reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzień dobry. Trochę się odłączyłam od internetu z okazji dnia dziecka i weekendu.
Choroba dalej daje o sobie znać. Wczoraj pół dnia wymiotowałam a w nocy miałam taki okropny napad kaszlu, że męczyłam się z nim kilka godzin.. Chcę mi się dosłownie płakać. Mam ciągle zawalony nos a *spam* katar i inne cuda nic nie dają bo jak minie to za sekundę nawraca. Od zapchanego nosa łeb mi pęka..
Jestem zmęczona. Chciałabym moc przeżywać ta ciąże w zdrowiu..
Dzisiaj na szczęście idę do lekarza chorób zakaźnych. Być może czeka mnie antybiotyk. Trzymajcie kciukasy.

Wizyte u gineksa mam 18. Niewiem jak dla was ale dla mnie te wizyty powinny być co 2 tygodnie 🙈
O jejku aż tak Cię morduje ? Współczuję 😔 trzymam kciuki żeby ten lekarz Ci coś przepisał i żebyś wkoncu poczuła się dobrze 🥰🥰daj znać jak wrócisz

reklama
Dzień dobry. Trochę się odłączyłam od internetu z okazji dnia dziecka i weekendu.
Choroba dalej daje o sobie znać. Wczoraj pół dnia wymiotowałam a w nocy miałam taki okropny napad kaszlu, że męczyłam się z nim kilka godzin.. Chcę mi się dosłownie płakać. Mam ciągle zawalony nos a *spam* katar i inne cuda nic nie dają bo jak minie to za sekundę nawraca. Od zapchanego nosa łeb mi pęka..
Dzisiaj na szczęście idę do lekarza chorób zakaźnych. Być może czeka mnie antybiotyk. Trzymajcie kciukasy.

Wizyte u gineksa mam 18. Niewiem jak dla was ale dla mnie te wizyty powinny być co 2 tygodnie 🙈
Lepiej wziąć antybiotyk na prawdę nie ma sensu się męczyć ja brałam w 8 tyg antybiotyk byłam tak samo chora jak ty płakałam już z bezsilności i ten antybiotyk na prawdę nie szkodzi są specjalne dla kobiet w ciąży i wszystko jest ok aktualnie zacznę 20tydzien

Ja po polowkowym 🥳 lekarz wprawdzie powiedział ze wybrałam sobie „najgorszy możliwy termin” ale jakos to przelknelam bez agresji :) wybrałam zgodnie z tym co pokazywała mi aplikacja luxmedu. Mówił ze nie poleca tego badania w 18 tygodniu robić. Jestem 18+2. Dla niego najlepiej 20-21. Ale odhaczyl wszystkie markery i powiedział ze nie trzeba powtarzać badania. Wielkość dzidzi wciąż wskazuje na poród 3/11. Wszystko wyglada super choć sprzęt marny wiec wierze mu na słowo :) nie wypowiedział się w temacie płci choć jak na dłoni akurat to było widać od dołu dziecka - siusiaka tam nie ma. Pamietam dobrze jak wyglądało to u moich chłopców :) za tydzień mam prywatne na którym coś faktycznie zobaczę wiec czekam głównie na to. Choć oczywiście spokojniejsza zaczynam długi weekend :) miłego dnia dziewczyny!

Lepiej wziąć antybiotyk na prawdę nie ma sensu się męczyć ja brałam w 8 tyg antybiotyk byłam tak samo chora jak ty płakałam już z bezsilności i ten antybiotyk na prawdę nie szkodzi są specjalne dla kobiet w ciąży i wszystko jest ok aktualnie zacznę 20tydzien
No właśnie mam nadzieję, że ten lekarz mi pomoże.. Dzwoniłam na świąteczną pomoc i do rodzinnego i niestety nic za bardzo mi nie pomogli... zobaczymy. Jestem dobrej myśli

A miałyście robione badanie Hbs? Lekarz kazał mi zrobić. Weszłam na Diagnostyke i tam są 2 badania. Hbs antygen i Hbs przeciwciała. Niewiem teraz czym to się różni. Lekarz mi napisał na kartce tylko Hbs.
Napisał mi jeszcze WR. Z tego co wyczytałam jest to badanie kiły. Miałam na początku robione badanie, które nazywało się Serodiagnostyka kiły. Czy to jest to samo?
A ja Hbs miałam tylko antygen :) Miałam też WR - i tak to się konkretnie nazywało. Ale te badania były już przed 10tc.

Kurcze, strasznie długo Cię trzyma :( A miałaś robiony test na covid? Nie dziwię się zmęczenia, ale tak jak piszą dziewczyny, czasami lepiej wziąć antybiotyk, bo takie ciągłe osłabienie też nie służy ani Tobie ani dzieciątku. Koniecznie daj znać po lekarzu!

I tak, ja też jestem zdania, że wizyty powinny być częściej :) Ja mam teraz 9 czerwca, a później połówkowe dopiero 2 lipca. Ale to jak 18 masz wizytę, to kiedy masz połówkowe? Zapisywałaś się już? Bo my chyba jestesmy podobnie terminowo jeśli chodzi o ciążę :)

Hej. Przybij pione. Ja jestem chora w ciąży od początku co róż. Teraz mam wymioty. Od początku ciąży schudłam już prawie 6kg. Tarczyca narazie jest wporzadku.
Też się martwię. Ratuje mnie detektor. Ale tj pisałam wcześniej ja najchętniej bym miała wizytę co 2 tygodnie 🙈
A jak często używasz tego detektora?

Hej. Przybij pione. Ja jestem chora w ciąży od początku co róż. Teraz mam wymioty. Od początku ciąży schudłam już prawie 6kg. Tarczyca narazie jest wporzadku.
Też się martwię. Ratuje mnie detektor. Ale tj pisałam wcześniej ja najchętniej bym miała wizytę co 2 tygodnie 🙈
No ja bym tez chodziła najczęściej co 2 tygodnie do lekarza zeby zobaczyć czy bobo sie rusza i czy wszystko ok ale wczoraj postanowiłam ze nie bede świrować i uzbroje sie w cierpliwość 😌

także byle do 15.... wtedy kolejna wizyta ☺️

Super, gratuluję! [emoji3526]. I jakie ekspresowe wybieranie imienia [emoji3]
Imie juz bylo wybrane jak panowaliśmy następne dziecko z reszta syn tez mial wybrane imię za nim zaszlam w ciążę he he syn ma imię po wujku moim najlepszy wujek na świecie niestety od wielu lat go z nami nie ma juz a córka będzie mieć imię po prababci jestem bardzo sentymentalna i maja swoich aniołków juz ❤️❤️❤️

reklama
Wooow cudownie!! A w pierwszej ciąży tez juz miałaś brzuszek?? Bo u mnie nic a nic nie widać
Witam ja teraz 14+5 2 ciąża i brzuszek widoczny moj mąż mówi ze wyglądam jak zgrabny grubasek 🙈🙈🙈 w 2 ciazy brzuszek szybko sie pojawił więc bardzo szybko zmieniła odzież na ciążowa bo brzuszek bolal co do stanika to od początku straszny bol piersi wiec staniki sportowe tylko a od początku ciąży przytylam tylko 1 kg ❤️❤️❤️z synem faktycznie brzuszek wyszedł duzo później cos kolo 5 /6 miesiące

Do góry