reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jeśli wymiotowałaś, to możesz w tym momencie być nawet na minusie w stosunku do początkowej wagi...
Ja jestem na +3 ale nie wymiotowałam ani razu...
Zobaczysz, na pewno okaże się, że wszystko jest w porządku.
Co do tsh - ja miesiąc temu miałam 0,024 😱jutro idę znowu sprawdzić.
0,024 ?! To faktycznie nisko i co zalecił lekarz po jakim czasie kolejna kontrola? Ja od 15 lat jestem pod kontrola endokrynologa trzymamy tsh ok 1,0 i następna wizyta w lipcu... a ginekolog powiedział ze w ciąży pod koniec 1 trymestru to moje 0.39 było prawidłowe ... ale i tak martwi mnie czy nie spadnie 😌 wiec chyba jutro pojde sprawdzić ... to bedzie 2 tygodnie od ostatniego badania 😌

reklama
Hej listopadoweczki ja od 3 dni przeziębiona i mam jakies dziwne obawy czy dzidzia dalej rośnie 🙄 pomijając ze od 3 dni czuje sie słabo i dalej mam mdłości, wczoraj wymiotowałam znowu po słodkim (sprawdzałam czy mogę juz jeść... dalej chyba nie🙄), to martwi mnie moja masa ciała i niewielki brzuch 15 tydzień ... przybyło mi moze z 1,5 kg od początku ciąży bo troche wymiotowałam i nadal mój apetyt jest słaby... ale dużo wody pije ;) (i tu pytanie co was kiedy wy sie ważycie? Mnie zawsze uczono na czczo przed śniadaniem najbardziej miarodajny wynik-a jak u was?) wizyta za 2 tygodnie i nie wiem czy zeby sie uspokoić iść do byle kogo wczesniej bo mój lekarz jest na urlopie wiec do niego za Chiny sie nie dostanę ...😌 ostatnio tez mi tsh spadło do 0.39 ... ale podobno na końcu 1 trymestru to bylo
Normalne, ale kusi mnie zeby jutro pójść jeszcze raz to tsh sprawdzić czy nie spadlo jeszcze bardziej....miłego dzionka!
Cześć kochana, ja jestem w 17 tygodniu i mój brzuszek jest delikatnie wypukły i też ja nie czuje żebym przytyła. Waże się tylko u lekarza bo wydaje mi się że to jest najbardziej miarodajny wynik (moja waga pokazuje mi różne wyniki). Ale słyszałam od swoich koleżanek że u nich w pierwszej ciąży brzuszek dopiero mocniej pojawił się po 20 tyg wiec to mnie tak uspokaja ale nie powiem bo też miałam taki moment że martwiłam się o to że nie tyje i brzusio nie jest jeszcze widoczny. Dodam tylko ze wymiotowałam od początku ciąży z 3 razy.

Ja mam 9 czerwca ...mam nadzieję, że odwróci się tak, że będzie widać 😍
No i na dodatek w klinice do której jeżdżę od 01.06 wznowili wizyty tatusiów, więc mój mąż pierwszy raz pójdzie ze mną na usg ❤️
Ojej jak cudownie!!!! Ja właśnie będę chciała poprosić swojego lekarza czy mąż mógłby wejść ze mną na wizytę zeby w końcu zobaczyć na żywo ruszające się dzidzi <3

Mój synek waży 155 gram. Brzucha nie mam jak leżę. To znaczy rano go nie ma, a wieczorem jest wzdęty jak balon. Jak stoje to mi odstaje, ale to raczej moje sadełko 🙊🙊🙊. Niewiem gdzie on się mieści 🙄🙄🙄

Mój synek waży 155 gram. Brzucha nie mam jak leżę. To znaczy rano go nie ma, a wieczorem jest wzdęty jak balon. Jak stoje to mi odstaje, ale to raczej moje sadełko [emoji87][emoji87][emoji87]. Niewiem gdzie on się mieści [emoji849][emoji849][emoji849]
U mnie podobnie z brzuchem (18tc) - rano płasko, wieczorem widać, a jak dużo zjem to w ogóle mocno odstaje. Tylko, że raczej to wzdęcia i sadełko,[emoji3526]. Wczoraj na ważeniu było 2,5kg na plusie od początku ciąży, z czego 1kg to pierwszy trymestr, a półtora ostatni miesiąc [emoji23]

U mnie znowu widać w sumie zależy co włożę mój się dziwił na początki tygodnia że mam już taki brzuch wielki 😂 ciągle chodził i powtarzał jaki wielki brzuch masz

Ja mam 9 czerwca ...mam nadzieję, że odwróci się tak, że będzie widać [emoji7]
No i na dodatek w klinice do której jeżdżę od 01.06 wznowili wizyty tatusiów, więc mój mąż pierwszy raz pójdzie ze mną na usg [emoji3590]
U mnie niestety nie ma jeszcze takiej możliwości. Ale dostaje również oprócz zdjęć filmy 2d i 3d na pendrive, więc zawsze jak wracamy do domu to jest seans filmowy [emoji3526]

reklama
U mnie niestety nie ma jeszcze takiej możliwości. Ale dostaje również oprócz zdjęć filmy 2d i 3d na pendrive, więc zawsze jak wracamy do domu to jest seans filmowy [emoji3526]
u nas tam gdzie mam prowadzącego też nie ma takiej możliwości i oprócz zdjęć nic nie dostałam , ale lekarz robiący usg powiedział że gdzie indziej przyjmuje i tam mogę przyjść z partnerem na usg 🤪 więc się zapisałam na środę może w końcu zobaczę kto tam mieszka bo na prenatalnych nawet mi nie powiedział kto to może być a mnie już zrzera ciekawość 😉

Do góry