reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny czy Was już też zaczyna boleć kręgosłup w odcinku lędźwiowym? Zawsze byłam bardzo aktywna fizycznie, od początku ciąży trochę odpuściłam, ale coraz częściej jest tak, że gdy są dni, podczas których dużo chodzę /sprzątam/ jestem na nogach większość dnia to później aż ciężko mi wstać z krzesła. Trochę dziwi mnie, że tak szybko, bo ani brzuch duży, ani nie ma nadbagażu kilogramów, nie wiem skąd to się bierze...
Ja właśnie dodałam podobny post 😅 mam to samo identycznie coś porobie więcej wieczorem to padam tak plecy bolą muszę leżeć.. ale lekarz mówi ze to normalne a przy mojej skoliozę to już wogole . Aktualnie leżę w sumie nic nie robiłam tylko dużo stałam i już plecy dostały w dupe..

reklama
Dziewczyny czy Was już też zaczyna boleć kręgosłup w odcinku lędźwiowym? Zawsze byłam bardzo aktywna fizycznie, od początku ciąży trochę odpuściłam, ale coraz częściej jest tak, że gdy są dni, podczas których dużo chodzę /sprzątam/ jestem na nogach większość dnia to później aż ciężko mi wstać z krzesła. Trochę dziwi mnie, że tak szybko, bo ani brzuch duży, ani nie ma nadbagażu kilogramów, nie wiem skąd to się bierze...
Oj mnie kręgosłup boli koszmarnie wieczorem. Tyle że mój brzuch jest wielki jak na ten miesiąc.

Bolą mnie tak plecy krzyż głównie masakra ktoś tez się z tym zmaga? Ja mam skoliozę ogólnie i u mnie to już wogole masakra . Teoche więcej porobie i odrazu boli i wtedy muszę leżeć..
Podobno mam zdrowy kręgosłup, ale już po raz któryś czuje ten ból w odcinku lędźwiowym, który promieniuje do prawego pośladka i zastanawiam się czy nie skonsultować tego jednak z lekarzem...

Mam to samo. To chyba normalne. I doszły mi teraz skurcze w nogach jak więcej się poruszam

Mnie nawet tak nie boli kręgosłup, mimo, że mam spory brzuch. Jest naprawdę duży, przy synku taki miałam chyba w 7 miesiącu dopiero. Ale wbrew pozorom schudłam i mam wagę z początku ciąży.
Ale chciałam Wam się pochwalić, że wczoraj dostałam serię kopniaków wyczuwalnych przez przyłożenie ręką. Niestety aktualnie na weekend jestem sama z synem u dziadków, więc mój przegapił moment. Nadrobi przy kolejnej serii karate😉

Mnie nawet tak nie boli kręgosłup, mimo, że mam spory brzuch. Jest naprawdę duży, przy synku taki miałam chyba w 7 miesiącu dopiero. Ale wbrew pozorom schudłam i mam wagę z początku ciąży.
Ale chciałam Wam się pochwalić, że wczoraj dostałam serię kopniaków wyczuwalnych przez przyłożenie ręką. Niestety aktualnie na weekend jestem sama z synem u dziadków, więc mój przegapił moment. Nadrobi przy kolejnej serii karate[emoji6]
Super, gratuluję! Kopniaki jeszcze będzie można nadrobić nie raz, i to jeszcze bardziej intensywne [emoji3]. Ty już masz wyprawę po synku to łatwiej Ci rozpoznać [emoji3526]

Super, gratuluję! Kopniaki jeszcze będzie można nadrobić nie raz, i to jeszcze bardziej intensywne [emoji3]. Ty już masz wyprawę po synku to łatwiej Ci rozpoznać [emoji3526]
No ja już czuję od pewnego czasu wewnątrz brzucha, ale wczoraj Maja tak szalała, że jak przełożyłam mocniej rękę do brzucha to było czuć jak kopie. Aż się boję co będzie pod koniec 😜

No ja już czuję od pewnego czasu wewnątrz brzucha, ale wczoraj Maja tak szalała, że jak przełożyłam mocniej rękę do brzucha to było czuć jak kopie. Aż się boję co będzie pod koniec [emoji12]
Maja, jak ładnie [emoji3526]. Później to już zostaną połamane żebra i obity pęcherz, niech się tam gimnastykuje póki ma miejsce [emoji6].

reklama
To ja też zasilam grupę mam, które czują ruchy dziecka 😊 co prawda ja wyczuwam tylko jak przykładam rękę do brzucha ale pewnie niebawem się to zmieni

Do góry