jest w stanie przy takiej regulacji grzebać a lampkie już jest w stanie wyłączyć i t d. Wiec dla samego noworodka można lampkę ale jak macie małe sprytne kilkuletnie raczki w domu chętne do rozrabiania to polecam właśnie takie żarówki z regulacja na pilota.

My kupiliśmy żarówkę taką z regulowanym światłem - bo mamy koło łóżka lampki na ścianie. Żarówka jest w Philipsa, kosztowała coś ok 115 zł. Ona się łączy z wifi i dzięki temu możesz nią sterować z aplikacji w telefonie. My w salonie mamy RGB, czyli można zmieniać im kolor światła, a do sypialni kupiliśmy tylko taką, gdzie można zmieniać barwę światła (od zimnej do ciepłej) i jego natężenie, więc można sobie regulować jaką jasność akurat potrzebujesz. No i wszystko z telefonu. Ten system nazywa się Philips Hue. My polecamy :)

Ostatnia edycja:
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie światła :) posprawdzam sobie.

Ja po ostatniej wizycie u mojego prowadzącego. Mówi ze wszystko zamknięte jeszcze i raczej nie powinno nic się przez tydzień zdarzyć. Za tydzień o tej porze będę już mieć mała ze sobą. Ciężko mi to sobie wyobrazić…. Wzruszam się co krok. Dziś ślubowanie mojego pierwszoklasisty przepłakałam 😭 a za 7 lat powtórka z rozrywki :)))

Ja mialam wczoraj wizytę. Wszystko jest ok :) KTG i przepływy też dobre. Szyjka twarda i się nie skraca jeszcze. Pobrał mi wymazy na paciorkowiec GBS też. Mały ma już 3 kg :0. Lekarz szacuje, że będzie mial 3,6-3,7 kg przy urodzeniu. Musze brać tabletki Controloc na zgagę, bo mówiłam lekarzowi o wymiotach przez zgagę i że waga mi stanęła w miejscu. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletke i pierwszy raz nie wymiotowałam w nocy, co za ulga.

reklama
Ja mialam wczoraj wizytę. Wszystko jest ok :) KTG i przepływy też dobre. Szyjka twarda i się nie skraca jeszcze. Pobrał mi wymazy na paciorkowiec GBS też. Mały ma już 3 kg :0. Lekarz szacuje, że będzie mial 3,6-3,7 kg przy urodzeniu. Musze brać tabletki Controloc na zgagę, bo mówiłam lekarzowi o wymiotach przez zgagę i że waga mi stanęła w miejscu. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletke i pierwszy raz nie wymiotowałam w nocy, co za ulga.
Który tydzień jesteś?

Do góry