reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ma jeszcze dużo czasu, ale możesz już wykonywać ćwiczenia na dno miednicy i spinning baby. W ciągu dnia nie zakładaj nogi na nogę i wykonuj niektóre czynności na czworaka. Mozesz kołysać biodrami na piłce do ćwiczeń. To pomoże maluchowi się ułożyć.
Własnie kupiłam ostatnio taką piłkę, pomaga na bóle pleców :)

reklama

Załączniki

• 20210814_132555.jpg
    20210814_132555.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 76
W którym jesteś tygodniu? Mój jest ustawiony pośladkowo i własnie martwie się, czy się obróci w dobrą stronę. Jutro zaczynam 28 tydzień.
Obecnie w 29 tc, ale na wizycie w 27 tc był jeszcze główką do góry, myślę że jeszcze może się dużo obracać. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie, że jeszcze nie jest tak bardzo ciasno.

Też jestem w trakcie zapraw :D ogórki zrobione, powidła śliwkowe a w przyszłą sobotę pomidory :) i też jeszcze pracuje ale od września już urlop i L4 także wyprawkę zacznę na poważnie tak w drugiej połowie września.
Dokładnie taki sam mam plan, od września idę na zwolnienie i wtedy będzie czas na przygotowania wszelakie [emoji4]

Trochę zazdroszczę mamom, które już mają zrobione zakupy. Ja jeszcze sporo muszę nabyć, w sumie na razie mam bardziej dla mnie rzeczy higieniczne do porodu, dla dziecka mam kosz mojżesza, wanienkę, reczniczki, ubranek mam niewiele na małe rozmiary, ale troszkę mam bo dostałam w spadku [emoji4] w każdym razie jeszcze sporo zakupów mnie czeka. Ja dziś już 28+5, wczoraj byłam na usg 3 trymestru. Bardzo się ucieszyłam bo torbiel z mózgu się wchłonął i nie ma po nim śladu. Mały rośnie jak na drożdżach, szacunkowa waga to 1400, jest już ustawiony głową na dół a 2 tygodnie temu jeszcze miał główkę u góry. Ciekawe czy jeszcze będzie robił salta [emoji4]
Ja mam tyle co po starszaka i również wiele muszę jeszcze dokupić

Ja mam takie łóżeczko na pol
Roku mamy malo miejsca a to
Ma koła i bede mogła wszędzie z nim jeździć i jest mega 4w 1 polecam dużo osób poleca to
Łóżeczko 🥰🥰

Załączniki

• E5385316-0A30-444A-9754-92F6DB7768CF.jpeg
    E5385316-0A30-444A-9754-92F6DB7768CF.jpeg
    324,9 KB · Wyświetleń: 119
Dziękuję bardzo ❤️
Ja rodziłam w lutym i szczerze polecam wlasnie poćwiczyć oddechy bo duzo łatwiej jest jak się wie kiedy i jak oddychać. I polecam popatrzeć jak łagodzić bole. Mi mega pomógł prysznic. I jak wogole porod przebiega zeby wiedzieć czego można się spodziewać. Ja sie mega balam porodu naturalnego bo pierwsze dziecko ale jak przyszla ta chwila to w głowie mialam duzo informacji takich i bylo mi duzo łatwiej. Bolalo fakt ale wiedziałam jak sobie z tym poradzić i potem polozne twierdziły ze naprawde dobrze i szybko poslzo

reklama
Do góry