reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

0,024 ?! To faktycznie nisko i co zalecił lekarz po jakim czasie kolejna kontrola? Ja od 15 lat jestem pod kontrola endokrynologa trzymamy tsh ok 1,0 i następna wizyta w lipcu... a ginekolog powiedział ze w ciąży pod koniec 1 trymestru to moje 0.39 było prawidłowe ... ale i tak martwi mnie czy nie spadnie 😌 wiec chyba jutro pojde sprawdzić ... to bedzie 2 tygodnie od ostatniego badania 😌
Hej, ja jestem w 14 +4, wczoraj robiłam badanie i mam tsh 2,4. W 10 tygodniu robiłam to miałam 0,165. Cały czas biorę eutyrox 50, w poniedziałek kontrola i zobaczymy co powie lekarz. Ale jak widać sporo mi urosło teraz 🤷🏼‍♀️
Ja kontroluje co 4 tygodnie u endokrynologa 🙂

reklama
0,024 ?! To faktycznie nisko i co zalecił lekarz po jakim czasie kolejna kontrola? Ja od 15 lat jestem pod kontrola endokrynologa trzymamy tsh ok 1,0 i następna wizyta w lipcu... a ginekolog powiedział ze w ciąży pod koniec 1 trymestru to moje 0.39 było prawidłowe ... ale i tak martwi mnie czy nie spadnie 😌 wiec chyba jutro pojde sprawdzić ... to bedzie 2 tygodnie od ostatniego badania 😌
Ja przed ciążą miałam zawsze tsh w normie...2 lekarzy powiedziało mi, żeby się nie przejmować, zrobić badanie po miesiącu i wtedy zobaczyć co dalej.
Więc tak robię :)

Jestem w wczorajszej wizycie, ale już nie miałam siły pisać [emoji3526]. Płeć potwierdzona, będzie syn! Po 10 sekundach odwrócił się plecami... I tyle go widziałam, pukanie, stukanie, mówienie, szturanie przez powłoki i wewnętrznie nic nie dało, nie chciał współpracować. Wiek OM całkowicie zgodny z USG, waży 200g. Odnośnie bólu brzucha, Pani Doktor powiedziała, że to normalne i nie ma się czym przyjmować, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Jestem spokojniejsza i szczęśliwa [emoji3526].
Gratuluję synka :)
Który tc? :)

U mnie jutro 😄 coś kojarzę ze zastanawialialas sie nad Nifty bo z pappy wyszla srednio u Ciebie dobrze kojarzę osobę? Robiłaś ten test ?
Nie robiłam jeszcze. Poprostu bałam się tego wyniku. I tego że znów poronię. Ale jutro będę dzwonić i umówię się na to pobranie krwi. Ale tak bardzo się boje, dlatego nie robiłam.

Hej listopadoweczki ja od 3 dni przeziębiona i mam jakies dziwne obawy czy dzidzia dalej rośnie 🙄 pomijając ze od 3 dni czuje sie słabo i dalej mam mdłości, wczoraj wymiotowałam znowu po słodkim (sprawdzałam czy mogę juz jeść... dalej chyba nie🙄), to martwi mnie moja masa ciała i niewielki brzuch 15 tydzień ... przybyło mi moze z 1,5 kg od początku ciąży bo troche wymiotowałam i nadal mój apetyt jest słaby... ale dużo wody pije ;) (i tu pytanie co was kiedy wy sie ważycie? Mnie zawsze uczono na czczo przed śniadaniem najbardziej miarodajny wynik-a jak u was?) wizyta za 2 tygodnie i nie wiem czy zeby sie uspokoić iść do byle kogo wczesniej bo mój lekarz jest na urlopie wiec do niego za Chiny sie nie dostanę ...😌 ostatnio tez mi tsh spadło do 0.39 ... ale podobno na końcu 1 trymestru to bylo
Normalne, ale kusi mnie zeby jutro pójść jeszcze raz to tsh sprawdzić czy nie spadlo jeszcze bardziej....miłego dzionka!
Też mialam tak nisko tsh, chyba 0,56 jak dobrze pamietam. Lekarz mi powiedział wtedy, ze to dobry wynik, a że zły były jakby były dwa zera po przecinku xD.

Nie robiłam jeszcze. Poprostu bałam się tego wyniku. I tego że znów poronię. Ale jutro będę dzwonić i umówię się na to pobranie krwi. Ale tak bardzo się boje, dlatego nie robiłam.
Ah rozumiem :) trzymamy kciuki daj znać jak przyjdą wyniki ale badz dobrej myśli na pewno bedzie wszystko dobrze 🥰

A miałyście robione badanie Hbs? Lekarz kazał mi zrobić. Weszłam na Diagnostyke i tam są 2 badania. Hbs antygen i Hbs przeciwciała. Niewiem teraz czym to się różni. Lekarz mi napisał na kartce tylko Hbs.
Napisał mi jeszcze WR. Z tego co wyczytałam jest to badanie kiły. Miałam na początku robione badanie, które nazywało się Serodiagnostyka kiły. Czy to jest to samo?

reklama
A miałyście robione badanie Hbs? Lekarz kazał mi zrobić. Weszłam na Diagnostyke i tam są 2 badania. Hbs antygen i Hbs przeciwciała. Niewiem teraz czym to się różni. Lekarz mi napisał na kartce tylko Hbs.
Napisał mi jeszcze WR. Z tego co wyczytałam jest to badanie kiły. Miałam na początku robione badanie, które nazywało się Serodiagnostyka kiły. Czy to jest to samo?
Miałam Hbs antygen i przeciwciała, ale to było na początku (10tc), teraz zwykła morfologia i mocz.

Do góry